Cum ne curatam bijuteriile?

Bijuteriile sunt accesorii pretentioase, mai ales daca sunt confectionate din materiale precum argint sau aur si daca au in componenta si pietre semipretioase. La Metaphora gasim bijuterii din argint, unicat, foarte frumoase si, daca ne gandim sa achizitionam lantisoare, bratari sau inele de aici trebuie sa si avem grija de ele. Pe langa faptul ca trebuie sa avem un loc special unde sa le depozitam (cutie de bijuterii) trebuie sa le si intretinem prin curatare. bijuterie argint cum ne curatam bijuteriile

In acest sens, exista mai multe metode. Argintul este un metal versatil, cu un luciu moale, din care se fac bijuterii frumoase. Din pacate argintul este, de asemenea, destul de fragil in comparatie cu multe metale mai frecvent utilizate, si se pot dezvolta rapid pete sau zgarieturi. Incercarea de a curata argintul poate fi o adevarata provocare, deoarece acestea sunt foarte delicate. Cu toate acestea, nu trebuie sa fim profesionisti ca sa o facem sau sa ne folosim de instrumente scumpe pentru a curata argintul. Curata regulat bijuteriile tale de argint si uneori incearca sa o faci imediat dupa utilizare.
Bijuteriile de argint care sunt utilizate frecvent rareori au probleme cu petele. Atunci cand petele nu sunt inca prezente, sau cand abia incep sa se dezvolte, pur si simplu se spala bijuteriile in apa calda (nu fierbinte), cu un detergent bland, fara fosfat. Curatarea prompta este deosebit de importanta atunci cand bijuteriile de argint au fost expuse anumitor produse alimentare care contin sulf, sau cele care sunt acide si sarate. In special ne referim la alimente comune cum ar fi sarea de masa, ouale, unele fructe, ceapa, maioneza si otetul, alimente care sunt nocive pentru argint.
O alta idee buna este sa speli bijuteriile de argint separat de alte piese cum ar fi bolurile sau tacamurile de argint, deoarece chiuvetele din metal si ustensilele pot zgaria bijuteriile pretentioase. Bijuteriile spalate se usuca mai apoi cu o carpa de lustruit. Foloseste o laveta speciala de lustruit sau pur si simplu o carpa moale, fara scame, pentru a freca usor argintul curat dupa spalare. Asigura-te ca bijuteriile sunt complet uscate.
Ai grija de bijuteriile tale de argint, mai ales de cele unicate. Este un dezastru sa vezi cum se deterioreaza in timp daca nu ai suficienta grija de ele. Foloseste-te de sfaturile si ideile de spalare de mai sus si vei avea bijuterii cu viata lunga!
O zi frumoasa!
XOXO

Leave a Reply