Teoria zambetului – Cu zambetul pe buze sau…mai bine nu??

Se spune ca “zambetul este floarea sufletului”.Vedem fel si fel de zambete peste tot: zambete frumoase, zambete mai putin frumoase, zambete expresive, zambete simple, dar toate au in ele o anumita cantitate de sentiment indiferent de care este acesta. Zambetul este recunoscut drept un simbol al fericirii si al starii de bine in aproape toate culturile lumii, un pasaport catre fericire, o terapie frumoasa si relaxanta, drumul cel mai scurt dintre doua inimi, fiind  mai contagios si decat gripa. Cineva care zambeste des este mult mai bine dispus si emana energie pozitiva tot timpul. Daca esti vazut zambind cu siguranta ti se va raspunde tot cu un zambet, astfel vei avea o stare de bine atat tu cat si ceilalti din jur.
Sunt zambete timide,considerate cele mai misterioase deoarece nu stii ce gandeste persoana respectiva, sunt zambete intelepte si calde care, primite, iti dau o satisfactie enorma in urma unei reusite, zambete frumoase dar ironice, acestea nu pot supara, doar cicali, ceea ce facem cu totii uneori. “Un zambet face cat o mie de cuvinte” in orice situatie, fie ca e de la o persoana draga, fie de la un necunoscut. Intotdeauna un zambet adevarat e un motiv de fericire,e o modalitate de a incanta pe cineva cu el. Zambetul inseamna viata,stare de spirit si optimism. E un mod de percepere a vietii.

Zambim pentru ca este un reflex al omului (oamenii de stiinta sunt convinsi ca daca zambim des, sistemul nostru imunitar se intareste si astfel ne cresc sansele unei vieti de lunga durata), pentru ca ne ajuta sa ne descoperim personalitatea. Si daca zambetul este o parte foarte importanta a vietii noastre, a relatiilor afective si sociale atunci de ce sa nu avem un zambet frumos? Iar un zambet frumos este dat, dupa parerea mea, de doua elemente: sinceritate si dantura :D. Nu mi se pare nimic mai sexy decat un zambet larg, sincer, care afiseaza o dantura perfecta.
 Nu, nu e vorba de el 🙂 E clar ca acest individ nu stie cum arata interiorul unui cabinet stomatologic, insa e un exemplu clar de zambet care nu as vrea sa mi se adreseze si in nici un caz nu va avea ca raspuns tot un zambet. In schimb, cu niste implanturi dentare, zambetul lor ar putea transmite mai mult decat mila sau ridicol. Cabinetele de stomatologie nu mai sunt de mult locuri de tortura, asa cum erau pe vreamea mea, cu ustensile demodate, anestezie mai mult prin autosugestie si atitudine de macelar, ci au devenit spatii similare cu spa-urile. Cel putin cand intri intr-o clinica dentara cum e Cris Smile : curata, cu personal amabil si profesionist, echipata cu noi tehnologii, ai increderea ca serviciile oferite de ei  sunt cele mai bune de care poti beneficia.
Chiar daca e vorba de  detartajul de rutina, de plombarea unei carii, de implanturi sau aplicarea unor fatete cei de a Clinica dentara Cris Smile va pot ajuta cu siguranta. E important totusi sa ne reamintim ca adevarata igiena orala pleaca de acasa, printr-un periaj efectuat corect, asta in cazul in care nu vrem sa-i trecem pragul prea des.

Frica, lipsa timpului, lipsa chefului, lipsa banilor, fobie de sistemul medical, fobie de ace sau  orice alte pretexte pe care le puteti formula credeti-ma ca nu merita sa stea in calea unui zambet frumos care v-ar putea deschide multe usi…sau inimi 🙂

Asadar, zambiti! Insa inainte de toate asigurati-va ca aveti cele doua elemente importante: sinceritatea (care vine din interior) si dantura (care vine tot din interior, insa in privinta ei va poate ajuta Cris Smile).

8 comments

 1. Maria Elena says:

  Ce amuzanta esti, draga Paola !!!
  Aceeasi expresie o spun si eu "un zambet face cat o mie de cuvinte".
  Am dat click pe toate cuvintele "fermecate"si iti doresc multa bafta !!! 🙂
  Si sa stii ca eu obisnuiesc sa zambesc sincer si din suflet de cand ma stiu si (inca) am cu ce :))))

 2. CrisDragomir says:

  Inca nu am avut nevoie de implant dentar insa merg regulat la CrisSmile pentru plombite, detartraj..ba chiar o sa le raman vesnic recunoscatoare pentru cat de frumos s-au purtat cu maseaua mea de minte.

 3. Paola Paola says:

  😀 E bun ca ai cu ce :)Daca nu aveai ajungeai si tu in articol 🙂 Glumesc 🙂 Si eu zambesc zilnic, ma face Bibi sa zambesc sincer si cu pofta 🙂

 4. Paola Paola says:

  Ai vazut ce oglinda au cei doi ? In cazul lor zambetul e si oglinda pt amigdale 🙂

Leave a Reply