Surmenaj, stres, tensiune, senzatia ca orice lucru marunt te calca pe nervi, ca iti cere imposibilul sau ca te goleste de putinul de energie ramas, senzatia ca toate bolile de pe lume isi fac aparitia atunci cand chiar nu iti permiti sa le ai, starea de spirit ca toate iti sunt potrivnice si ca nimic nu iti iese… Te regasesti? Ti s-a intamplat vreodata sa te simti asa? Mie da, cu preponderenta la finele anului. De ce? Pentru ca doza de optimism si energie pozitiva cu care incep un nou an, toate planurile de schimbare in bine, de schimbare a stilului de viata, a perceptiei asupra lucrurilor si a dorintei de a excela in tot, ajunge la cote critice chiar inainte de sarbatorile de iarna. Stresul cu pregatirile, cu mancarea, cu decoratiunile, cu cadourile si desigur curatenia fac ca si cele mai mici lucruri sa ne faca sa devenim irascibili. E de-ajuns sa nu iti iasa cozonacul la fel de bun ca in anii trecuti, sa nu fie destul de sarata piftia, copilul sa iti dezpodobeasca bradul inainte de vreme, sa iti verse iaurt pe covorul proaspat spalat, sau sa te capeti cu o frumoasa raceala/tuse/herpes pentru ca sarbatorile sa isi piarda din farmecul pe care mereu il percepem idolatrizat.
De stresul acumulat in decursul anului poti scapa in doua feluri: fie iti verbalizezi sentimentele cat mai vocal, fie apelezi la un ajutor natural, pur, asa cum mereu natura ne ofera mereu solutii la problemele aparute. De preferat este sa apelezi la a doua varianta ca sa stresul sa se disipeze treptat din viata ta, intarindu-ti capacitatea de concentrare si redandu-ti calmul pentru ca lucrurile pe care urmeaza sa le faci sa aiba o perspectiva clara.
Cutuma sociala ne invata ca stupul este o inepuizabila sursa de materie prima, de aliment si de leacuri, plecand de la hypercunoscuta si adorata miere de albine care ne rasfata cu al ei gust minunat, pana la ceara de albine pura cu diferite intrebuintari si ajugand la medicina alternativa si ale ei medicamente homeopate, sau leacuri babesti dupa cum mai sunt ele denumite. Modalitatile de a ne bucura de beneficiile stupului nu necesita mari cautari, poti gasi miere la apicultorul local, poti trata diferite afectiuni cu veninul de albine, chiar si ceara si polenul le poti gasi in majoritatea plafarelor insa aici intervine mereu un dubiu: calitatea, controlul calitatii si increderea pe care o poti avea in vecinul care face asta din pasiune, in farmacista care nu distinge polenul de laptisorul de matca sau in vreun practician al medicinii alternative care iti promite (nefondat) ca te poate scapa de toate bolile.
In ceea ce priveste spulberarea dubiilor in materie de veridicitate, calitate, recomandari sustinute si conformitate a produsului e mereu mai bine sa alegi un brand care are o gama larga de produse apicole, cu cativa ani de experienta in spate, care ofera o gama diversa de produse si care promite calitate, adaptabilitate la cerintele pietii si ale consumatorilor, toate aliniate unui pret accesibil, in speta: Apiland.
Cand mi s-a oferit posibilitatea de a testa laptisorul de matca cu gust de mango nici nu am mai stat pe ganduri si am raspuns pozitiv invitatiei. Experientele mele anterioare cu produsele stupului nu m-au incantat pentru ca sunt o persoana mofturoasa, iar mofturile mele au la baza un criteriu clar si indivizibil: gustul. Sunt constienta ca nu tot ce e sanatos e si gustos insa eu cred ca merita acordata o importanta marita acestui aspect, mai ales la produsele care pot aduce beneficii atat de mari sanatatii. Acestea ar trebui sa se incadreze unui ritual facut din placere si nu din obligatie, pana la urma sunt suplimente alimentare si ar trebui sa ne incante toate simturile, nu sa fie focalizate doar pe tratare sau preventie. Daca e sa fiu pusa in situatia de a alege intre doua produse cu aceleasi calitati, mereu voi alege cel care are gust mai bun, care arata mai bine, care e mai usor de dozat si care, per total, nu necesita o intreaga desfasurare de forte, ritualuri si regimuri.
Laptisorul de matca cu gust de mango a venit ca o briza de mare si s-a diferentiat clar fata de toate celelate produse apicole pe care le-am incercat de-a lungul vremii. Gustul de mango ii da o tenta exotica insa in acelasi timp estompeaza din gustul acrisor specific laptisorului de matca PUR. Ei il recomanda pentru imunitate scazuta, capacitate de concentrare, invatare, memorare, epuizare fizica si psihica, probleme de memorie si de somn, stres, hipertensiune, colesterol marit, afectiuni endocrine si ale ficatului insa eu vin si completez cu tratamentul profilactic in anotimpurile de tranzitie de la cald la rece cand alergiile si virozele stau ca pradatorii la panda in cautarea celui mai slabit sistem imunitar pentru a-l putea ataca. Calitatile laptisorului de matca si simbioza creata cu fructul de mango depaseste sfera gustului si are multe alte beneficii asupra organismului si a eliminarii stresului.
Laptisorul de matca PUR este sursa de ACID 10 HDA (acid 10 – hidroxidecanoic – substanta activa cu efect antibacterian, antifungic si antiviral), care mareste rezistenta organismului in fata bolilor si ajuta la eliminarea radicalilor liberi. In plus contine vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B7, B8, B9, B12-acid folic) in concentratii mari, sursa naturala principala de vitamina B5 (acidul pantotenic, sau „vitamina antistres”), si ACETILCOLINA – mediator in procesul de transmitere a fluxului nervos. Mango este un fruct recomandat pentru vitaminele pe care le contine (A, B6, C, E), fiind si o sursa de proteine si carbohidrati. Compusul numit „mangiferina” face ca acest fruct sa fie considerat un bun antiinflamator.
Modul de prezentare cu pompita fac ca “elixirul” galben continut de flaconul de 30 g din plastic sa fie unul foarte practic, facand totodata dozarea mult mai usoara, fara lingurite, seringi sau alte modalitati de masurare, o apasare a pompitei eliberand doza necesara pentru tratamentul unei zile, adica 1 gram. Asa cum ati dedus deja, flaconul de 30g reprezinta o cura de 30 de zile, timp destul sa decideti daca va place gustul astfel incat sa luati si a doua sticluta pentru a ajunge la cura recomandata de 6 saptamani. Ce imi place mie e ca administrarea se face sublingual pana la dizolvarea completa (adica vreo 5 minute) timp in care papilele gustative pot intra incet-incet in contact cu laptisorul de matca si se pot obisnui cu gustul. S-a dovedit stiintific cum ca te poti obisnui cu noi alimente in cateva zile daca perseverezi sa le consumi, astfel iti “dresezi” papilele gustative sa nu refuze gustul sau. In cazul gustului de mango nu e nimic de respins, ba dimpotriva mi-as dori sa pot face un smoothie cu gustul asta, atat de mult m-am obisnuit cu el si imi place.Se pastreaza la frigider, 2 – 6 grade Celsius. Daca il folositi omogenizat in miere, il puteti pastra la temperatura camerei. Este recomandat si copiilor datorita gustului dulceag si al modalitatii de prezentare si administrare insa eu l-am pastrat numai pentru mine, copilul meu este inca prea mic pentru suplimente alimentare apicole
Cam atat am avut de spus despre laptisorul de matca cu gust delicios de mango, un gust ales cu grija, echilibrat si care se diferentiaza de celelalte produse apicole prin aroma, gust, prezentare si o impresie generala buna, bazata pe propria experienta. Il puteti gasi in magazinul online al celor de la Apiland iar pretul unui flacon este de 52 de lei.
Voi cum depasiti perioadele de stres si cum aveti grija de imunitatea voastra? Ati incercat laptisorul de matca cu gust de mango?
O zi frumoasa!
XOXO
l-as incerca mai ales pentru gustul de mango(e unul din fructele mele preferate)
Si mie imi place mango iar acesta e preferatul fiicei mele 🙂
tare curioasa sunt de gust!
e delicios 🙂