Proiect de DIY – colier statement

Nu sunt o mare fana a bijuteriilor hand made dar trebuie sa recunosc ca de curand am inceput sa admir colierele statement. Nu imi plac, de regula, bijuteriile mari, poate ca, din cauza ca in sinea mea inca sunt adolescenta timida din liceu care nu purta machiaj sau rochite si era mai “garcon” decat restul. Vremurile s-au schimbat iar, intre timp am inceput sa ies din cochilie si sa declar ca port cu mare drag o rochie, desigur, adaptata stilului propriu, machiajul, discret, este nelipsit cand ies in oras, iar bijuteriile au fost pana de curand limitate ca numar dar valoroase, deoarece credeam ca valoarea unei bijuterii este data in primul rand de pretul platit. Raman la conceptia initiala insa ii aduc un amendament: bijuteriile din pietre semipretioase, in speta, colierele statement.
Bijuteriile statement in general sunt mari, asadar vor scoate din anonimat orice tinuta, vor atrage priviri si vor fi admirate sau criticate. Limita dintre ridicol si extravagant este mica asa ca trebuie sa te gandesti bine cum le asortezi.

Uitandu-ma la preturi parca nu prea imi vine sa le cumpar, desi, recunosc ca e mult de munca la ele, multa migala, rabdare si talent, care sunt perfect redate si de preturile de vanzare, in timp ce materialele folosite nu sunt deloc scumpe. Imi fac un calcul si diferenta mare de pret ma influenteaza sa imi iau singura materialele de pe Gemsale si sa ma apuc de un proiect de DIY avand la baza cateva tutoriale de pe Youtube.
Pasii pe care vi-i voi arata azi sunt pentru modelele de genul colierelor de mai jos:
Materialele necesare sunt acestea:
1. Zale
2. Lant cu lungime de apx 50 cm
3. Inchizatoare
4. Ata
5. Ace
In functie de tipul de colier dorit putem alege pietre semipretioase, margele sau perle, insa astazi vom parcurge pasii pentru un colier statement cu margele. Toate acestea, inclusiv margele online, le gasiti in magazinul Gemsale care ofera pietre semipretioase pe alese dupa cum puteti vedea:

 

Pentru a reusi sa le punem  cap la cap ne trebuie si unelte de bijuterit, iar pentru acest tip de colier avem nevoie de:
1. Cleste taiere sarma
2. Cleste varf plat scurt
3. Cleste  varf plat lung
4. Foarfec
Pasul 1.
Ne alegem spatiul de lucru si aranjam pe categorii uneltele  si materialele ce urmeaza sa le folosim
Pasul 2.
Pe un fir de sarma (acele care le avem) se pune initial o margeluta mica si apoi una mare, se taie acul la jumatate cu ajutorul clestelui si apoi se incovoaie la celalalt capat pentru a forma un cerc inchis. Se face la fel pentru toate celelalte margele.
Pasul 3.
La distanta de 5cm de la capatul lantului se incepe montarea margelutelor obtinute din pasul precedent impreuna cu zalele, si se obtine asa ceva:
Pasul 4.
Cu o croseta si un fir gros obtinut din mai multe ate se ataseaza partea textila de lantul metalic ca si cum am impleti. Modalitatea exacta o puteti vedea in acest filmulet la minutul 3.
Pasul 5.
Cu un ac de cusut se cos marginile partii impletite, astfel ascunzand firele ramase de o parte si alta a colierului.
Pasul 6.
Cu ajutorul clestelui cu capat plat se ataseaza inchizatoarea si uite asa am obtinut coletul.
Pentru realizarea celorlalte doua tipuri de coliere prezentate mai sus trebuie doar sa schimbati culorile atei folosite si sa inlocuiti margelele cu pietre semipretioase, perle sau ciucuri.
 Sper ca v-au fost de folos informatiile furnizate, intre timp, eu ma duc sa imi fac colierul ca mi s-a deschis apetitul pentru hand made 😀
O zi frumoasa si o primavara fericita!
XOXO

6 comments

  1. Maria Elena says:

    Draga mea Paola, m-ai lasat cu gura cascata ! 🙂
    Stiu de acest tip de bijuterii de peste 2 ani 🙂
    Sunt senzationale!
    N-am facut niciodata, dar sunt speciale si foarte deosebite!
    Ce-i drept, o data ce ai asa ceva in posesie ( cumparate sau confectionate cu mainile noastre) trebuie sa avem foarte mare grija cum si cu ce le asortam.
    Eu iti doresc multa bafta si succes !
    Pupiiiiiiici ! :* 🙂

  2. Paola Paola says:

    Multumesc Maria! Din pacate/fericire pentru mine e inca o noutate, nu am asa ceva in colectie dar pe viitor se preconizeaza o rafala de coliere 🙂

  3. Paola Paola says:

    Mai aveai tu cateva proiecte de Diy reusite, cine stie ce minunatii poti sa faci cu margelute si pietre semipretioase 🙂 Eu ma anunt de acum ca vreau un colier 🙂

  4. ella fairytale says:

    Mie imi plac mult de tot bijuteriile, iar daca sunt handmade cu atat mai bine. Daca as avea timpul necesar, mi-ar placea sa confectionez si eu bijuterii handmade.

Leave a Reply