Casa ta atunci cand nu esti acasa

Omul sfinteste locul, iar aceasta afirmatie nu a fost niciodata mai adevarata cand vine vorba de locul pe care tu il numesti “acasa”. Daca  totul din jurul nostru este inevitabil influentat de simpla noastra prezenta intr-un spatiu, atunci imaginati-va ce se intampla cand ne dorim cu adevarat sa modificam ceva. Creierul uman este setat sa caute tipare, iar tiparul frumusetii consta in identificarea unor proportii ideale ale unor elemente care impreuna sa se incadreze in acest tipar. De aici si zicala ca frumusetea sta in ochii privitorului.

Dar sa fi sinceri, oricui ii plac lucrurile frumoase, cu personalitate, cu stil, bun gust, finisate care nu “striga” prin opulenta, ci “soptesc seducator” si asteapta sa fie descoperite in detaliu. Cam asa e si cu casa, frumos zugravita, aranjata, curata, incadrata intr-un spatiu verde si delimitata de aleea din jur. Pana sa cunoastem interiorul, vedem exteriorul. Multe case arata ca niste cutii de chibrituri, sau dimpotriva au aspectul unor hale de productie: cu aspect ingrijit si in cel mai bun caz o tencuiala cat de cat flatanta si in concordanta cu tamplaria si acoperisul. Fara personalitate, fara acele detalii care sa ne trezeasca interesul si imaginatia, fara unicitate, unele case, desi impunatoare, reusesc sa treaca neobservate sau lasa impresia ca sunt neterminate desi poate locuim de mult in ele.
De aici pleaca intrebarea: “Ce putem face pentru a ne personaliza si exteriorul caminului nu doar interiorul?”. Stiu ca marea majoritate a timpului o petrecem in interiorul casei, dar cum ramane cu timpul petrecut pe terasa, la gratar, cand venim de la serviciu si parca nu ajungem acasa ci la “o casa” in care se intampla sa locuim? Sunt sigura ca doamnele, din momentul in care s-a pus problema unei case deja s-au gandit cum va arata interiorul, cum il  vor decora ca sa fie feng shui, ce destinatie va avea fiecare camera, cum se va juca cu plintele si braiele creand contraste de culori si cum va apela cu istetime la jocurile de lumina ca sa scoata in evidenta cele mai frumoase trasaturi ale camerelor. Pe ideea ca ce e frumos la interior trebuie sa fie frumos si la exterior, fatadele pun in dificultate si cele mai creative minti ale femeilor. Asadar nu e de-ajuns sa iti doresti sa apelezi la profile decorative pentru a-ti infrumuseta casa si pentru a o alinia stilului abordat in interior, ci trebuie sa apelezi la ajutor specializat. Acesta te poate ajuta sa faci un 3D al casei, te poate indruma spre categoria de profile care se pot utiliza in functie de casa ta si desigur iti poate oferi indicatii pro si contra in privinta rezultatului final si al elementelor pe care le vrei. Daca iti doresti asa ceva, atunci pune mana pe telefon, ia-ti planurile casei in mana si suna un arhitect pentru a vedea cum poate casa ta sa se schimbe dintr-o cladire pe langa care poti trece fara sa o vezi, intr-una pe care nu poti trece sa nu o vezi si sa o admiri in detaliu.

Dupa ce ai in mana, adica pe hartie, idealul de casa, urmatorul pas este sa apelezi la artisti care sa iti faca profile personalizate. Stiu, veti zice ca e un fel de “crafting” sau e similar cu procesul de fabricatie al pavelelor dar, asa ca mine, va veti insela amarnic. Vedeti voi, profilele astea, e foarte important ca ele sa fie facute din materiale bune, sa fie conforme ca si dimensiuni si model cu cel pe care il aveti in planul arhitectural deoarece orice mica diferenta de nivel, culoare, model sau lungime poate avea un impact nimicitor asupra intregii fatade, transformand o casa frumoasa intr-una ridicola. Si uite asa pasii va aduc in  cale firma CoArtCo, adica firma facuta de COnstantin si COrina, soti, familie, artisti, profesionisti care aplica valorile pe care se bazeaza in viata de zi cu zi si in propria afacere. E o afacere de familie, deci au tot interesul ca orice client sa fie multumit, sa aleaga ce ii place, sa il consilieze daca este nelamurit si sa ii explice termenii tehnici. Poti combina elementele intre ele pentru a obtine combinatii inedite. Poti creea propriul design folosind produsele din catalog sau poti apela la designerii lor pentru a crea elemente personalizate. Imaginatia este limita sau cum se mai spune “sky is the limit”. De fapt, cam asa se si procedeaza: clientul vine cu planul arhitectural, cu profilele alese personal de pe site sau cu o schita a unor profile care i-au placut, plaseaza o comanda si apoi le plateste. Chiar daca firma este din Bucuresti, mai exact pe pe strada Miron Costin, nr. 20, Sector 1, asta nu inseamna ca eu, care stau aproape de cuiul unde se agata harta  nu ma pot bucura de oferta lor, dimpotriva, cu ajutorul telefoanelor, a internetului si a curierului pot comanda si primi acasa profilele dorite. Cei care sunt din Bucuresti insa au marele avantaj ca pot simti “pe viu” si vedea cu ochii lor la ce nivel artistic pot ajunge decoratiunile de exterior doar facand o plimbare pana la showroom intre orele 09-17 de luni pana vineri.

Sceptici cum va stiu veti zice probabil ca mai sunt si alte firme care fac asa ceva, asa ca de ce sa va duca pasii tocmai la ei? Pai, aici depinde cum anume doriti sa arate rezultatul final, surprinzator sau…surprinzator de kitch? In cazul din urma nu va va ramane decat sa mai adaugati si niste turnulete ca sa fiti in grafic cu tot aspectul casei.
CoArtCo este un  producator autohton care produce profilele decorative, pana acum nimic spectaculos veti zice, insa daca v-as spune ca acestea sunt mai rezistente si au o durata mai mare de viata? Spre deosebire de profilele facute din polistiren extrudat sau expandat simplu, folosite pentru amenajarile interioare si exterioare, care se lipesc, de multe ori cu spuma poliuretanica si se dezlipsesc sau se crapa la prima rafala de vant puternic, profilele CoArtCo sunt facute din polistiren A200, cu densitatea de 30 kg/ m3 si sunt grunduite in doua straturi cu o rasina grunjoasa, care le ofera o rezistenta foarte ridicata si indelungata. Aceasta rasina este adaptata climei din tara noastra, cu ierni geroase si veri calduroase. Aspectul final dupa grunduit este unul asemanator cu aspectul pietrei slefuite, se lipseste cu adeziv special si suporta orice fel de vopsea lavabila.

Ce aduc ei nou in acest domeniu este faptul ca sunt deschisi oricarei sugestii, oricarui model, abia asteapta sa fie pusi la incercare, le plac provocarile deoarece doar asa pot pune la treaba utilajul facut special pentru ei de niste ingineri iscusiti si pot testa limitele artistului vizual cu care colaboreaza. Functioneaza bine fiecare in parte insa functioneaza perfect ca si o echipa, oferind servicii si produse fara cusur.
Rezultatul final, dupa aplicarea profilelor va da un suflu de eleganta casei tale, fie ea, mica, mare, veche sau noua, va incanta priviri si va incita spiritul estetic. Ea va fi cartea de vizita a familiei tale, a valorilor pe care le respectati, a imaginii e care vreti sa o afisati. Nu exista o a doua  sansa pentru o prima impresie, asadar, asigurati-va ca e cea corecta 😉

O zi placuta!
XOXO

10 comments

  1. Maria Elena says:

    Hmmmmmmm…chiar daca n-am ce sa decorez pe exterior, stand la bloc, am prins drag de tot ceea ce fac ei !
    Am intrat pe site si m-am uitat le ceea ce stiu sa faca, la ce stiu sa proiecteze….
    Imi place mult de tot ceea ce sunt ca si firma !!!

  2. Paola Paola says:

    ce-i frumos la interior trebuie sa fie si la exterior, in caz contrar noi femeile nu ne-am mai machia
    🙂

Leave a Reply