Fii Zen cu ContaZen

Ma uit pe geam si vad ploaie, aceeasi ploaie de ieri si de alaltaieri sau o fi alta? Ca nu imi mai dau seama. Zilele parca sunt undeva captive intre crepuscul si dimineata iar tonusul meu de a mai face ceva util parca atinge noi extreme minime… Iata inca o zi din viata mea pierduta din cauza ploii… deschid laptop-ul si ….Wow! Primesc o veste minunata de dimineata. Grozav mod de a-mi da un reboost intregului sistem, captiv in stare latenta! Parca ambitionata de reusita din aceasta dimineata imi vine iar inspiratia de care ma plangeam ca duc lipsa acuta.

Intru pe net si primesc un newsletter cu un program de facturare. Imi vin in minte tot felul de idei cu WinMentor, Saga, Excel si ultimul program cu care am lucrat : Translogica, si cate nemultumiri aveam referitoare la ele.
Ca de exemplu: WinMentor-ul, desi foarte practic si relativ usor de rasfoit, ajunsese la limita maxima de utilizatori si trebuia mereu sa astept sa se delogheze cineva ca sa am acces. Era rigit in sensul ca putea fi apelat numai din cadrul firmei, iar daca se intampla sa fii in deplasare trebuia sa iti gasesti un “proxy” in firma ca sa te ajute cu diverse documente, plati, facturi, rapoarte, stocuri, etc. Desigur, firma la care lucram atunci era de foarte mari dimensiuni asa ca era unul dintre singurele programe care faceau fata miilor de clienti, a stocurilor mamut si a sutelor de produse.
Saga, desi este si in varianta gratuita care nu iti ofera actualizari, nu mi s-a parut a fi cu mult diferit fata de un excel mai elaborat. Desigur, puteai tine o evidenta nu tocmai exacta a stocurilor, deja daca aveai o diversitate mare de produse si clienti facea cu greu fata, iar articolele, de multe ori ajungeau sa fie introduse in fel si chip incat iti dadeai peste cap toate preturile de intrare si stocurile. Marele dezavantaj era ca mereu trebuia sa mut baza de date de pe un laptop pe altul deoarece licenta era luata numai pentru un singur calculator.
Excel-ul face parte din categoria Pachet Office necesar supravietuirii unui job la birou ce presupune lucrul la un calculator/laptop. Fie este stramosul tuturor calculelor tabelare, sau este el insusi un produs al altor programe mai rudimentare, asta nu stiu sa va zic sigur dar, stiu ca presupune un nivel minim de cunostinte ca sa faci cateva calcule simple.
Ultimul program cu care am avut (ne)placerea sa facturez a fost “minunatul” Translogica, in varianta lui semi-nemteasca si/sau semi-romaneasca. E suficient de bun ca si program de logistica insa nu indeajuns de bun pentru un program de contabilitate. Asadar, la inceputul fiecarei luni se reintroduceau datele in Saga. Teoretic, o varza, practic, munca facuta de doua ori.
Si uite asa deschid newsletter-ul si intru pe site-ul celor de la Contazen, sceptica, timida, oarecum intrigata de promisiunea lor de a duce facturarea la un nou nivel.
Incep sa citesc prezentarea si observ ca e un produs abia “eclozat” in Decembrie 2014 la care inca se lucreaza, se optimizeaza si se adauga trasaturi noi, fiind mereu aliniati cu nevoile pietei.

Inspirat probabil din propriile nemultumiri ale echipei din spatele acestui proiect, acesta contine aproape toate avantajele care le poate detine un program de facturare, insa fara minusurile contra- candidatilor sai.

Asadar, avand la dispozitie orice device conectat la internet (fie el calculator, laptop, tableta, telefon) ne ofera posibilitatea de:
–  a intocmi diferite documente foarte usor, incepand de la facturi fiscale, proforme, recurente, avize, NIR-uri, chitante,  rapoarte, etc. Aceastea se pot trimite ulterior pe e-mail catre colaboratori, facilitand foarte mult fluxul informational, mai ales daca sunt o multinationala. In primul rand, prin facturarea in sistem electronic dispare haosul cauzat de exemplarele albastre si rosii, de prezenta sau absenta semnaturii si stampilei deoarece, conform art. 155 alin. (28) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, factura este valabila fara semnatura si stampila, receptia putand fi probata prin alte metode sau documente  transmise intre cele doua societati.  Documentele pe care le emitem pot fi personalizate cu antet, sigla, stampila si semnatura societatii proprii, si desigur, pot include si fraza de mai sus in care se precizeaza aplicabilitatea art. 155 alin (28) al Codului Fiscal.
Totodata, facturile recurente nu mai sunt o pacoste lunara, ci, cu ajutorul Contazen, pot sa uiti practic de ele. Poti programa sistemul sa emita automat facturile pentru serviciile lunare catre clienti (ex chiria, abonamente, etc) setand data, moneda, scadenta si optiunea de trimitere automata  pe mail.
accesarea bazei de date oricand. Avand mereu acces la baza de date, atat tu cat si ceilalti utilizatori, puteti interoga mereu stocurile, pentru a va adapta nevoile de aprovizionare, puteti consulta preturile de achizitie, in cazul in care aveti oferte competitive de la alti furnizori, puteti vedea platile efectuate si facturile incasate, puteti scoate rapoarte, fise analitice,diferite situatii contabile. Practic poti face orice, atata timp cat ai acces la internet si un device de pe care sa intri. Nu necesita instalarea vreunui program, apelarea lui fiind facuta online, deci implicit, nu vei avea nevoie de un spatiu mare pentru stocarea datelor sau rularea programului, deoarece toate informatiile continute de baza de date sunt salvate in Cloud, securizate si cu back-up facut zilnic.
urmarirea platilor si a stocurilor,  iti ofera posibilitatea sa devii mai organizat, sa te misti mai repede si sa iei mai repede niste decizii importante, atunci cand stii exact cu ce capital lucrezi fara a mai fi nevoie sa apelezi la colegii de la birouri.
Totodata, pentru a nu crea confuzia ce decurge din folosirea programului de mai multi utilizatori. Contazen ofera in pachetul de servicii si un istoric al activitatilor fiecarui utilizator si a modificarilor suferite de fiecare document. Accesul diferitilor utilizatori poate fi restrictionat in accesarea anumitor documente, la fel cum poate fi restrictionata scrierea sau modificarea documentelor, acestea putand fi doar vizualizate.
nu necesita instalarea vreunui program pe device-urile cu care apelam programul, deci implicit are si costuri de intretinere aproape egale cu zero. Totul este stocat in cloud, specialistii in securitatea acestui spatiu va asigura siguranta maxima a datelor, deci din start se reduc cheltuielile cu personalul IT.
In plus, daca doriti sa testati gratuit programul, o puteti face, inregistrandu-va pe site si populand baza de date cu datele de identificare ale firmei, sau puteti cere ajutorul specialistilor de la centrul de asistenta, serviciu oferit gratuit oricui are probleme in a deslusi functionalitatea programului.

 

Pentru toate aceste servicii oferite, Contazen are preturi destul de mici, fiind un program pliabil nevoilor firmei tale si la ce solicitari ai tu de la el: adica numar de utilizatori si documente emise/luna.

Asadar, preturile pornesc, asa cum imi place mie, de la 0 si se termina la 29 lei/luna, la care desigur se mai adauga si un discount de 20% in cazul achizitionarii softului pe o perioada de minim un an.
Ma gandesc ca sigur e o echipa destul de tanara si ambitioasa in spatele acestui proiect incat doar denumirea parca iti zice “Chill! Fac eu restul…Tu doar fii zen… personalizandu-ti documentele, alegandu-ti sigla si stampila noii firme pe care o vei infiinta si pe care te voi ajuta sa o duci pe cele mai inalte culmi”.
Deci, daca esti inca incepator dar simtul intreprinzator nu iti da pace, iata un punct de plecare ce iti poate deveni un bun tovaras de drum, acceptand sa fie recompensat doar dupa ce cresti, si atunci, cu o suma, inca, mica avand in vedere cu cate te ajuta.
Daca esti deja la nivelul avansat/profesionist inseamna ca deja ti-ai dat seama ca alegerea acestui program de contabilitate si inlocuirea celui vechi te vor scuti de o gramada de batai de cap doar din simplul fapt ca necesita resurse si implicare minima din partea ta pe latura intretinerii.
Ca si concluzie, punctele forte ale acestui program nu sunt doar cele legate de functionalitatile sale, care se incadreaza in sablonul de cerinte absolut necesare ca sa fie catalogat ca si program de facturare/contabilitate, ci mai mult tehnologia cloud folosita in stocarea datelor iti ofera 2 avantaje la care, poate, inca, nu te-ai gandit : siguranta absoluta a datelor si lipsa cheltuielilor cu personalul supraspecializat in IT.
Mie mi  se pare a fi o investitie buna, mai ales pentru un start up, asa puteti creste impreuna, programul fiind optimizat sa iti satisfaca toate necesitatile in materie de contabilitate. Am uitat sa mentionez ca e autentic romanesc? Da, este de pe plaiurile mioritice, uneltit si pus cap la cap de minti luminate romanesti.
Voi ati lucrat in vreun program de contabilitate/facturare? Care au fost (ne)multumirile voastre in acest sens?

O seara placuta!
XOXO

6 comments

  1. CrisDragomir says:

    chiar ca aici esti pe domeniul tau; pe mine cred ca nici contazen nu m-ar ajuta sa fiu zen in fata acestui tip de activitati

Leave a Reply