Mire caut mireasa, si impreuna cautam fotograf de nunta din Bucuresti

Mire caut mireasa. Cam asa ar trebui sa inceapa povestea lui Alex, un baiat de 30 de ani care a ajuns la aceasta varsta si inca nu a aflat ce e iubirea. Pragmatic din fire, el se bazeaza pe fapte, date concrete, un defect al meseriei as putea zice, iubirea fiind pentru el la fel de inexistenta ca si magia. Numai ca el nu stia ca cele doua se completeaza, nu exista una fara cealalata, iubirea e magie, iubirea e uniunea sufletelor si filtrul prin care intreaga realitate pare mai frumoasa atata timp cat o vezi alaturi de persoana iubita. Ceea ce nu stia Alex era ca destinul nu putea fi fortat, ca daca pana acum nu i-a oferit acea iubire era pentru ca inca nu era pregatit pentru o iubire care il va consuma, il va intriga si il va face sa descopere pasiunea cum nu credea vreodata ca era posibil. Nu dupa mult timp o cunoaste pe ceea ce va deveni sotia lui, era ca si o varianta feminina a lui, cu acelasi pragmatism care o cuprindea pana in maduva oaselor, acelasi mod de a privi lumea si acelasi scepticism in privinta existentei unei iubiri adevarate. Iubirea lor a spart barierele autoimpuse propriilor firi astfel incat au inteles intr-un final ca pana in acel moment au fost incompleti.12079784_955289347842849_9160127945014345112_o

Dupa doar cateva luni si-au dat seama ca nu isi pot continua viata separati si au decis sa planuiasca nunta. Au stabilit data, au gasit locatia, insa, mai greu decat sa gasesti un fotograf nunta sau servicii foto video nunta in sezon estival e sa gasesti un fotograf nunta Bucuresti. Asta insa nu a fost un impediment pentru doi oameni indragostiti chiar daca prietenii ii indemnau sa nu acorde o importanta majora unor astfel de servicii ca doar pana la urma sunt niste poze, hartii colorate pe care le uiti intr-un sertar la nici un an de la eveniment. Isi doreau un fotograf nunta profesionist care sa surprinda cat mai bine povestea lor deoarece, contrar multor opinii, fotografiile sunt mai mult decat imagini frumos colorate si editate, ele transmit emotia momentului, redau starea de spirit a tuturor celor implicati, de la fotograf, nuntasi, mire si mireasa. O fotografie face cat o mie de cuvinte insa doar o fotografie reusita resuseste sa transmita cuvintele potrivite pline de emotie si de magia momentului.colaj 1

O alta opinie eronata a marii majoritati pe care au trebuit sa o “demonteze” in cautarile lor de cele mai bune servicii foto video nunta era aceea ca un fotograf nunta e la fel de valoros si de profesionist pe cat ii este echipamentul. Nimic mai gresit! Intr-adevar echipamentele moderne sunt o parte foarte importanta a meseriei de fotograf nunta, ii usureaza munca si ii deschid oportunitati catre noi abordari, insa nu putem exclude partea umana din tot acest proces. Fotograful este artistul desavarsit in acest “tablou” pe care il creeaza cu fiecare cadru bine ales, bine gandit si bine incadrat. Fotograful este acela dependent de emotia umana pe care o urmareste la limita hartuirii, acolo unde ea apare cel mai des: pe chipul miresei coplesite de eveniment, pe chipul mirelui mandru ca are la brat femeia vietii lui, pe chipul mamelor care parca accepta cu greu despartirea de eternii lor copii, pe chipul domnisoarelor de onoare care viseaza la nunta lor si pe chipul cavalerilor de onoare care asteapta petrecerea ca doar ei sunt barbati si nu le plac “lacrimogenele”.

Premisa conform careia un fotograf nunta, sau un fotograf nunta Bucuresti, in cazul celor doi, nu trebuie sa fie compatibil cu evenimentul e complet gresita. Priveste relatia cu un fotograf ca una asemanatoare (in parte) cu casatoria. Desi e o relatie pe termen scurt, el trebuie sa te inteleaga inainte de a actiona, inainte de a-si stabili o abordare, pentru a sti pe ce cadre sa se focuseze. Pe parcursul evenimentului el trebuie sa aiba libertate de miscare, de decizie si sa cuprinda intr-o poza cat mai fidel emotia momentului. El va fi pe tot parcursul evenimentului tot ce iti doresti sa vezi si nu poti atunci, el va fi ochiul tau cu obiectiv, spionul tau si artistul care cauta emotii. El va cauta cadrele ideale iar daca nu le va gasi le va creea, iar odata cu ele scriind o noua fila in povestea serii.

12106810_955291971175920_8328106418604434781_n

In ceea ce priveste pachetele de foto video nunta se aplica exact aceleasi principii ca si in cazul unui fotograf nunta Bucuresti. Magia momentelor neregizate, instantanee, emotiile surprinse atunci cand crezi ca nu te vede nimeni sunt de o valoare inestimabile, cu atat mai mult cu cat un astfel de eveniment vine deja incarcat cu foarte mari emotii si asteptari.  Nu le-a fost greu celor doi sa se decida asupra fotografului perfect pentru ei. Dupa ce au studiat portofoliul unuia dintre ei au gasit o poza care, printre atatea griji si framantari, le-a adus nu doar zambete ci o intreaga repriza de ras. Asta a fost fotografia decisiva, intarind afirmatia ca o fotografie face cat o mie de cuvinte si ca surprinde mult mai multe decat imagini colorate.

11229899_955290221176095_3957278251802185414_nUn cadru cum nu putea fi surprins decat instantaneu, dovada a unei bune intuitii de a apasa butonul si de a capta o imagine care cu siguranta le va aduce zambetul pe buze celor doi multi ani de acum incolo. Dovada ca fotograful e unul profesionist si ca oricat de avansata e tehnologia cu care lucreaza, pana la urma omul domina aparatura pentru a servi scopului suprem al creatiei. Acordati importanta cuvenita inceputului in doi si imortalizati-l cu ajutorul unui artist pasionat de munca sa, manat de dorinta de a se autodepasi. Nu e nevoie sa cautati prea departe, e singurul fotograf de nunta din Bucuresti “certificat” de soacre, aplaudat de miri si apreciat de toata lumea, cunoscut si sub numele de Lucian Joita.

O seara placuta!

XOXO

 

 

This entry was posted in diverse.

2 comments

Leave a Reply