Am inceput sa scriu la aceasta postare de cateva zile si inca nu am reusit sa o public dintr-un singur motiv: am vrut sa va prezint un review complet. Asta inseamna ca am incercat sa fac o analiza a ingredientelor pe care crema mea minune le contine si sa vad pe ce principiu functioneaza si daca are in compozitie elemente care imi pot dauna sau pot provova dependenta. Cred ca o parere artificiala despre un anumit produs nu ajuta pe nimeni prea mult, mai ales ca e plina blogosfera de ele 😀
 Multa vreme am ignorat acest aspect – cel al ingredientelor- si sincera sa fiu cumparam diferite produse cosmetice in functie de ambalaj, forma, culoare, miros si desigur brand 😀 Stim cu totii ca doua dintre cele mai populare variabile de care se tine cont in shopping sunt: prezentarea produsului si brandul/ perceptia lui de catre publicul larg.
Ca mai toate persoanele care au avut sau mai au probleme cu tenul sunt foarte atenta la cremele pentru ten care le folosesc deoarece nu vreau sa mai traiesc din nou ceea ce pentru mine a fost un cosmar atat in adolescenta cat si in cele 9 luni de sarcina.
Am incercat de-a lungul timpului tot felul de tratamente naturiste, farmaceutice, dermatocosmetice, etc..pana am gasit-o pe ea…crema minune ce mi s-a prezentat ca fiind Crema hidratanta anti-imperfectiuni.
  Practic crema functioneaza pe  baza de 3 ingrediente importante: acidul salicilic, uleiul de arbore de ceai si cel de lemongrass.
- Acidul salicilic (sau acetylsalicylic acid = denumirea chimica pt aspirina noastra cea de toate zilele).Reduce inflamatiile si iritatiile, ajuta la regenerarea celulelor pielii si previne astuparea porilor.Se gaseste in majoritatea produselor dedicate tenului cu probleme deoarece functioneaza ca un exfoliant, curata tenul si previne infundarea porilor (un alt atu e cel ca previne si formarea punctelor negre).Persoanele alergice la aspirina sau derivati nu ar trebui sa foloseasca produse de genul acesta.
- Uleiul de lemongrass ofera in primul rand o senzatie de prospetime. Pe langa proprietatile antiseptice, bactericide, fungicide si de parfumare este folosit si in aromaterapie pt revigorare si relaxare. Este destinat cu precadere tenului gras in tratarea acneei insa este totodata si un potential iritant, asa cum este descris in Paula’s Choice Ingredients Dictionary.
- Uleiul de arbore de ceai are actiune antiseptica, antimicrobiana, antiinflamatoare si antibacteriana, patrunzand in piele si revigorand-o.
  Celelalte ingrediente le gasiti aici:
  Dintre cele de mai sus eu am gasit urmatoarele ca fiind daunatoare (conform dictionarelor de ingrediente puse la dispozitie pe diferite site-uri de specialitate) :
alcohol denat | iritant | bad |
papain | Â iritant | bad |
parfum | iritant | bad |
citral | iritant/parfum | bad |
geraniol | iritant/parfum | bad |
limonene | iritant/parfum | bad |
Din cele 57 de ingrediente doar 6 sunt cu potential iritant, dar fiind puse catre sfarsit sunt intr-o cantitate foarte mica, exclus alcohol denat si papain care sunt intr-o cantitate mai mare. Per total raportul ingredientelor bune sau foarte bune este foarte mare comparativ cu raportul ingredientele cu potential iritant.De mentionat este ca, desi produsul este destinat pielii tinere, la pielea mea de 27 de ani a functionat aproape perfect. Nu am tenul gras, asadar imi usuca putin pielea, fapt ce ma obliga  ca dimineata sa folosesc o crema hidratanta.
 Recent am descoperit cateva bloguri care ofera sfaturi foarte utile in materie de cosmetice si ingredinetele pe care le contin si am aflat ca trebuie evitate produsele care spun ca trebuie folosite pentru o anumita varsta. Acestea sustin ca varsta nu este un tip de ten, el trebuie ingrijit asa cum este el la momentul actual. Tenul trebuie exfoliat si protejatat de soare indiferent de varsta. Inclin sa le dau dreptate in privinta asta, desi eu personal nu am folosit pana acum produse exclusiv categoriei mele de varsta.
 Se prezinta frumos ambalat, cutia sigilata- ceea ce este crucial si ai convingerea ca nu a ajuns tester-ul cuiva. La cei 40 ml are un pret foarte bun  (apx 12 lei )pentru gama din care pretinde sau chiar face parte si anume gama Bio/Eco/Organic ca pana la urma inseamna acelasi lucru.
Se intinde foarte usor pe piele, este absorbit foarte usor si cu o cantitate de marimea unui bob de strugure ajunge sa acoperi toata fata.
 Ati mai incercat pana acum creme pe baza de acid salicilic sau derivati? Ce parere aveti? Ce alte produse din categoria celor destinate acneei ati folosit si ati simtit ca “Asta e!! Crema minune!!” ?
O zi frumoasa!
XOXO
foarte documentat si bine structurat review-ul. Multumim
Multumesc Cristina! Voi incerca sa fac un update si la celelalte cosmetice pe care le-am prezentat pana acum 🙂 Dureaza mai mult cercetarea pentru un post dar eu zic ca merita sa stim ce anume folosim .
Neaparat trebuie sa o incerc si eu! 🙂
vii la mine 🙂
E primul post in care gasesc ceva explicatii despre ce contine un produs.Nu ma pricep la ingredientele produselor si ma bucur ca am aflat ceva nou.
O duminica frumoasa iti doresc!
http://milionlineblog.wordpress.com
Multumesc Vio pt aprecieri, va urma un update la postarile de pana acum si am decis sa declar razboi tuturor produselor si sa le triez dupa dragul de risc 😀 te mai astept pe blogul meu 🙂
Am incercat aceasta crema si pielea mea s-a inteles foarte bine cu ea.
Ma bucur sa aud asta. Mie mi-a priit o perioada foarte indelungata de timp, insa sunt mereu in cautarea celei mai bune solutii pentru tenul meu, insa pana acum inca nu am gasit ceva care sa o echivaleze in rezultate.
Dragii mei,
Lucrez in domeniu și vă pot spune următoarele:
1.Antimicrobian=antiseptic=bactericid (antibacterian)+levuricid+…..
2. Lista ingredientelor:
Alcohol denat înseamnă etanol (ce găsim în bere)
Parfumul este obligatoriu sa îl treci în lista inci (international cosmetic ingredients) daca folosești, dar nu sa specifici ce parfum (unele sunt hipoalergenice)
Ultimii 3 din tabel sunt alergenii din parfum
Aceasta crema e ok că și compoziție, problema la cosmetice este că materiile prime au și ele tot felul de conservanți, nu vin 100% pure
Dacă aveți probleme cu un produs cosmetic, cereți producătorului documentele de testare in lab acreditate la nivel UE, aveți tot dreptul!
Vă pup
Nu mai este pe stoc la nici un furnizor. O caut de cateva luni bune☹