Epilat profesional cu epilatpro.ro (partea I – pregatirea pielii)

Acum ceva timp am primit cadou de la o prietena un kit de epilat cu ceara. Setul complet continea incalzitorul de ceara, un pachet de benzi de epilat cu 100 buc, 2 rezerve ceara cu azulena si o rezerva ceara cu miere de albine. Urmele de folosire deja se vad in diminuarea numarului benzilor si in lipsa unei rezerve de ceara. Ce-i drept, abia de cand foliculita si-a facut de cap pe picioarele mele am luat serios in considerare epilarea cu ceara ca si alternativa la epilator, insa din pudism, lipsa de timp, scepticism asupra unei bune igiene sau orice alte scuze gasisem pe parcurs, nu am mai ajuns la salon. Asa ca acest cadou a fost unul dintre cele mei inspirate si cele mai bine sincronizate de pana acum. Relatia a inceput frumos si s-a terminat urat cand, dupa multa munca, entuziasmata  ca e un proces foarte putin dureros cu rezultate foarte bune mi-am tras pantalonii pe mine si am inceput sa ma lipesc de ei. Balsamul de dupa epilat cu care ma dadeam mereu nu avea in compozitie si substante care sa indeparteze resturile de ceara, ci doar calma pielea dupa epilare. Mintea mea “blonda” de atunci, la fel ca si acum, nu si-a dat seama de acest aspect decat prea tarziu. Cum alta solutie de indepartat ceara nu aveam prin casa am fost nevoita sa  recurg la fel de fel de metode de bruscare a pielii proaspat epilate numai pentru a elimina ceara. Cert e ca a doua zi am ajuns de dimineata la market si mi-am luat primul ulei care promitea ca indeparteaza ramasitele de ceara de dupa depilare.

Acum, cand perioada epilatului la aparitia primului fir de par rebel e in toi, m-am gandit ca ar trebui totusi sa investesc in ceva profesional si asa am ajuns din nou pe site-ul de unde stiam ca era si kitul de epilare: epilatpro.ro.  Am gasit acolo exact ce imi trebuia: o solutie pre-depilat, o solutie post-depilat si doua sapunuri cu lapte de “caprita”. Aceste produse sunt doar o parte din gama larga de produse pe care site-ul o ofera, in special echipamente profesionale pentru epilare profesionala, decantoare ceara, consumabile, accesorii, dezinfectanti, sterilizatoare, etc

Bine, recunosc, sapunurile nu imi trebuiau insa cum sa finalizez eu comanda fara sa pun si minunatiile astea in cos? V-am mai vorbit de cat de mult imi plac sapunurile cu lapte de capra intr-o postare anterioara. Mi-am luat in varianta cu argila verde si invarianta cu malai in ideea ca se vor completa reciproc: sapunul cu malai exfoliaza si indeparteaza celulele moarte, iar sapunul cu argila verde ajuta la vindecarea multor probleme ale pielii, printre care si foliculita sau cosurile (in cazul meu).

Este un produs complet natural facut manual si fara aditivi artificiali. Contine vitaminele E,A,B6,B12 care inmoaie natural si calmeaza pielea oferindu-i o hidratare naturala facandu-o supla si elastica. Compusul este pe baza de glicerina cu uleiuri vegetale bogate in vitaminele A,D,E,K, minerale, fier, calciu, potasiu, numerosi antioxidanti, acizi grasi nesaturati, omega 3,omega 6, coenzima Q10 care lupta impotriva radicalilor liberi si care sunt extrem de utili in regenerarea si incetinirea imbatranirii pielii,facand tenul frumos.Sapunul din lapte de capra este recomandat in special pentru persoanele cu pielea sensibila, uscata si crapata,precum si persoanelor care sufera de eczeme, psoriazis, acnee, pete, iritatii, mancarimi, etc. Este ideal si pentru spalarea parului, eu nu l-am incercat insa scalpul meu sensibileste fidel doar unui anumitt tip de sampon.

 

Ingrediente: Lapte proaspat de capra, o combinatie de uleiuri vegetale, hidroxid de sodiu. Acest sapun este un produs BIO, antiinflamator, antibacterian, antialergic si antiage. Laptele de capra este unul dintre cele mai hidratante si vindecatoare lucruri pe care le puteti pune pe piele. Contine o sumedenie de nutrienti incluzand vitaminele A, E, D si probiotice, iar ph-ul sau este asemanator cu cel al pielii. De asemenea este bogat in acid beta hidroxilic natural (BHA) ce stimuleaza exfolierea pielii aceasta ramanand moale si fina.

 

Instructiuni de folosire: 1-2 ori pe zi, dupa aplicare pe piele, fata, corp,par, etc. se lasa 1-2 minute sa actioneze, dupa care se clateste. Fiind un produs natural ese mult mai bine absorbit de piele si este hipoalergenic, fiind creat pentru pielea sensibila. Cel cu malai este ideal pentru a fi folosit inaintea procedurii de epilare/depilare deoarece exfoliaza pielea foarte eficient, nu o bruscheaza si in acelasi timp o hidrateaza pregatind-o pentru extragerea firelor de par. Sapunul cu argila verde, consider ca e unul care ar putea fi folosit oricand, chiar l-am incercat si pe fata, iar proprietatile argilei verzi s-au facut vazute si au vindecat niste mici cosuri. Nu mi-e foarte la indemana sa folosesc sapunul pentru curatarea fetei, am deja destule cleansere in acest sens si cred ca sapunul il voi pastra pentru corp 🙂
Daca va temeti ca mirosul specific al produsului natural, sa stiti ca nu ramane decat un miros foarte discret, placut si care nu influenteaza mirosurile parfumurilor sau a cremelor pe care le aplicati dupa baie. Pielea este hranita, exfoliata (in cazul celui cu malai) si vindecata (in cazul celui cu argila), Daca nu sunteti fan sapunuri si va e mai usor sa folositi un gel de dus eu va sugerez sa incercati aceste sapunuri impreuna cu un burete de baie natural si veti vedea cat de eficiente se pot dovedi in hranirea ppielii, concurand cu majoritatea cremelor de  dus.
Acestea fiind spuse, va astept parerile despre sapunurile pe care eu le consider de neinlocuit cu alte feluri de sapun si va astept zilele urmatoare pentru partea a doua a review-ului pentru a afla daca solutiile care ma ajuta la epilat sunt sau nu pe masura asteptarilor.

O zi placuta!
XOXO

 

 

5 comments

    • paola says:

      Eu pe ten nu l-am folosit insa se precizeaza ca e indicat si pt aceasta zona. Pe corp am fost foarte multumita, fiind mult mai bun decat multe alte sapunuri incercate.

Leave a Reply