Dupa sarbatori, in special dupa cele de iarna, alimentele grase, dulciurile si bauturile consumate in exces, timpul liber pe care l-am fructificat odihnindu-ne si in general mesele copioase si dezorganizate ne-au cam pus capac. Asadar in ianuarie, luna depresiilor cum le place specialistilor sa ii zica, devine echivalenta cu luna fara bani, luna cu raul de dupa excese, luna in care nu ne mai vin hainele, luna in care ne-am imbogatit cu cateva kilograme (pesemne ca Ghita se razbuna si isi redistribuie greutatea tuturor celor ce l-au consumat) si nu in ultimul rand ianuarie devine luna vulnerabilitatii.
Vorbind de vulnerabilitate, aceasta se reflecta atat psihic cat si fizic. Psihicul ne spune ca iar am facut-o de oaie (sau de porc) si anul asta, devine nostalgic dupa atmosfera de Craciun si redescopera realitatea in care trebuie sa se duca la munca dupa zile intregi de sarbatoare si huzureala. Fizicul in schimb abia se chinuie sa mai genereze vreo doza de putere. Functioneaza ca o masina de viteza cu uleiul neschimbat, in care nicio rotita nu se invarte cum trebuie si toate componentele se supraincalzesc cauzand iritabilitate excesiva si lasand loc virozelor sa intre prin scutul imunitar gaurit.
Nutritionistii recomanda consumul de alimente cat mai putin preparate, iar fructele si legumele proaspete nu ar trebui sa lipseasca din dieta de “dezintoxicare” de dupa sarbatorile marcate de colesterol, betie si crize de bila insa cum naiba sa renunti la friptura pe gratar pentru un broccolli aburit? Cum sa dai vinul pe un fresh de sfecla si cum sa arunci bunatate de cozonac bucovinean ca sa mananci bucati de fructe?
Iata ca eu nu sunt nutritionist si ma confrunt cu aceleasi probleme. Recunosc ca imi plac fresh-urile, in special cele din citrice, dar parca ma unge la inimioara un pahar de vin rosu sau unul de martini cu gheata si lamaie. Imi plac si fructele dar parca ciocolata ma ajuta mai bine sa ma concentrez si nu ma dau in laturi la a consuma un baton intreg de Milka cu caramel. Despre carne nu am multe sa va spun doar ca nu sunt mare devoratoare de astfel de preparate insa o friptura de vita medium-rare ce se odihneste pe un pat de ruccola si parmezan ramane deliciul dupa care voi tanji mereu. Si atunci apare intrebarea: cum sa fii sanatos dar sa mananci ce iti place, sa ai un sistem imunitar sanatos dar sa nu trebuiasca sa renunti la a-ti satisface anumite pofte? Simplu: cu bautura Amazing Grass.
Desi vine sub diferite forme, care mai de care mai delicioase, eu am descoperit ca gustul de afine e pe placul meu iar prepararea bauturii este cat se poate de simpla: iei borcanul –> adaugi o masura de pulbere intr-o cana/pahar cu apa/suc/orice –> amesteci –> bei –>si te bucuri ca esti sanatos.
Pana la urma ce este Amazing Grass Green Superfood cu Orac 40.000? Este un amestec de ingrediente sub forma de praf care ar asigura echivalentul a 5 legume si fructe. Fiecare portie de Amazing Grass contine vitamine, superalimente verzi, antioxidanti, fibre, enzime digestive si enzime pre si probiotice. Varianta cu afine, ORAC se refera capacitatea de absortie a radicalilor liberi (Oxygen Radical Absorbency Capacity) iar in urma testelor efectuate a rezultat o valoare de 40.000 per 100g. Cu alte cuvinte, o lingurita de astfel de praf va scuteste de a manca 5 legume si 5 fructe diferite zilnic, mai ales daca nu va prea intelegeti cu ele si preferati alimentul minune “carnea”, ajutand totodata digestia si imbunatatind sistemul imunitar.
Caracteristici:
– Bautura vegana.
– Puteti sa amestecati cu suc, apa, miere, iaurt, smoothie sau cu bautura preferata.
– Contine fructe antioxidante, ierba, Acai si Maca pentru a oferi o doza puternica de nutrienti.
– O portie va ajuta sa obtineti echivalentul a 5-9 portii zilnice de fructe si legume.
– Detoxifica in mod natural si stimuleaza sistemul imunitar.
– Contine probiotice si enzime ce ajuta digestia si absorbtia.
– Contine peste 70% ingrediente organice.
– Nu contine lecitina de soia, gluten.
– Clorofila din Green Superfood impartaseste o structura moleculara aproximativ identica cu cea a hemoglobinei. Aceasta permite nutrientilor sa fie absorbiti rapid in fluxul sanguin.
Ingrediente:
Amestec de plante verzi 3985mg: Iarba organica de grau, iarba organica de orz, lucerna organica, spirulina organica, spanac organic, clorella organica( obtinuta prin spargerea peretelui celular), broccoli organic.
Amestec de antioxidanti 1111mg: extract organic de: ceai verde, ceapa, mar, acerola, camu camu, quercetin, rosii, broccoli, acai, turmeric, usturoi, busuioc, oregano, scortisoara, soc, morcovi, mangosteen, afine, visine, mure, zmeura, spanac, kale, merisoare, maca, sfecla, macese, ananas, cirese acerola.
Ameste de fibre EFA 467 mg: Pudra organica din seminte de in, fibre din pectina de mere.
Amestec din enzime digestive si culturi active: Prebiotice si probiotice 298 mg; F.O.S. ( fructoligozaharide din radacina de cicoare), lactobacillus acidophilus, proteaza (aspergillus oryzae) amylase(aspergillus oryzae), lipase(aspergillus niger), lactase(aspergillus oryzae), cellulase(trichoderma reesei)
Un borcan de Amazing Grass te tine o luna si costa 184 lei aici. Preturile difera, la fel ca si diversitatea de arome si sortimente ale acestei bauturi, insa un lucru e sigur: pe termen lung e mai rentabil si mai ieftin. Decat sa stai sa calculezi zilnic daca ai mancat sau nu 5 legume si 5 fructe diferite, sa te asiguri ca le ai mereu in frigider, sa gasesti metode de a le introduce in alimentatie si de a le imbogati gustul mai bine rezumi totul la 3 miscari. Sanatate oriunde vrei: desfaci, amesteci, bei!
O zi frumoasa si sa fiti sanatosi!
XOXO
chiar as avea nevoie de un astfel de produs, am cam abuzat de mancare de sarbatori
Cred ca oricare dintre noi are nevoie de el fie a am abuzat sau nu de mancare de sarbatori 🙂
Neaparat trebuie sa o incerc si eu!
Pai de-acum invitatia nu am sa o mai fac la cafea ci la o iarba 😀