(P) Pierdut buletin, plasat anunt

Pierderile sunt modalitatea universului de a ne arata ca suntem dezorganizati, nefocusati si stresati. In acelasi timp o pierdere este si un castig, mai ales daca pierzi ceva in mod intentionat pentru a te innoi cu o varianta mai buna a celui pierdut, insa de  multe ori, o pierdere materiala aduce noi cheltuieli, inconveniente si bataie de cap. Lucrurile valoroase pe care le pierdem au sanse mari sa nu mai fie declarate ca fiind gasite pentru ca de multe ori sunt valorificate de “norocosul” in posesia cui intra. Nu e si cazul documentelor sau actelor fara vreo valoare materiala intrinseca. Imaginati-va ca va pierdeti buletinul. Intr-o societate in continua expansiune, conectata si in care nevoia de a controla si gestiona masele a subjugat libertatea individului, fara “numar de ordine”, fara vreo identificare sau vreun act care sa ateste ca esti cel ce sustii nu poti face nicio miscare. Asadar, fara rudimentarul buletin, sau carte de identitate cum este el oficial denumit, nu poti face absolut nimic. Varianta de a rezolva o astfel de solutie este sa il declari pierdut, asa ca Smiley, numai ca nu faci un hit difuzat la radio ci pui un anunt pierdere in Evenimentul Zilei.

Pasii in acest sens sunt putini si foarte abordabili, adica fara date tehnice, anunturi complicate, vocabular sobru, doar scrieti anuntul si cei de la editura il vor ajusta conform tiparelor pentru acea sectiune. Ca de exemplu, pentru o publicare anunt Evenimentul Zilei, unul dintre cele mai citite ziare cu aparitii zilnice, trebuie sa parcurgi 3, sa pui cateva bife si sa apesi de cateva ori pe mouse pentru a trece la pasul urmator.

Pasul 1 este cel al pregatirii anuntului, a numarului de aparitii, a cerintelor personale in materie de preferinte de publicare.

Intrati pe site-ul celor de le Evenimentul Zilei si la sectiunea Mica Publicitate veti gasi mai multe tipuri de anunturi pe care le puteti publica. In acest caz, e vorba de pierderea unui buletin si deci vom selecta “Pierderi”.

pierderi1

Urmatorul paragraf presupune compunerea unui text pentru anuntul nostru. Fiti cat mai specifici, detaliati dar nu deviati de la subiect.

piereri 2

Urmatorul camp care solicita doar plasarea unor bife consta in optiunile pe care le dorim sa le aplicam anuntului: publicarea pe 63 de site-uri cu o suprataxa de doar 2 lei, publicarea pe 17 bloguri, publicarea pe 357 de site-uri, incadrare cu chenar, folosirea majusculelor, etc. Inainte de a bifa o optiune e bine sa cititi detaliile si explicatiile oferite dand click pe ele.

pierderi 2Ulterior va trebui sa selectati daca doriti aparitia in editii consecutive sau doriti sa apara in anumite date specifice anuntul d-voastra.

date de aparitieUrmatorul pas ne aduce o recapitulare si o estimare de pret, iar in cazul nostru va arata cam asa:

finalPasul 3 solicita lasarea datelor personale pentru emiterea facturii in urma publicarii anuntului.

Din 3 pasi va puteti regasi documentele pierdute daca alegeti sa dati un anunt in ziarul cel mai citit al romanilor. Vi s-a intamplat vreodata sa va pierdeti actele si sa fiti nevoiti sa plasati un anunt?

O seara placuta!

XOXO

Leave a Reply