Pasaport catre fericire: zambetul

Se spune ca “zambetul este floarea sufletului”. Zambetul este recunoscut drept un simbol al fericirii si al starii de bine in aproape toate culturile lumii, un pasaport catre fericire, o terapie frumoasa si relaxanta, drumul cel mai scurt dintre doua inimi, fiind  mai contagios si decat gripa. Cineva care zambeste des este mult mai bine dispus si emana energie pozitiva tot timpul. Daca esti vazut zambind cu siguranta ti se va raspunde tot cu un zambet, astfel vei avea o stare de bine atat tu cat si ceilalti din jur. “Un zambet face cat o mie de cuvinte” fie ca e de la o persoana draga, fie de la un necunoscut. Intotdeauna un zambet adevarat e un motiv de fericire,e o modalitate de a incanta pe cineva cu el. Zambetul inseamna viata, stare de spirit si optimism. E un mod de percepere a vietii. Zambim pentru ca este un reflex al omului (oamenii de stiinta sunt convinsi ca daca zambim des, sistemul nostru imunitar se intareste si astfel ne cresc sansele unei vieti de lunga durata), pentru ca ne ajuta sa ne descoperim personalitatea. Si daca zambetul este o parte foarte importanta a vietii noastre, a relatiilor afective si sociale atunci de ce sa nu avem un zambet frumos?

3b43c14468857651b3e0048471677797_1_large

Nu mi se pare nimic mai sexy decat un zambet larg, sincer, care afiseaza o dantura perfecta. Nu inteleg de ce multi oameni isi bruscheaza dintii in loc sa aiba grija de ei, urmand ca apoi sa ii extraga cand durerile devin similare ca si intensitate cu cele ale nasterii,  neluand in calcul efectele pe termen lung asupra esteticii danturii si asupra masticatiei. Frica, lipsa timpului, lipsa chefului, lipsa banilor, fobia de sistemul medical, fobia de ace sau  orice alte pretexte pe care le puteti formula credeti-ma ca nu merita sa stea in calea unui zambet frumos care v-ar putea deschide multe usi sau inimi. Cabinetele de stomatologie nu mai sunt de mult locuri de tortura, asa cum erau pe vremea mea, cu ustensile demodate, anestezie mai mult prin autosugestie si atitudine de macelar, ci au devenit spatii similare cu spa-urile. Cel putin cand intri intr-o clinica stomatologica moderna, curata, cu personal amabil si profesionist, echipata cu noi tehnologii, ai incredere ca serviciile oferite sunt cele mai bune de care poti beneficia. Chiar daca e vorba de  un detartaj de rutina, de plombarea unei carii, de implanturi sau aplicarea unor fatete parca totul ti se pare mai usor cand stii ca intr-un singur loc le rezolvi pe toate (ortodontie, implantologie, profilaxie dentara, endodontie, anestezie, chirurgie dentara). Spre deosebire de un cabinet stomatologic, o clinica dentara privata iti ofera toate serviciile intr-un singur loc, ceea ce inseamna mai putin stres, timp pierdut si mult mai putine emotii negative ce vin in intampinarea viitoarei vizite la stomatolog. Chiar daca esti constient ca e o necesitate parca tot ai un junghi in piept cand trebuie sa treci pragul unei clinici dentare, nu neaparat in anticiparea procedurilor la care vei fi supus, la rusinea pe care o vei simti ca ai sarit peste detartrajul semestrial sau ca s-a intamplat sa nu poti rezista sosului de usturoi la pranz, ci pentru ca inca te bantuie amintirile din copilaria comunista cu doctori sadici si cabinete jegoase.  E timpul sa iti iei inima in dinti ,daca e cazul, si sa iti faci timp pentru o noua experienta: cea a procedurilor nedureroare, a solutiilor practice, estetice si rezistente, a platilor in rate, a serviciilor ireprosabile, a mediului familial si a starii de bine de dupa cand te simti un om complet ca ai toti dintii in gura.

5f1885e24c99ecf699a016cf7038f817_1_large

E important sa stim ca dintii, cele mai dure structuri ale organismului uman care ne ajuta sa “tocam” mancarea incat sa incapa in esofag, nu ne sunt dati  gratis decat de doua ori in viata, o data in frageda pruncie, cand nu fac decat sa ne incurce prin gura pana ne dam seama la ce folosesc, si apoi pe la 7 ani, varsta ideala la care sa fim tinta glumelor si sa le intelegem, a treia oara urmand sa ii platim. Concluzia pe care trebuie sa o tragem de aici e ca o educatie deficitara la acea varsta si  lipsa unei rutini in igiena orala poate avea efecte negative tot restul vietii noastre de adult. Vizitele la stomatolog sunt indicate a fi facute inca de cand apar dintii de lapte, atat pentru a evalua starea danturii si cresterea dintilor cat si pentru a obisnui copilul de mic cu astfel de controale de rutina si pentru a-i crea sentimentul de siguranta in detrimentul fricii. Ca si adulti, dintii au devenit parte integranta a trasaturilor considerate atragatoare la sexul opus, ba chiar sunt factori determinanti in alegerea unuia. Zambetul face parte la randul lui dintr-un intreg arsenal al seductiei alaturi de par si ochi. Chiar daca ultimele doua ar aprinde cumva “scanteia atractiei”, aceasta ar putea fi anihilata instantaneu de un zambet ce scoate la inaintare niste dinti cariati. Zambetul este considerat una dintre cele mai atragatoare caracteristici fizice pe care o observam la sexul opus, el poate completa celelalte doua atuuri daca este sanatos insa la fel de bine poate fi un loz necastigator in jocul seductiei.

O dantura frumoasa ne face sa avem o impresie buna despre noi, sa fim mai increzatori, sa zambim mai des si sa fim mai bine dispusi, ne completeaza aspectul fizic si ajuta la buna functionare a cavitatii bucale. Un zambet atrage un altul, un zambet atrage oameni, un zambet poate “sparge gheata” intr-o conversatie dar un zambet fabulos atrage atentia catre tine. Cu un zambet perfect iti asiguri audienta, chiar daca nu sunt atenti la ce vorbesti macar iti admira zambetul in loc sa se plictiseasca sau sa se uite la ceas. Sunt atat de multe implicatii ale zambetului, atat de multe beneficii pe care le poate aduce o dantura perfecta incat orice scuza ai gasi sa nu treci pragul unei clinici dentare poate fi anihilata doar de dorinta ta de a obtine acele avantaje.

Nu cred ca trebuie sa te conving ca o dantura frumoasa te va face si sa zambesti mai des, iti va fi o carte de vizita si va fi o terapie frumoasa cu care iti poti incepe si continua ziua. Nu cred ca trebuie sa te conving ca este o necesitate vizita de rutina la medicul stomatolog asa cum nici nu trebuie sa te conving ca iti pasa de sanatatea ta, de aspectul fizic si de sexul opus. Sunt sigura ca stii ca  multe din povestile de dragoste traite au inceput cu un zambet, multe prietenii au inceput tot de acolo, iar micile gesturi de bunatate facute strainilor ti-au fost recompensate cu un zambet. Zambetul este moneda de schimb voluntar acceptata de toti participantii la viata sociala si este una dintre cele mai sincere si mai des folosite manifestari de bucurie.

Asadar, zambeste! Lasa-ti zambetul sa fie precursorul sentimentelor si sa iti ghideze pasii spre fericire. Ia-ti pasaportul de la Clinica Dentara Cris Smile facand o programare.

logo

O seara frumoasa!

XOXO

2 comments

  1. Pusa Raisa says:

    Ce frumos “Zambetul este floarea sufletului ” asa este dar ca sa poti zambi ai nevoie de 2 lucruri esentiale 1 ) sa ai un motiv si 2) sa ai niste dinti frumosi. Daca pentru primul suntem noi cei care ne putem face bucurii pentru al 2 lea motiv trebuie neaparat sa mergem la Clinica Dentara Cris Smile . Asa ca ….cu cat mai des cu atat mai bine . Multumim pentru articol . O zi buna si multi pupici pentru tine <3

    • paola says:

      Motive de a rade putem gasi la orice pas, e un mod de a privi viata mai optimist 🙂 Ce-i drept parca ai alta tragere de inima sa zambesti mai des daca ai si cu ce te lauda 🙂 : un zambet seducator si o dantura perfecta.

Leave a Reply