(P) Cum sa iti decodezi de acasa telefonul

Acum ceva timp in urma, cand eram pe cet de tanara pe atat de naiva mi-am luat un telefon din banutii stransi de la primul meu job. Nu erau multi insa destui cat sa imi iau un telefon nou. Piata de mobile de atunci nu oferea o gama atat de ampla ca acum, si in nici un caz nu erau aparute smartphone-urile insa am reusit sa imi cumpar unul cu display color, in patratele, desigur, dar avea clapeta si era rosu, ceea ce reprezenta un mare plus la partea de stil ­čÖé Cui ii mai pasa de soft daca arata bine? Iata ca mie ar fi trebuit sa imi pese, mai ales ca dupa cateva luni am schimbat reteaua de telefonie si am constatat ca acel telefon care ma facea sa ma simt mai ceva ca o domnisoara cocheta de Dorobanti┬á sa aiba restrictie de functionare pe alte retele. Cu alte cuvinte era codat intr-o singura retea, ceea ce vanzatorul a uitat sa mentioneze.


Daca nu ati mai avut de-a face cu astfel de situatii sigur ati auzit cel putin de ele, cum de multe ori o decodare superficiala sau facuta de neprofesionisti poate afecta buna functionare a telefonului, poate cauza daune ireparabile softului si il poate transforma practic intr-o bucata de plastic. Asa a fost si la mine, se vede ca telefonul imi pusese gand rau si nu vroia sa ii fiu proprietara, asa ca dupa ce am cautat un service unde sa mi-l decodez, am stat vreo 2 zile fara telefon si am platit destul, am ajuns acasa cu putin mai mult decat o bucata de plastic. Toata relatia noastra s-a destramat aproape imediat, lasandu-mi un gust amar si un buzunar mai subtire.
Industria telefoanelor a evoluat si a fortat service-urile sa tina pasul asa ca acum o decodare se poate face de acasa, introducand niste coduri oferite de cei de la service sau direct din server daca vorbim de iphone. Nu degeaba le spune telefoane inteligente! In confortul casei tale, introduci niste coduri in telefon si ai scapat de stres, de deplasarea de acasa, de asteptat la rand si de despartirea de pretiosul telefon. Acum doar iei legatura cu firma de decodari online si de restul se ocupa ei.
Nu va imaginati ca aveti nevoie de cunostinte in domeniu ca sa furnizati datele de care au nevoie cei de la firma de decodari, codurile de identificare al telefonului se obtin introducand niste caractere ca si cum ati scrie un mesaj sau ati forma un numar, la fel procedandu-se si cu introducerea codurilor ce va vor elibera de limitele impuse de un anumit furnizor de telefonie mobila. Softul nu este afectat in nici un fel iar telefonul va avea liber la orice retea sau retele doresti sa il asociezi.
Bafta in folosirea telefonului decodat!
O zi placuta!
XOXO

Las─â un r─âspuns