Nou, Refurbished sau SH?

Atunci cand banii nu sunt o problema (prea mare) sau cand au un flux si un debit constant iti permiti sa investesti an de an in tehnologii de ultima generatie daca esti pasionat de acest lucru. Multi insa vad in tehnologie un ajutor mai mult decat o fita, folosesc electronicele in scopul in care au fost create si nu le expun ca pe niste bijuterii la muzeu. In aceasta categorie ma aflu si eu. Indraznesc sa spun ca niste calculatoare noi sau niste laptopuri noi nu sunt cu nimic mai presus (calitativ vorbind) decat niste calculatoare refurbished cu garantie.221-350x350

Diferenta dintre un calculator refurbished si unul nou e minora la nivel functional si estetic insa mare la nivel de pret de achizitie. Cel refurbished poate prezenta mici zgarieturi sau urme de folosire in urma perioadei de scurta durata in care a avut proprietar si a fost returnat iar cel nou il primesti sigilat. E adevarat ca diferenta de pret se vede in buzunarul tau si nu e tocmai mica, daca ai in vedere ca poti lua acelasi produs cu pana la 50% reducere. Mai mult, orice calculator refurbished are garantie, asa ca daca nu tii neaparat la partea estetica si te intereseaza functionalitatea lui varianta cea mai buna si mai ieftina e cea a unui calculator refurbished.

Diferenta dintre un calculator refurbished si niste calculatoare second hand e una mare desi de multe ori se creaza confuzii. Cel second hand are deja multe ore la activ de functionare, unul sau mai multi proprietari, iar perioada de folosire a fost una mare. Aici insa intervine si devalorizarea tehnologica. Un calculator SH e de multe ori depasit tehnologic de noile aparitii in domeniu si s-ar putea sa vi se para un chilipir pe moment insa nu si cand va trebui sa ii inlocuiti vreo piesa pe care nu o mai gasiti la vanzare. Diferenta de pret nu e mare pentru ca intotdeauna cel care va dori sa il vanda va fi subiectiv, emotional si desigur, nu va va da nicio garantie asupra functionarii sale viitoare.

Nelamuriti ce sa alegeti? Calculatoare refurbished cu  garantie de functionare in parametri normali si garantia ca afacerea buna pe care crezi ca o faci e una reala, diferenta vazandu-se in buzunarul tau pe termen lung.

O seara placuta!

XOXO

This entry was posted in diverse.

Leave a Reply