Masca de fata Chantelle cu mar si castravete – #3

Asa cum v-am promis voi incerca periodic sa va aduc pareri personale despre mastile de fata pe care le folosesc. Dupa cum sunteti deja obisnuite vor fi pareri sincere, de multe ori acide,  si nu imi voi altera parerea de dragul marketingului :)Masca revitalizanta cu mar si castravete de la Chantelle:

 Promite o revitalizare a tenului si chiar asta si face, oarecum. De culoare verde, miros cumva industrial, vine la vanzare sub forma de 2 pachetele de 6ml numai bune pt 2 aplicari. La mine si-a facut efectul, nu a facut minuni insa la 5 lei/buc nici nu ma asteptam. Ca si concluzie raportul calitate pret este bun, cel putin nu am ramas “pictata”, asa cum a fost cazul celei cu namol (review aici).

Ca si ingrediente, nu am gasit nimic periculos pe langa cele deja cunoscute.

 • Sea salt (sarea) este in mod norma un bun agent de scrubb insa lasata prea mult pe piele, asa cum ar fi in cazul mastilor de fata, poate creste sensibilitattea tenului la razele UV. Nu e cazul sa ne impacientam, este un produs mai mult neutru decat rau si din cate se poate observa e in cantitate mica.
 • Parfumul este deja de la sine inteles ca trebuie evitat, fiind considerat un agent iritant, cu exceptia celuia natural, extras din ingrediente naturale.
 • Witch hazel extract ( Extractul de Hamamelis  sau alun vrajit in traducere) adica aceasta floricica galbena :
  [poza nu imi apartine]

  este considerata ca fiind atat un factor iritant in ciuda numeroaselor sale proprietati antioxidante si..culmea…anti-iritante tocmai datorita unui compus denumit tanin (Conf DEX “Produs vegetal cu gust astringent, solubil in apa, care are proprietatea de a tabaci pielea, cu utilizari in industrie”). Aplicat in mod repetat pe piele contracta fluxul sanguin.Ca si concluzie, in ciuda mirosului industrial, oarecum sesizabil, eu zic ca si-a facut partial treaba pentru o masca de apx 5 lei si 2 aplicari 🙂
  Cred ca nu va fi pe lista mea la urmatoarele cumparaturi, la fel cum nu va fi nici cea cu namol,Sneak Peek pentru viitoarele articole cu masti : Balea, Balea si… Balea 🙂
  O zi frumoasa!
  XOXO

 

4 comments

Leave a Reply