(P) Tine cont de tendinte pentru ca ele sa tina cont de cariera ta

Ai absolvit? Felicitari! Fie ca vorbim de examenul maturitatii, de o facultate sau de niste cursuri, toate au scopul de a ne pregati, de a ne informa si de a crea noi competente care sa ne ajute in scopul final: cel al unui loc de munca bine platit. Sa patrunzi ca si debutant pe piata muncii si sa aspiri la locuri de munca full time, in conditiile economice post-criza, nu este usor, mai ales ca firmele au constatat ca in urma ei pot beneficia de oameni calificati la un nivel salarial mai mic. Se stie ca economia nu este un factor de sine statator ci depinde la randul ei de alti factori externi si interni, influentandu-ne intr-o mai mare sau mai mica masura, voluntar sau involuntar, vizibil sau nu vietile cotidiene. Vedem cum puterea de cumparare scade, desi avem aceleasi venituri ca acum cativa ani,ย  vedem cum profesia noastra nu mai este cautata desi acum cativa ani cererea depasea oferta, vedem cum anumite joburi dispar si cum altele mai noi apar datorita unui continuu iures de schimbari, progrese, regrese si factori politici.

joburi-care-nu-necesita-studii-universitare

Analistii in domeniu au studiat aceste fluctuatii economice si au reusit sa ii prevada evolutia astfel incat noi, in postura de absolventi, debutanti, someri, profesionisti sau orice persoane in cautare de reprofilare profesionala sa putem beneficia si decide in cunostinta de cauza care este calea spre o cariera de succes durabila si de viitor.

Domeniile care s-au remarcat in urma acestui studiu au fost, asa cum nu mai surprinde deja pe nimeni, IT&C.ย  Progresul tehnologic a facut ca multe din locurile de munca existente sa fie inlocuite la un moment dat cu roboti, iar multe firme s-au extins online prin crearea unui website, blog sau a unui magazin online. E un domeniu care a luat avant puternic si care va avea nevoie pe viitor de noi si noi specialisti. Iar pentru ca internetul iti ofera posibilitatea cresterii nu neaparat si vizibilitatea care sa te evidentieze in fata concurentei, marketing-ul joaca un rol foarte important in optimizarea oricarei afaceri care furnizeaza servicii sau produse de larg consum. Zecile de modalitati de a face marketing fac ca acest domeniu sa fie intr-o sinergie perfecta cu domeniul IT&C si sa ofere premisele unui domeniu in ascensiune.

Un domeniu care a suferit o stagnare pe perioada recesiunii si care se relanseaza incetul cu incetul este cel ecologist. In conditiile unei legislatii punitive in acest sens dar si al firmelor care devin din ce in ce mai educate in privinta importantei unui mediu curat se preconizeaza ca “joburile verzi” vor fi la mare cautare pentru oferirea de solutii si implementarea politicilor de protectia mediului.

Odata cu relansarea economica, reluarea activitatii firmelor capata noi proportii si se dezvolta sanatos creand totodata noi locuri de munca atat in interiorul ei cat si in exterior prin apelarea la servicii de specialitate constand in consultanta juridica, asadar se vor crea noi locuri de munca pentru avocati. Iar daca e sa privim la nivel macro economic, infrastructura trebuie sa se dezvolte si ea pentru a ne crea noi “punti” de legatura si pentru a facilita investitiile straine in tara noastra. Deducem de aici ca si constructiile vor fi la mare cautare in viitor.

viitor-joburiAsadar, daca inca esti nelamurit pe ce cale sa apuci in speranta unei cariere de succes si a unui job cu viitor promitator poti folosi ca si puncte de reper domeniile de mai sus, insa primordial este sa faci ceea ce iti place.ย  Un domeniu in ascensiune nu iti garanteaza satisfactia profesionala si nici reusita, totul se reduce la tine si la ce anume iti doresti de la viitorul tau.

O zi frumoasa si alegeri inspirate!

XOXO

8 comments

  • paola says:

   Si mai mult, rezultatele cautarilor sunt usor de filtrat ca sa duca la o cautare si mai eficienta.

  • paola says:

   Asta cam asa e ๐Ÿ˜‰ <3 dar nu multi dintre noi sunt atat de fericiti/norocosi ๐Ÿ™‚

 1. Lory's Blog says:

  Eu lucrez in domeniul on-line…si la noul loc de munca, dar si la fostul loc de munca. Domenii diferite, dar treaba merge! EU zic ca aceasta parte de online va creste din ce in ce mai mult! ๐Ÿ™‚

Leave a Reply