(P) Un spatiu ce imbie la visare

Somnul, sau mai bine zis lipsa lui, este o problema pe atat de apasatoare pe cat nivelul de stres din decursul zilei creste sau cu cat camera in care dormim “comploteaza” impotriva noastra. Nu credeam pana acum ca somnul poate fi influentat de cu totul alte lucruri in afara de calitatea pernei si a saltelei. Culorile, materialele, texturile, amplasamentul mobilierului in camera, echilibrul dintre elementele folosite si imbinarea placuta a acestora poate contribui la armonia de care ai nevoie pentru a-i pemite corpului sa se relaxeze. Un mediu curat, aerisit, placut vizual si confortabil poate completa imaginea unui dormitor “de vis”.

O ramura in plina dezvoltare in zilele noastre este cea a designului interior, a amenajarilor interioare si exterioare din dorinta omului de a cauta frumosul si armonia in orice. Insa nu e vorba doar de frumos atunci cand vorbim de culorile pe care le alegem sa ne “vegheze” somnul si sa ne aduca o stare de liniste ci s-a constat ca ele sunt o adevarata terapie pentru subconstient, fiecare din ele inducand diferite stari.
Daca ar fi sa aleg o culoare pentru dormitor cred ca o combinatie de violet si alb mi-ar incanta atat privirea cat si sufletul deoarece indigoul, violetul sau rosul burgund sunt asociate spritualitatii (iata de ce sunt culori bune pentru zonele destinate linistirii, reculegerii). Si iata rezultatul final: dormitorul “de vis”.
 O completare a dorintei sufletului, a necesitatii corpului si a placerii ochilor. Un echilibru perfect de culori, de elemente si texturi astfel incat rezultatul final sa te linisteasca si sa te reechilibreze astfel incat sa te poti lasa “sedusa” de un somn odihnitor. Daca nu stii cum sa ajungi singura la acest rezultat poti apela oricand la la specialistii in amenajari interioare si constructii case Bucuresti. Cu expertiza relevanta in domeniu si un potofoliu larg de activitati destinate spatiului tau locativ cu siguranta vor ramane mereu in topul preferintelor tale pe masura ce casa ta va evolua si se va schimba odata cu tine si cu gusturile tale.
Voi ce secrete aveti pentru a avea un somn odihnitor? Ati apela la cromoterapie (terapia prin culori) sau la o reamenajare a dormitorului pentru a va reechilibra somnul?
Somn usor!
XOXO

2 comments

Lasă un răspuns