Despre cafea stiu multe dar de fiecare data mai gasesc cate o informatie pe care nu o stiam. Ca de exemplu stiam ca exista cafea turceasca dar nu stiam ca exista si cafea verde.
Cafeaua turceasca este acea cafea preparata la ibric (culmea e ca si acest cuvant este de provenienta turca), asa cum probabil va aduceti aminte ca o preparau mamele noastre: deasupra aragazului, in ibric, cu caimacul corespunzator si pe care de multe ori o scapau in foc si umpleau aragazul de zat. E de departe una dintre cele mai bune si mai simple metode de a face o cafea gustoasa, in apa fierbinte pulberea de cafea emana acel miros incantator si acea aroma inconfundabila incat te trezesti cu musafiri nepoftiti la cafea ;).
Eu prefer varianta mai simpla, dar care imi ofera aceleasi arome inconfundabile: infuzia. Cu alte cuvinte, se pune cafea intr-o cana, se toarna apa fierbinte, se adauga zahar dupa preferinta si se amesteca timp de 1 minut urmand ca apoi sa o lasati putin sa aiba timp sa se aseze zatul si sa se limpezeasca (nu ai vrea sa bei o cafea cu tot cu zat, nu?). Cu ajutorul blogului Beauty By Sunshine am descoperit ca cei de la Shazili au cafea turceasca pe care sa o pot face infuzata, si mai mult, aceasta vine la pachet cu tot ce imi trebuie : pahare, paletele de amestecat, cu adaos sau nu de zahar sau lapte, si desigur… cafea 🙂
Seamana cu cafeaua instant deoarece e foarte fin macinata si iti ofera o experienta plina de aroma doar prin adaugarea de apa fierbinte, in schimb ai aromele specifice cafelei turcesti, ai caimacul si gustul.
Daca in schimb sunteti adeptii cafelei boabe, pe care sa o tocati cu cateva minute inainte de a o infuza, gasiti si asa ceva. Sunt constienta ca nimic nu se compara cu aroma boabelor proaspat macinate si transformate in cafea dar din pacate timpul si boala de care sufar (lenea cronica) nu imi permit sa mai stau langa rasnita si sa macin cafeaua. Cred ca tocmai pentru noi, astia mereu grabiti sau intotdeauna suferinzi de lene au inventat cei de la Shazili cafeaua tocata foarte fin si pe cea instant la pliculete. Recunosc, desi nu sunt mare fan al cafelei instant, m-ar tenta sa ma infrupt din pliculetele de 2in 1, 3in 1 sau capuccino cu diferite arome (clasic, ciocolata, alune, caramel).
O descoperire recenta pentru mine este insa cafeaua verde. Sub forma de boabe, macinata sau la plic, am auzit si am citit despre ea ca ar face minuni in diete. Pana la urma daca face sau nu, nu as putea sa va spun dar ma gandesc ca ar fi alegerea ideala pt o bautoare de cafea si o iubitoare de ceai verde, asa ca mine. Din pacate, trebuie sa imi suspend pofta intr-un cui, deocamdata, ca nu este recomandata femeilor insarcinate sau care alapteaza, eu facand parte din a doua categorie:)
Sunt o multime de modalitati de a o folosi si de a te bucura de efectele ei benefice asupra sanatatiii: imaginati-va tonusul care vi-l da cafeaua amestecat cu efectele antioxidante oferite de un ceai verde, cam asa imi imaginez eu cafeaua verde.
Deoarece boabele de cafea verde sunt foarte dure, nu pot fi rasnite intr-o rasnita normala pentru ca risti sa iti spargi rasnita, iata cateva indicatii de folosire a lor:
1. Se pune la hidratat de seara pana dimineata, de exemplu o lingura in 100 ml de apa sau 2 lg la 200 ml apa. Dimineata apa rezultata (usor verzulie) se consuma ca atare. Organismul tau va fi foarte fericit pentru doza de antioxidanti pe care i-o furnizezi prin intermediul cafelei.
2. Boabele se refolosesc, se face o infuzie din boabele ca atare (100ml apa fiarta se toarna peste ele si se lasa timp de 30 min), acum vrei, poti sa le rasnesti putin in blender (sunt mai moi pentru ca s-au hidratat). Se pot consuma, una sau 2 cesti de cafea pe zi. Dozajul este orientativ, fiecare organism este unic.
3. Boabele se refolosesc din nou, se pun la uscat undeva la soare si la sfarsitul saptamanii se usca usor in cuptor. Astfel, cafeaua devine casanta, se poate rasni si se poate folosi ca o cafea normala.
1. Se pune la hidratat de seara pana dimineata, de exemplu o lingura in 100 ml de apa sau 2 lg la 200 ml apa. Dimineata apa rezultata (usor verzulie) se consuma ca atare. Organismul tau va fi foarte fericit pentru doza de antioxidanti pe care i-o furnizezi prin intermediul cafelei.
2. Boabele se refolosesc, se face o infuzie din boabele ca atare (100ml apa fiarta se toarna peste ele si se lasa timp de 30 min), acum vrei, poti sa le rasnesti putin in blender (sunt mai moi pentru ca s-au hidratat). Se pot consuma, una sau 2 cesti de cafea pe zi. Dozajul este orientativ, fiecare organism este unic.
3. Boabele se refolosesc din nou, se pun la uscat undeva la soare si la sfarsitul saptamanii se usca usor in cuptor. Astfel, cafeaua devine casanta, se poate rasni si se poate folosi ca o cafea normala.
Printre beneficiile cafelei verzi, in afara de doza foarte mare de antioxidanti care ne ajuta corpul sa faca fata mai bine factorilor nocivi, se numara si scaderea in greutate, prevenirea cancerului, te face mai focusata asupra activitatilor desfasurate, reduce stresul, diabetul si depurifica ficatul. Desigur, are mult mai multe efecte, iar antioxidarea este cel mai important pentru mine. Atata timp cat organismul tau este apt sa faca fata “intrusilor”, nici sanatatea ta nu va avea de suferit.
Preturile nu sunt mari iar transportul este gratuit la comenzi de peste 50lei, ceea ce mi se se pare o suma la care poti ajunge usor si poti cumpara multe. Pentru oferta completa va invit pe site-ul celor de la Shazili.
Voi cum va beti cafeaua? Preferati cafea gata macinata, cafeaua boabe sa o macinati voi sau cafeaua instant? Ati incercat sau luati in considerare sa incercati cafeaua verde in viitorul apropiat?
Nu sunt consumatoare de cafea, dar ce am aflat din articolul tau, este ceva deosebit si cu totul diferit fata de cafeaua din magazine.
Au niste oferte foarte interesante, cu preturi foarte bune chiar pe site !!!
M-ar tenta de la ei cafeaua instant cu ciocolata sau cea cu alune… ! 🙂
Dar si cafeaua verde ce are atatea proprietati n-ar strica…;) 🙂 😛
Bafta la concurs, draguta mea !
Pupiici !!! :*
Eu abia astept sa termin cu alaptatul fetitei si sa incep din nou sa beau ceaiul verde dupa care eram disperata 🙂
Recomand cafeaua cu alune, cea verde si turceasca.
Eu inca nu le-am incercat dar suna delicios 🙂 iar ceva asemanator cu cea turceasca beau zilnic numai ca o fac infuzata direct in cana 🙂
mie imi place cafeaua facuta de tine! 🙂
Si mie imi place cafeaua facuta de mine si bauta in compania ta 🙂
am incercat cafeaua verde, dar nu m-a prea fascinat. cafeaua in general o prefer macinata, nu am rabdare sa o macin eu. pe langa cea arabica, clasica, imi place mult cea cu arome. si da, de ce sa nu recunosc, ma mai scap la un 3in1 sau un ness din cand in cand
As incerca niste tipuri noi de cafea, imi plac provocarile.
Am gustat-o si eu, varianta verde, a fost buna!
Uh, eu am cam renuntat la cafea din motive de sanatate. Dar mai gust din cand in cand, de pofta. Prefer cafeaua tare si fara zahar :))
Cafea Shazili nu am incercat, dar am avut in casa cafea turceasca, Efendi, sau asa ceva, si sincer… mi s-a parut foarte slaba calitativ, ca gust, aroma si tarie. Poate Shazili e mai buna.
Eu am incercat niste cafea verde la pliculete mici cat pentru o infuzie, dar nu mi-a placut experienta
Ador cafea, dorice fel! Nu cred ca exista cafea pe care sa o refuz! Am sa incerc si varianta propusa de tine! Merci de recomandare! :*
Pentru mine o zi fara cafea e o zi pierduta 🙂 Imi place sa experimentez diferite gusturi si arome!
Eu am descoperit cafeaua destul de tarziu. Multa vreme nu am baut si cand am descoperit-o nu m-am mai dezlipit de ea. Eu o beau gata macinata si facuta la filtru de cele mai multe ori. Poate ca deaca aveam un espressor mai performant apelam la cea boabe care foloseste cafea proaspat macinata
stie cineva unde se mai gaseste cafea shazili? sau de pe ce site se poate comanda? din bucuresti a disparut cu turci cu tot.