Pimp my laptop

Ati auzit probabil de emisiuni de genul “Pimp my ride”  sau “Pimp my wife” de la TV  asa ca s-au gandit cei de la Laptop Garage sa preia conceptul si sa ne ajute sa “Pimp my laptop”.

Cu alte cuvinte, se ia o bucata laptop distrus sau semi-distrus asupra caruia se doreste intervenirea pe cord procesor deschis,  se duce laptopul pentru diagnoza la sediul laptop Garage din Bucuresti  (zona Pasajul Piata Muncii sos. Mihai Bravu nr.188, Bloc 211, scara B, ap.34 Parter) sau se trimite prin curierat si apoi se intervine cu o precizie chirurgicala asupra lui. Se ofera o perioada de recuperare minima si o garantie de 90 de zile dupa care, pacientul laptopul poate fi luat acasa, sau trimis la destinatie, platind costurile “spitalizarii” ramburs.
Cam asta ar fi pe scurt. Acum sa luam ca studiu de caz primul meu laptop si cum i-as fi putut prelungi durata de viata daca nu ma apucam sa mesteresc de una singura la el.
Primul meu laptop, acum 10 ani, era “pe val” insa acum ar putea fi considerat o relicva demna de expus la muzeu. Chiar si asa, m-a tinut ani buni fara sa am vreo interventie pe partea de hard, iar la partea de soft imi aduc aminte ca am instalat de vreo cateva ori sistemul de operare si pe langa asta diferitele programele ce tin de editare, intretinere si …joaca 🙂 A rezistat cu stoicism la diferitele izbituri survenite din cauza nervilor, navetei de acasa la facultate, involuntarelor cazaturi sau impiedicari de cablul de alimentare. Fara web-cam, memorie de 512 DD Ram, DVD-reader, card reader, un cooler prafuit, un procesor obosit si depasit de multitudinea de aplicatii, fara sonor si un incarcator laptop lipit cu banda izolanta – cam asta e imaginea unui laptop care m-a parasit in bucati.
Service-urile autorizate pe atunci erau greu de gasit datorita faptului ca multi aveau calculatoare acasa iar laptopurile erau inca o aparitie rara pe piata, deci si expertiza in domeniu era la cote minime, garantia inexistenta iar interventia riscanta. Asadar un astfel de serviciu, autorizat, serios, cu piese noi, originale, cu experienta si preturi avantajoase e de foarte mare ajutor, noua, astora care suntem “stricaciosi” de  balamale, tastauri, display-uri, incarcatoare si alte componente.
Daca ar fi fost sa ma incumet sa investesc ceva banuti in laptopul vechi  as fi mers mai intai pe partea de hard, evident, ca orice soft-uri ti-ai instala apoi iti consuma multe resurse si trebuie sa ai de unde sa le dai spatiu sa se desfasoare daca nu vrei sa iti ingreuneze utilizarea generala si alte procese in desfasurare in acel timp, cu alte cuvinte, sa fie user-fiendly.
Necunoscatoare, recunosc, sau cel putin nu la nivelul celor de la Laptop Garage, am trimis laptopul pentru o diagnoza. Aceasta e gratuita fie ca vrei sa il repari ulterior la ei, sau nu. Mi s-a sugerat  sa incep cu o curatenie generala, un upgrade constand in marirea capacitatii memoriei RAM si marirea unitatii de stocare HDD (am ales sa folosesc produsele Laptop Garage astfel am manopera gratuita la ele) un procesor mai puternic, un incarcator laptop nou, un HDD extern pentru stocarea datelor, repararea balamalelor, a mufei de sonor si desigur sa investesc intr-un final intr-o geanta de laptop si sa nu il mai tin doar in husa 🙂
Iar daca e geanta..roz sa fie 🙂
Curatenia generala este necesara pentru evitarea unor probleme pe care praful le poate crea componentelor interne, deci, implicit asupra functionalitatii lor si a intregului sistem. Updrade-ul era necesar pentru a tine cat de cat pasul cu tehnologia si diversele aplicatii care consuma multe resurse si care nu le  mai pot reda laptopurile mai vechi cu o configuratie depasita (ca si cel in cauza). Celelalte componente, chiar daca nu apar ca fiind disponibile pe site, mi s-a spus ca se pot aduce pe comanda, iar HDD-ul extern si incarcatorul sunt compatibile cu aproape orice model. Geanta o voi comanda  de pe site asa ca atunci cand imi vor trimite laptopul sa mi-l puna in geanta direct.
Nu s-a facut nimic pana nu am fost informata asupra pretului final al lucrarilor ce urmeaza a fi efectuate asupra “relicvei”pentru imbunatatirea sperantei ei de viata si a duratei de rezistenta a nervilor si rabdarii mele. La partea de soft eu zic ca m-as descurca asa ca mai economisesc si eu niste banuti. Chiar daca vi se pare ca imi luam alt laptop cu banii care ii investesteam in el, dar cred ca o mai ducea cel putin vreo 3 ani cu reparatiile astea.
Probabil sunt eu mai de moda veche insa cred ca atunci cand se strica ceva, trebuie reparat si nu aruncat. Iar asta e valabil in mai toate aspectele vietii. Cred ca atat laptopurile cat si electronicele vechi sunt mai rezistente in tip decat cele aparute in zilele noastre. Deci, de ce sa nu investec si sa repar ceva ce mi-a dovedit ca imi este alaturi atatia ani si ca merita upgradat si reparat pentru a-mi mai fi alaturi pana cand un black screen ne va desparti :)?
O seara placuta si va invit sa rasfoiti site-ul Laptop Garage.
(HINT: Au multe promotii!)
XOXO

4 comments

 1. Maria Elena says:

  Wow…daaaa, am auzit si am vazut emisiunea aceea. :))
  Cate lucruri "bune" sunt pe site… !!!
  Mai, mai, ca mi-as cumpara si eu ceva de acolo !!! <3 <3 <3
  Multumesc pentru aceste informatii !!

 2. Paola Paola says:

  Ehe..multumesc Elena, daca ai nevoie sa iti pimp-uiesti tovarasul de nadejde pe numele lui : Laptop stii de unde sa incepi 😀

Leave a Reply