Papanasi fierti pentru bebelusi pofticiosi

Stiu ca nu e genul de postare cu care v-am obisnuit insa suportati-ma cateva minute sa ma laud si eu cu talentul meu gastronomic aproape inexistent atat de slab dezvoltat incat ajung pana la limita subzistentei :D. Nu sunt nici pe departe o gospodina, n-am simt estetic intr-ale bucatariei si mananc mai nesarat (pentru unii), asadar cand raman singura acasa nici nu ma mai gandesc la mancare gatita. E altceva cand vine vorba de Bibi. De ea am mereu timp si sunt mereu dispusa sa gatesc cantitati mici de mancare in fiecare zi
Dupa ce azi am aflat ca micuta are pneumonie si pediatra  ne-a prescris antibiotice mi-am zis ca macar sa ii alin durerea cu ceva nu prea dulce dar bun si am gasit reteta de papanasi fierti.
Asadar, se iau:
  • 500g branza de vaci,
  • 3 galbenusuri de ou (albusul este inca nepermis in alimentatia bebelusului de 10 luni),
  • 3 linguri de gris,
  • 1 lingura de zahar si
  • faina cat sa fie omogen.
Se amesteca toate, se formeaza diferite forme si se pun la fiert in apa fierbinte pana se ridica sus. Atunci ii poti culege cu o paleta, mie mi-au iesit destul de moi dar s-au intarit foarte putin cand s-au racit. Am mai incercat si varianta pt adulti cu zahar vanilat si cu sos de smantana cu zahar si au fost foarte gustosi.
Capsunile inca nu ne sunt permise asa ca am desfacut si un borcan de dulceata de prune ca sa fie mai apetisanti si mai dulci.
Asta e rezultatul final.
Acum imi dau seama, sau poate doar mintea mea e putin bolnava, ca are o tenta vulgara asezarea mea in farfurie 😀 Sa stiti ca nu am facut-o cu intentie… am facut diferite forme sa  le  poata tine in manuta cea mica 😉
Iar aprecierile nu s-au lasat asteptate: dupa ce s-a saturat de mancat Bibi a descoperit ca e mai interesant sa ii strangi in pumn, decat sa ii bagi in gura, si apoi sa te stergi de par 😀
Diseara din nou baie!
Va pupa fetele :*
XOXO

7 comments

  1. Maria Elena says:

    Ce m-a distrat ultima parte "Iar aprecierile nu s-au lasat asteptate: dupa ce s-a saturat de mancat Bibi a descoperit ca e mai interesant sa ii strangi in pumn, decat sa ii bagi in gura, si apoi sa te stergi de par 😀
    Diseara din nou baie! " :)))
    Bafta multa si nu mai fii atat de aspra cu tine, arata foarte bine tot ce este in farfurie !!!
    Multa sanatate fetitei voastre !
    Pupici, draga Paola ! 🙂

  2. Paola Paola says:

    A mai ramas ceva si pentru mami sa le serveasca cu gem si cu un pahar de vin alb demidulce acum, seara 😀

  3. Paola Paola says:

    Multumesc Elena! 🙂 Mi s-a spus ca as avea simtul umorului, uneori as fi haioasa, ma bucur ca te-am distrat 😀 Pupici si tie draga Elena :*

  4. ella fairytale says:

    Off…sanatate multa celei mici si sa dea Domnul sa se faca bine cat mai repede. Arata bine papanasii, eu nu am facut niciodata papanasi, poate ar trebui sa incerc!

  5. Paola Paola says:

    Multumesc Ella, Dupa parerea mea sunt mai buni papanasii pt adulti decat astia insipizi de bebelusi 😉 Am mancat o data papanasi cu mar ras si prajiti in unt, sunt dementiali ;D reteta e simpla si o gasesti pe net. Spor 🙂

  6. Paola Paola says:

    Ma bucur sa aud asta. Sa stii ca sunt foarte gustosi simpli, iar daca are voie dulce ii poti pune niste sirop sau dulceata peste ei 🙂 Spor la gatit:)

Lasă un răspuns