(P) Dresuri pentru copii

De ce  poarta copiii si bebelusii dresuri? Din acelasi motiv pentru care ii poarta si adultii: tin cald, sunt elastici, vin in diferite forme, marimi si modele dar totodata ii purtam pentru ca ofera sustinere unor zone care au nevoie.

De exemplu, un copil mic se va simti mult mai bine intr-o pereche de strampi flausati cu ABS pe talpite si genunchi atunci cand sta in casa pentru ca are o libertate mai mare de miscare si poate sa faca ceea ce face el mai bine: sa se joace, fara sa isi piarda sosetele sau sa se impiedice de pantalonii prea largi/lungi. Dresurile pentru copii au o functionalitate de lunga durata indiferent de sezon, exceptand desigur cele flausate sau cu ABS. Ele pot fi purtate toate anotimpurile, vara sub rochite si iarna sub pantaloni lasand pielea sa respire dar in acelasi timp protejand-o de frig. l

Fetita mea a purtat dresuri cu diferite modele inca de cand era mica. Mi-era mai usor sa ii dau strampi decat colanti pentru ca aveau si soseata inclusa si eram sigura ca nu ii este frig la picioruse si nu aluneca. Vara in schimb, desi era putin mai cald, rolul dresurilor nu era dat de caracteristica lor de a tine cald ci datorita protectiei care o ofereau pielii fine a bebelusei mele. Vara trecuta a fost pentru mine sezonul cazaturilor, juliturilor si a strampilor rupti insa am preferat sa rupa dresurile decat sa se juleasca in genunchi in timp ce invata sa mearga. O alta parte buna a folosirii dresurilor pentru copii vara este ca nu le aluneca piciorul in sandalute atunci cand merg, lucru ce ar putea duce la deformarea mersului.

Nu am intentionat sa fie o oda adresata dresurilor pentru copii dar vad ca m-a luat valul 🙂

O zi frumoasa!

XOXO

Leave a Reply