Prospaturi in materie de IT: Coolpad a ajuns in Romania

Se zice ca ce e nou e mereu mai bun pentru ca a evoluat, a redus din defectele predecesorului si i-a accentuat calitatile. Ceva nou e mereu mai cool pentru ca iti permiti sa fii trend-setter detinandu-l. Cred ca pe ideea asta au mers si cei de la Coolpad, un brand nou care a poposit recent pe plaiurile mioritice ale telefoniei mobile. Va ganditi ca ce e nou vine si cu dezavantajul pretului iar daca pretul e prea mic exista riscul ca sa fi facut rabat la calitate. Nicidecum! vor zice chinezii care mentin acest brand in topuri inca din 1993 si pe care l-au ajutat sa se claseze pe locul 4 in China si pe locul 7 mondial.

Cautarea unui telefon perfect a evoluat cu timpul de la criteriul pur estetic la cautarea unui smartphone cu o intreaga gama de criterii de luat in calcul. Mereu vrem mai bun, mai performant, mai nou cu scopul final de a fi mai cool prin faptul ca avem acces la ceva ce putini au. A avea un smartphone bun si ieftin e ca si cum ai detine un secret pe care nu prea ai vrea sa il afle nimeni.  Pleci de la ideea preconceputa ca exista un singur lider de piata in materie de telefoane si alegandu-l nu ai cum sa gresesti. E ca atunci cand nu ai niciun fel de spirit “fashionist” si ca sa nu devii un dezastru de culori si texturi alegi clasica rochie neagra sau rosie. O idee buna de atfel, daca nu ar mai fi cateva zeci de persoane care ar apela la aceeasi strategie ca tine si ti-ai regreta decizia cand te vei vedea plutind intr-o mare masa de culoare rosie/neagra din care nu te poti evidentia nici daca ai vrea. Sa faci alegerea sigura nu te scoate din anonimat ci doar iti intareste frica de nou, de schimbare, de aventura, catalogandu-te ca monoton, sau mai rau ca mediocru.

Cand iti alegi un smartphone trebuie sa  ai mintea deschisa la noii veniti si sa nu ramai fixat pe titanii din domeniu. Chiar daca piata ofera peste 1000 de modele, branduri, care mai de care mai dichisite in cautarea unui nou stapan, e mereu mai bine sa iti lasi la usa ideile preconcepute pentru a crea posibilitatea trairii unei noi experiente. Cam asa e si cu un Coolpad Modena, care, desi are aproape dotarile standard ale majoritatii smartphone-urilor, totusi a gasit o nisa pe care sa o exploateze astfel incat rezultatul final sa combine perfect pretul, dotarile si esteticul.Coolpad-Modena-foto

Dar hai sa incepem cu pretul, ca pentru multi acesta este principalul factor determinant atunci cand se duc la “phone hunting”. Coolpad Modena este comercializat in Romania de catre Emag Si Media Galaxy la pretul de aproximativ 699 lei, deci e chiar la limita inferioara a bugetului celora care au in plan sa se innoiasca cu ceva tehnologie de varf.

Dupa ce am bifat pretul, chiar daca nu vrem sa recunoastem tot partea estetica primeaza in fata dotarilor. Cum ar fi sa ai un telefon superdotat si sa nu iti vina sa te apropii de el din simplul fapt ca e intruchiparea urateniei? Prima data cumparam cu banii si apoi cu ochii, asadar un Coolpad Modena cu un design premium, rama invisibila, grosime de 8.6mm, greutate de 158g, dimensiuni de 153 x 77,5 x 8,6 mm si spatele usor curbat nu poate sa nu iti incante privirea.

Dotarile unui smartphone, chiar daca de multe ori ne amagim ca ele ar fi primordiale in alegerea acelui telefon potrivit nevoilor noastre, iata ca de multe ori le lasam la final pentru ca descrierile sunt ca o mayasa veche pe care doar anumiti privilegiati o cunosc. Nu sunt experta, insa practica m-a invatat ca sunt doar cateva dotari relevante functionarii exceptionale unui smartphone si acelea sunt: procesorul, displayul, bateria, dual/single sim, memoria si camerele foto/video. Un smartphone Coolpad Modena intra in categoria telefoanelor cu dotari importante pentru mine: procesor quadcore de 1.2Ghz,  display de 5.5 inch, baterie de 2500 mAh care imi sustine activitatea sociala pana la 10 ore in 2G si pana la 8 ore in 3G, o memorie de 8Gb ce se poate suplimenta cu un flash pana la 32Gb si 2 camere foto care ofera o rezolutie de 2Mp si 8 Mp.touchHandModena

Nisa pe care cei de la Coolpad o exploateaza este cea de editare foto si a gesturilor inteligente. Editarea foto ofera optiunea de corectare machiaj, night shot, HDR si captura de zambet iar gesturile inteligente ofera shortcut-uri fara a parcurge meniul, astfel daca pe ecranul in stand-by al Coolpad-ului trasezi un “C” vei intra direct in panoul de formare numar, daca trasezi un “M” veti ajunge direct la muzica iar litera “E” deschide browser-ul. Detalii poti gasi pe site-ul Coolpad Romania, intra pe site si fa primul pas pentru a fi cool!

Ati incerca noul Coolpad Modena?

11 comments

    • paola says:

      Vine pe alb, negru si auriu 🙂 ma gandesc ca putin auriu, putin bling bling ar merge la un telefon de genul asta 🙂

  1. Andree says:

    Cu siguranta l-as incerca! Din cate se pare, are cam tot ceea ce imi doresc de la un smartphone. Intr-adevar, criteriul estetic primeaza cand sunt in cautarea unui nou telefon, iar Coolpad chiar arata foarte bine. La fel, camera e un alt avantaj, precum si display-ul.

    • paola says:

      Fara sa denigrez multi dintre titanii de pe piata, cred ca acest Coolpad e un telefon care poate concura cu ei fara probleme la specificatii si estetica, iar pretul “seels the deal” 😀

  2. Andreea O says:

    Eu nu l-am incercat inca. Oricum, imi pare ca telefoanele au ajuns sa fie mult prea scumpe acum iar cele ieftine nu prea sunt de calitate.

  3. Corina Cosa says:

    Nici eu nu-l stiu ..dar vad ca are un pret bun ..si “are tot ce-i trebuie ” …:))

Leave a Reply