Cele mai scumpe genti de dama

Femeile au vrut din totdeuna sa detina obiecte vestimentare si accesorii deosebite. O geanta de dama, poseta sau plic de ocazie, realizat de un designer celebru sau casa de bijuterii, in serie mica, din materiale speciale si in forme interesante, vor fi intotdeuna un subiect de discutie pentru multe femei.

Pe parcursul istoriei fashion mai multe nume celebre pe plan international au reusit sa impresioneze prin idei, originalitate sau pret. Mai jos gasiti o listare a primelor 6. Clasificarea este realizata in functie de valoarea de piata la vremea aparitiei lor, forma insa variaza de la genti pana la plicuri minuscule.

Cateva din cele mai scumpe genti:Mouawad

Poseta din diamante “1001 de nopti” – realizata de Casa de bijuterii Mouawad. Pentru aceasta creatie, estimata la 3,8 milioane USD, au muncit 10 bijutieri timp de 8800 ore. Au fost folosite 4517 diamante ( 56 diamante roz, 106 diamante galbene si 4356 diamante albe) si aur de 18 carate. Este cea de-a doua piesa intrata in Cartea Recordurilor realizata de aceasta casa de bijuterii. Prima creatie pentru care au intrat in Cartea Recordurilor a fost sutienul (“The very sexy fantasy bra”) in valoare de 11 milioane USD creat pentru Victoria’s Secret.

Casa japoneza de bijuterii Ginza Tanaka si-a prezentat geanta plic realizata din platina si diamante in 2007. Este realizata integral din platina si 2182 diamante, avand pretul de referinta de aproximativ 1,7 milioane USD. Lantisorul pentru purtare pe umar, incrustat cu diamante, este detasabil si poate fi purtat ca un colier. Decorul din fata, poate fi si el detasat, si poate fi purtat ca o brosa.Lana-Kinza-Chanel

Casa Chanel a lansat in 2007 editia limitata “Diamond Forever” Classic Handbag. Au fost produse doar 13 bucati, realizate din piele alba de crocodil, cu decor realizat din aur alb de 18 carate si 334 diamante. Valoarea estimata de piata, la vremea respectiva, a fost de pana la 270.000 USD. S-a vorbit mult despre aceasta colectie, presa spunand ca o astfel de geanta poate fi considerata un obiect la fel de valoros ca si un Picasso. House of Borgezie

Casa House of Borgezie a realizat si ea un plic exclusivist “Le Palais Clutch Bag” imitand forma portilor de intrare in Buckingham Palace. Creat din aur alb si galben de 18 carate si diamante si a presupus aproximativ 100 de lucru. Cel mai scump model poate fi personalizat prin aplicarea a 345 diamante. Casa de bijuterii House of Borgezie este cunoscuta in lume pentru creatiile deosebite si exclusiviste, cum ar fi sandalele si pantofii incrustati cu diamante sau realizati din aur si platina, centuri si bijuterii. Pretul unui astfel de plic incrustat cu diamante poate ajunge pana la 170.000 USD si este livrat impreuna cu o garantie pe viata.  Presa din Anglia, The Telegraph, a relatat in 2015 despre faptul ca Beyonce si-a comandat de la House of Borgezie o pereche de pantofi si o centura asortata, realizate din aur si diamante pentru a le purta in unul din videoclipurile sale.

Lana Marks a creat plicuri de ocazie si posete exclusiviste pentru nume sonore cum ar fi: Elizabeth Taylor, Angelina Jolie, Jennifer Aniston, Paris Hilton, Drew Barrymore, Kate Winslet, Charlize Theron, Helen Miren. Creatiile sunt realizate din piei exotice scumpe (aligator, crocodil, strut, soprala) in aproximativ 150 stiluri si 100 de variante de culoare. Una din creatiile sale celebre, denumit Lana Marks Cleopatra clutch, in valoare de aproximativ 100.000 USD si decorat cu 1500 diamante albe si negre, montate in aur de 18 carate, a fost purtat de Charlize Theron.Judith Leiber

Judith Leiber, creatoare de genti luxury, a reusit pe parcursul activitatii ei sa impresioneze lumea modei prin diverse modele de genti de dama originale si exclusiviste. Modelele create de ea sunt expuse in colectii permanente in muzeele: Smithsonian (Washington), Metropolitan Museum of Art (New York), Victoria & Albert Museum (Londra), etc. Modelele de genti deosebite create de ea au forme interesante si sunt realizate din materiale scumpe. Unele piese au preturi cuprinse intre 3000- 6000 euro, insa unul din cele mai scumpe modele realizate de Judith Leiber, a fost in in forma unui trandafir – model: Precious Rose, acoperit cu 1016 diamante, 1169 safire si 800 turmaline roz si a avut pretul estimativ de 90.000 Euro. Dintre cele mai cunoscute sunt: Cupcake Minaudiere, Cakeslice Purse, Hawaii Pinapple Cristal Handbag.

Desigur, pot fi listate, mult mai multe marci si modele, m-am restrans la acestea 6, care consideram ca sunt suficiente.  Din punctul meu de vedere, cele mai simpatice sunt cele ale creatoarei Judith Leiber. Preturile sunt pe masura materialelor folosite si a muncii migaloase in realizarea lor, insa unele dintre ele sunt chiar adorabile si simpatice. Depinde la ce se poate asorta o astfel de poseta plic, ocazia si tinuta, insa cred ca nu au moarte si pot fi transferate si urmatoarelor generatii.

O zi frumoasa!

XOXO

4 comments

Leave a Reply