Cel mai scurt drum din secolul XX in prezent: CurierManager

Cand incepi o afacere noua iti pui toate sperantele in ea. Te astepti ca ea sa evolueze frumos de la idee la realitate, sa  creasca, sa se extinda si in cel mai scurt timp sa incline balanta catre un profit bunicel. Te bazezi pe spiritul tau organizatoric, pe seriozitatea si dorinta de munca si pe experienta oamenilor pe care ii vei angaja ca sa iti usurezi munca. O mare parte a atentiei tale este orientata catre partea umana si consideri ca asta e cheia succesului, pana cand constati ca oamenii sunt supusi greselilor. Voluntar sau involuntar, oricat de bine organizat ai fi si oricat de bine si-ar face toti treaba intervine inevitabil factorul uman care va gresi mereu. Iar asta costa bani, timp si face multi nervi atat tie cat si eventualilor colaboratori prinsi in mrejul organizarii deficitare. Nu putine sunt afacerile care intr-adevar constientizeaza cat de important este ca lucrurile sa se desfasoare la timpul potrivit insa poate cele mai bune exemple sunt firmele de curierat.shipping2

Cu totii stim ce servicii ofera aceste firme si la fel de bine stim cate confuzii se pot crea datorita unei comunicari deficitare intre expeditor-curier-destinatar, lipsa personalului competent, lipsa informatiilor incorente sau incomplete si de ce nu atitudinea persoanelor implicate in tot acest proces. Desi aparent nimic nu ar trebui sa devieze de la ordinea naturala de desfasurare a lucrurilor, iata ca de multe ori neatentia, incompetenta, reaua vointa sau pur si simplu un cult al muncii stramb, inexistent sau gresit interpretat poate duce la situatii inexplicabil de complicate.

Firmele de curierat au evoluat mult de cand am avut eu prima interactiune cu ei, cand optimismul si increderea mea erau pe masura naivitatii si a lipsei de experienta, insa am descoperit ca atunci cand lucrezi cu oamenii e mereu bine sa fii precaut si sa ai acoperite toate riscurile. La acea vreme colaboram cu o firma de curierat mai putin cunoscuta dar care avea avantajul unui pret fara concurenta, ceea ce era singura variabila atunci cand se renegocia contractul cu reprezentantii conducerii. Ca orice manager care vrea sa limiteze cheltuielile si sa creasca profitul ei nu intelegeau ca pretul reprezenta la acel moment servicii nu doar ieftine ci deficitare pentru ca AWB-urile se scriau de mana, nu aveam control asupra expeditiei sau a statusului acesteia, dupa cateva luni in arhiva scrisul de pe AWB-uri era ilizibil daca doream sa verific ceva, verificarea facturii si calculul fiecarui colet/plic se facea “la mana”, site-ul nu avea o sectiune pentru client iar fiecare nelamurire sau reclamatie se facea la telefon unde de multe ori stateai in asteptare minute bune doar ca ti se vorbeasca ca si cum nu le-ar pasa deloc.

Daca am invatat ceva, aceea este ca omul modern nu mai are timp. Nu mai are timp de stat la telefon, de rezolvat situatii care ar trebui previzionate si rezolvate inainte ca ele sa apara, de cautat diferite documente de expeditie, de facut rapoarte si nu mai are timp sa caute in arhiva documente care le poate avea online. Omul modern nu mai are timp de incurcaturi inutile si vrea sa detina controlul pentru ca ziua lui sa decurga conform planului si sa aiba randament maxim. Omul modern este organizat, eficient si vrea asta si de la partenerii lui. Omul modern a inteles ca pretul nu e singura variabila de care trebuie sa tina cont in luarea unei decizii ci beneficiile care nu pot fi evaluate in bani fac de multe ori diferenta. Omul modern accepta sa plateasca mai mult daca simte ca detine controlul asupra desfasurarii zilei lui, tocmai de asta un serviciu de curierat profesionist si eficient este de nelipsit.

Un serviciu de curierat face diferenta atunci cand simti ca ai controlul asupra propriilor expeditii, le poti verifica, urgenta sau anula fara sa pierzi timp direct pe platforma destinata clientilor. Iti poti face propriile AWB-uri, le poti lista, poti scoate rapoarte in formal excel si poti estima singur costurile unei expeditii conform pretului de livrare negociat. Nu-i asa ca ti-ar fi mai usor ca firma ta de curierat sa iti ofere astfel de avantaje? Iar daca pluseaza avantajele de mai sus cu optiunea de a primi fotografie cu semnatura de primire in momentul in care ti se face livrarea, crearea propriului borderou si a propriei baze de date cu clientii cu care lucrezi mai des parca pretul nu mai este un factor determinant, nu?

Poate te intrebi cine e firma minune? Poti fi chiar tu, intreprinzatorul, un start-up sau o firma de curierat deja activa de cativa ani insa ceea ce face diferenta este softul de management al expeditiilor pe care il folosesti. Asa cum va ziceam, oamenii au tendinta sa greseasca insa aplicatiile nu. Ele vor face mereu ceea ce sunt programate: sa iti faca viata mai usoara, insa depinde de tine sa le folosesti corect. Indiferent in ce stadiu esti cu afacerea ta de curierat iti poti atrage un avantaj competitiv pe piata prin folosirea unui software specializat adaptat acestui gen de activitate, prin oferirea de aplicatii pentru Android pentru cei care sunt mereu pe drum si printr-o atitudine generala profesionista si serioasa in care controlul este impartit intre toti cei implicati intr-o expeditie. Cu alte cuvinte, vei obtine mai mult daca vei avea o activitate transparenta fara cusur.logo

CurierManager este una dintre aceste soft-uri care te pot ajuta sa  preintampini eventualele probleme ce pot aparea, pentru ca programatorii s-au gandit la tot si au acoperit orice risc ar putea sa apara, indiferent din ce parte s-ar produce el. Asadar, Curier Manager este ca o suma a tuturor rezolvarilor ce iti ofera ceea ce pana acum ti se parea ca ai prea putin: timp. Ce faci cu timpul e problema ta de-acum, poti sa stai cu familia, sa bei o cafea la terasa aia cu priveliste panoramica sau sa cauti noi clienti si sa iti alimentezi motorul activitatii, insa cert e ca il vei avea pentru ca nu vei sta toata ziua in telefon sa descurci itele unei expeditii problematice. CurierManager este deocamdata singura firma care iti poate oferi o aplicatie Android, compatibila cu scanere de cod de bare, cu fir sau wireless si poate transforma orice persoana obisnuita intr-un curier experimentat cu ajutorul optimizarii rutelor de distributie insa nu face doar atat.colaj concurenta

CurierManager iti imbina avantajele unui software de curierat cu cele ale unui program de contabilitate pentru ca, pe langa livrarea coletelor iti asigura si evidenta angajatilor si managementul flotei care sunt indisolubil legate intre ele pentru o activitate de succes. Asadar, la categoria evidenta angajatilor vei gasi stocate informatiile de contact si documentele angajatilor atasate – permis auto, CI, cazier, CIM, numele de utilizator pentru aplicatia android (daca este cazul). Managementul flotei iti aduce ceva in plus pe langa o evidenta clara a kilometrajului, consumului si documentelor obligatorii ale masinilor, si anume: bani, sau cel putin evitarea risipirii lor. Adica, datorita unui bun management al flotei vei putea evita “risipa” de carburant si nu vei plati nicio amenda din cauza expirarii unor  documente viabile conducerii masinii pe drumurile publice. Soft-ul este conceput in asa fel incat sa te atentioneze cu ceva timp inainte ca documentele in cauza sa expire iar aplicatia Android va echilibra mereu numarul de kilometri parcursi cu necesarul de carburant.

Desigur, astea nu sunt toate avantajele folosirii unui software pentru curierat, ci iti faciliteaza gestionarea rambursurilor printr-o decontarea periodica, prin transfer bancar sau in avans, poti efectua si genera diferite documente contabile, poti exporta/importa datele din/in Excel si este usor de adaptat. Daca lucrezi cu magazine online, este posibil pentru acestea sa creeze automat AWB-urile pentru fiecare comanda si sa urmareasca automat starea expeditiei. Pentru a vedea cum functioneaza programul, Curier manager iti ofera un demo chiar pe site.demoDupa testarea lui sub forma de demo, CurierManager iti ofera sansa de a beneficia de acest software gratuit in primele 3 luni, astfel incat drumul tau catre un curierat demn de secolul in care traiesti sa se faca treptat si sa ai timp sa te convingi ca schimbarea este buna si chiar mai mult, este vitala afacerii tale.

preturi

 Ofera-ti ceea ce meriti: mai mult timp, mai multi bani si mai putin stres si lasa-ti activitatea sa se dezvolte natural cu ajutorul unui software specializat pentru curierat. Scoate-ti asul din maneca inainte de a fi prea tarziu si de a realiza ca cei de la concurenta te-au “usurat” de cativa clienti pentru ca ei deja le ofera ceea ce tu inca eziti: organizare si control. Fa o investitie, asigura-ti cota de piata si construieste de acolo prin atragerea de noi clienti.

O zi frumoasa si alegeri inspirate!

XOXO

Leave a Reply