8 motive pentru care chiria este o optiune mai buna

Stim cu totii problemele pe care le intalnim atunci cand optam pentru chirie: reguli stricte pentru animale, control limitat in ceea ce priveste culorile, decorul si modificarile care implica dispozitive de fixare pe perete, si astea sunt doar cateva din situatiile neplacute cu care te poti confrunta. Dar dincolo de aceste aspecte negative (in fiecare situatie ai de a face cu aspecte pozitive si negative) exista cateva motive pentru care ar trebui sa iei in considerare optiunea de inchiriere. Incepand de la o flexibilitate mare in ceea ce priveste economiile financiare, iata aici 8 motive pentru a fi bucuros ca nu esti proprietar.rent or buy

  1. Nu iti faci griji pentru gradina si curte. Daca inchiriezi o casa, curtea nu va fi o grija pentru tine. Nu va trebui sa muncesti si sa sa o intretii; de acest lucru se va ocupa proprietarul. In plus, te vei putea bucura de un spatiu verde. Daca esti o persoana caruia ii place sa lucreze gradina, o intelegere cu proprietarul va fi suficienta pentru a lucra si amenaja gradina.
  2. Flexibilitate mare cand vine vorba de zona. Atunci cand vrei sa cumperi o casa intr-o zona dens populata, acest lucru poate fi o provocare reala din punct de vedere financiar. Inchirierea in acea zona poate fi de cele mai multe ori la indemana.
  3. Unii proprietari s-ar putea sa te lase sa faci schimbari si sa primesti banii inapoi. In timp ce unii proprietari sunt foarte stricti in ceea ce priveste modificarile spatiului, altii sunt deschisi spre o reamenajare a spatiului, cum ar fi modificarea culorii, noi corpuri de iluminat, robinete etc. In plus, acestia s-ar putea sa iti dea banii pentru materiale si manopera.
  4. Ai mai mult timp liber. A detine o casa implica mai multa responsabilitate pentru a o intretine: vopsirea gardului, mici reparatii, ingrijirea copacilor, etc. Inchirierea nu presupune ca tu sa desfasori aceste activitati, daca nu vrei. Asadar, vei avea mai mult timp sa faci ceea ce iti place.
  5. Te poti muta mai usor. La inceput, o casa mica poate parea o idee buna, pana cand apare un copil, doi sau trei, si iti dai seama ca ai nevoie de mai mult spatiu. Daca locuiesti in chirie, vei putea face mai usor schimbarea, fara prea multe cheltuieli, comparativ cu o casa nou cumparata.
  6. Investitii pentru tine. Sa detii o casa presupune sa investesti in ea. De cele mai multe ori esti tentat sa schimbi decorul, sa faci o modificare majora, si toate acestea nu se rezuma doar la un singur aspect. Entuziamul schimbarilor te poate acapara si la sfarsit te trezesti ca ai cheltuit mai mult decat ti-ai propus la inceput. Cand inchiriezi o casa stim ca nu te poti apuca de astfel de proiecte. Astfel, poti investi in proiecte sau hobby-uri care sa iti aduca satisfactii personale.
  7. Pastrezi optiunile deschise. Gasesti o oportunitate pentru un loc de munca in alt oras? Ce faci, pleci? Daca detii o casa poate fi putin mai dificil, insa daca esti obisnuit cu procesul de inchiriere de case, mutarea va fi mai usoara.
  8. S-a stricat ceva? Nu-l repari tu. Faptul ca apelezi la proprietar atunci cand se strica ceva poate fi unul din avantajele majore ale statului in chirie. De la robinete stricate, la aparate care nu mai functioneaza, este bine de stiut ca nu va trebui sa acoperi tu cheltuielile.

Sunt atat de multe aspecte care trebuie luate in considerare, fie ca alegi sa cumperi o casa, fie ca esti in cautarea unorĀ oferte de inchiriere. In functie de stilul tau de viata, de dorintele tale si nevoi, vei alege una din optiuni, sa fii proprietar sau chirias. Daca te afli in situatia in care nu stii care statut este cel mai potrivit pentru tine, sper ca aceste motive sa te lamureasca si sa te ajute in procesul de decizie.

Leave a Reply