Cum sa cumperi un cadou perfect pentru un adolescent [GP]

Achizitionarea unui cadou potrivit pentru un adolescent poate fi foarte dificila. Cu toate acestea, prin a-l cunoaste pe adolescent, iti poti distruge nelinistea provocata de alegerea unui dar nepotrivit. Intreaba-l pe adolescent despre interesele lui si nu uita sa pui intrebari deschise. O data ce ati determinat interesele si personalitatea adolescentului, fa-ti o lista de lucruri care -ar face placere sa le primeasca in dar. Retine ca adolescentii se considera deja adulti si tind sa le placa lucrurile care le permit sa se bucure de noile lor libertati si responsabilitati. Daca toate celelalte metode nu reusesc, cumpararea unui card cadou sau oferirea unei sume de bani adolescentului te va asigura ca va primi ceva care ii place.

hoverboardCunoaste adolescentul pentru a gasi cadoul perfect pentru el
Intreaba despre interesele lor. Gasesti o sansa de a cunoaste adolescentul pentru care vrei sa cumperi un cadou. Intreaba-i despre interesele lor si cauta indicii. Afla ce-i place sa faca in weekend, care le sunt pasionile sau ce preferinte au in general. De asemenea, ia nota de stilul lor, adica de ceea ce poarta, de modul in care vorbesc si de modul in care se poarta, pentru a intelege in mare ce fel de persoane sunt.
Daca cumperi un cadou pentru nepoata sau nepotul tau, atunci fa un drum la sora ta sau la cumnatul tau. Intreba-l pe adolescent daca le poti vedea camera sau poti merge cu ei in camera lor. Baga de seama lucrurile pe care le vezi pentru a-ti face o idee despre ce fel de persoana e nepoata sau nepotul tau. De asemenea, poti utiliza obiecte aflate in camera lor ca motive de conversatie; De exemplu, intreba despre un film sau un poster pe care le au.

Nu pune intrebari simple la care raspunsurile sunt da sau nu. In schimb, adreseaza intrebari deschise. Aceste intrebari iti vor oferi mult mai multe informatii si iti vor permite sa te implici mai adanc in interesele adolescentului. Exemple de bune intrebari deschise sunt:
“Cum iti petreci timpul liber?”
“Care este cartea ta preferata sau muzicala?”
“Poti sa-ti descrii ziua perfecta?”
“Preferi drumetiile sau bicicletele, ce parere ai despre hoverboard-uri, iti place mai mult la munte sau la mare, preferi sa vezi un film sau sa citesti o carte?”
Cand pui astfel de intrebari, nu faci o conversatie intr-o singura directie. Afli si lucruri despre tine. S-ar putea sa afli ca tu si adolescentul aveti ceva in comun.

Cauta in contul de social media. Conturile lor ar putea sa indice si care sunt interesele lor. Uita-te in Facebook si / sau Instagram pentru a vedea ce le place.
De exemplu, daca adolescentul pentru care vrei sa cumperi un cadou are multe postari despre jocuri video, atunci e clar ca trebuie sa ii cumperi un joc video.

Intreaba parintii adolescentului. Parintii stiu adesea ce adolescentii urasc si iubesc, ce au deja si ce pasiuni au. Daca ai deja cateva idei de cadouri in minte, intreaba-i ce cadou ar prefera adolescentul lor.
In plus, daca stii alti adolescenti care au interese similare, intreaba-i ce fel de cadouri ar dori sa primeasca de la cineva.
Poti, de asemenea, sa ceri de la fratii sau prietenii adolescentului cateva sugestii.

This entry was posted in diverse.

Leave a Reply