Review – Solutie Pure Aloe Vera de la Aubrey

Nu stiu despre voi dar eu mi-am petrecut o mare parte a copilariei la tara la bunici. O singura planta mi-a marcat copilaria, nu prin efectele sale ci prin simpla prezenta, denumita de ai mei “aloi” adica “aloe vera”. Acum, ca o fi aloe vera sau ca o fi varianta ei aclimatizata temperaturilor de la noi, un lucru e cert: asemanarea si directiile de utilizare sunt aceleasi. Bunica-mea tinea la ea mai ceva ca la icoana, zicea ca e foarte buna la arsuri, la stomac si multe altele si o folosea mereu sub forma de tincturi sau extracte home made fel de fel. La vremea aia nu intelegeam de ce o planta cu asa de multe utilizari trebuie sa fie asemenea unui cactus si sa ma intepe. Contrar perceptiei majoritatii, planta de aloe vera este inrudita cu ceapa si usturoiul si nicidecum cu vreun cactus, iar pana acum s-au gasit pana la 300 de specii ale acestei plante, printre ele probabil fiind si “aloiul” bunicii.

Acum, dupa multi ani, cand nu mai sunt nici eu mica si nici ai mei batrani la fel de puternici, gasesc la ei inca acel aloi, nu stiu daca o fi acelasi care ma intepa pe mine sau vreun mostenitor de-al lui,ย  dovada ca perseverenta cu tratamentul bunicii in tratarea ulcerului si in intarirea imunitatii a dat roade. Ei iau si acum o solutie cu extract de aloe vera pe stomacul gol dimineata, nu am intrebat cum e facuta sau de ce continua sa o ia fara indicatiile vreunui medic dar probabil ca stiu ei ce stiu daca o iau de atata timp, iar parintii lor o foloseau si ei la randul lor. Tratamentul asta cu aloi se incadreaza in tratamentele batranesti de care tot auzim vorbindu-se atata si primul meu contact cu vreunul din ele a fost datorita acestei plante: aloe vera sau aloe barbadensis -denumirea sub care se gaseste in ingredientele cosmeticelor.
Planta contine 20 de aminoacizi, 7 din cei 8 esentiali; 12 antrachinone: emodina, acid aloetic, aloina, antracina, antranol, barbaloina, acid crisofanic, emodina, uleiuri eterice, ester al acidului cinamonic, izobarbaloina, resistanol. In concentratii relativ mici au proprietati analgezice, antibacteriene, antifungice si antivirale.
De asemenea, contine 8 enzime: aliiaza, carboxipeptidaza, catalaza, fosfataza alcalina, celulaza, lipaza, amilaza, peroxidaza care favorizeaza digestia si absorbtia. Aloe Vera este o adevarata sursa de minerale si vitamine – calciu, crom, cupru, fier, magneziu, mangan, potasiu, sodiu, zinc, vitamine A, C, E, B, Colina, B12, acid folic, si antioxidanti – esentiale toate pentru sanatate.
Beneficii:
Vindeca arsurile si ranile – Aloe Vera este recunoscuta pentru efectele calmante si vindecatoare. Studiile denota faptul ca Aloe Vera stimuleaza regenerarea tisulara;
Intinereste pielea – procesul de imbatranire a pielii este caracterizat de aparitia ridurilor din ce in ce mai accentuate. Substantele componente ale Aloe Vera incetinesc si, chiar impiedica, aceste schimbari degenerative al pielii, stimuland productia de colagen si elastina;
Efect imunostimulator – ajuta la refacerea si intarirea sistemului imunitar. In urma expunerii solare, chiar aplicata dupa 24 h are efecte calmante, protejand in oarecare masura impotriva cancerului de piele;
Hidrateaza – unul dintre motivele pentrtu care Aloe Vera a devenit atat de populara este faptul ca poseda proprietati miraculoase de hidratare a pielii. Studiile au aratat ca imbunatateste capacitatea pielii de autohidratare, ajuta la indepartarea celulelor moarte si asigura absorbtia substantelor benefice in straturile profunde ale pielii. Fiecare dintre aceste proprietati au facut din Aloe Vera o planta indispensabila in industria produselor cosmetice si a preparatelor dermatologice. De fapt, Aloe Vera este cel mai important ingredient din produsele cosmetice, fiind utilizata in peste 95% dintre produse, chiar si in locul apei.
Calmeaza durerile de artrita, articulatii si muschi – accelereaza vindecarea, reduce inflamarea si intensitatea durerii;
Asigura absorbtia substantelor nutritive – inlesneste absorbtia substantelor biologic active in straturile profunde ale pielii.
Solutia organica de Pure Aloe Vera de la Aubrey am gasit-o pe internet, statea cumintica pe rafturile virtuale ale site-ului celor de la Aubrey Romania la pretul de 43.40 Ron la cantitatea de 118 ml.

Citind atatea recenzii bune despre ea pe blogurile de beauty mi-am zis ca nu sunt eu in masura sa contest veridicitatea lor si am trecut la testare cu ea.
Am folosit-o mai mult pe ten, in zonele care sunt predispuse acneei si am observat cum punctele negre si cosurile deja inflamate s-au reduss considerabil dupa cateva aplicari, cele inflamate s-au vindecat si apoi zona s-a depigmentat pentru a nu ramane pata maronie.
Dupa plaja, in locul lotiunii de calmare de dupa.ย  Este putin cam lichida pentru preferintele mele, insa doar sub aceasta forma se reuseste sa se mentina compozitia fara adaosuri de conservanti sau alte substante ce pot irita pielea decat sa o ajuta.

Solutia este asemenea unei ape micelare, inodora, incolora car cu efecte miraculoase.
Am folosit-o si pentru par, dupa spalare am aplicat pe varfuri cantitati mici de aloe vera, mai ales ca temperaturile de afara au crescut considerabil.
Ca si intrebuintare ea poate fi folosita si ca lotiune dupa epilat (ca tot e subiectul verii) si pentru tratarea vanatailor, pielii crapate si a intepaturilor de insecte.
Solutia de aloe vera vine sub forma unei sticlute foarte practice, de dimensiuni medii, perfecta pentru a fi luata in calatorii sau folosita acasa. Este foarte spornica deoarece e nevoie de o cantitate mica pentru a obtine rezultatele dorita, datorita concentratiei de 99% Aloe Vera.

Ambalajul este sigilat, deci va garanteaza ca accesul la continut il aveti prima data d-voastra atunci cand desfaceti sticluta. Capacul din plastic faciliteaza accesul la solutia transparenta prin apasare si este foarte practic, deschizandu-se prin simpla apasare a lui.

Ingredientele sunt purin e si foarte bune, concentratia de aloe este foarte mare si este stabilizata cu putin acid citric pentru a preveni oxidarea. Se recomanda pastrarea la frigider dupa desfacere, astfel obtineti un dublu beneficiu: aplicarea pe piele ofera o senzatie placuta de racorire si produsul isi mentine mult mai bine proprietatile.

Voi ati folosit pana acum solutii de aloe vera? Ce folositi pentru a calma pielea?

O zi placuta!
XOXO

13 comments

  1. Paola Paola says:

    Mie imi place foarte mult, nu stiu daca gasesc si varianta pentru uz intern ๐Ÿ™‚ dar daca nu ii zic bunicei sa imi faca home made ๐Ÿ˜€

  2. Paola Paola says:

    Eu l-am folosit pe ten, am considerat ca e risipa de bunatate de produs sa il folosesc pe calcaie, unde de obicei ajung cremele care nu imi priesc pe fata ๐Ÿ˜€ Nimic nu se iroseste, totul se transforma ;P

  3. ella fairytale says:

    Este un produs perfect pentru pielea, eu l-am folosit pentru arsuri, un mic accident nefericit.

  4. Paola Paola says:

    Din fericire m-a pazit Dumnezeu de arsuri dar vad ca si-a dovedit eficienta in problemele care le aveam ๐Ÿ™‚

  5. Alinaluibrumarel says:

    am primit si eu ieri produsul acesta si l-am asteptat cu o nerabdare iesita din comun. m-am dat si pe fata si pe corp si am ramas cu impresie foarte buna. o sa mai continui tastarea, dar presimt ca va fi un experiment reusit.

  6. Paola Paola says:

    Eu am mare incredere in planta de aloe vera, probabil lucrul asta mi-a fost insuflat si de bunicii si de practicile lor babesti ๐Ÿ™‚ In orice caz, o solutie cu o puritate si concentratie de 99% cum e cea de la Aubrey nu prea gasesti usor sau ieftin ๐Ÿ™‚

  7. Paola Paola says:

    Se vede ca "aloi"-ul a marcat mai multe copilarii decat ma gandeam initial ๐Ÿ˜‰

Leave a Reply