Alege sa nu fii victima. Alege sistemele de alarma

Cel mai puternic sentiment al omului este cel de autoconservare, si, vorbind de omul modern, acest sentiment acopera nu doar propria persoana cat si lucrurile si persoanele care il inconjoara. Tocmai existenta acestui sentiment si observarea obiectiva a societatii in care traim duce la dorinta de a proteja si de a ne proteja. Ne protejam de ploaie, de soare, de frig, de cald, ne protejam familia, casa, si astfel ajungem sa incheiem asigurari prin care ne dorim acoperirea tuturor riscurilor. Desigur, este o granita mica intre riscurile si frica justificata si cele nascute din paranoia, dar ambele cazuri pornesc de la ideea ca traim intr-o lume periculoasa. Nu conteaza ca suntem optimisti si privim binele din jurul nostru la fel cum nu conteaza daca pana in acel moment am fost destul de norocosi sa nu ne fie puse in pericol viata sau lucrurile. Pericolele sunt la orice pas iar tot ceea ce poti face este sa incerci sa le previi. Nu zic sa traim in frica, sa nu iesim din casa sau sa renuntam la a ne mai bucura de viata ci doar mizez pe ideea ca paza buna trece primejdia rea si e mereu mai bine sa previi decat sa tratezi.

sisteme alarmaIn urma unui algoritm de gandire complicat cum numai femeile ar putea sa il aiba am decis sa ma interesez in privinta unor sisteme de alarma rentabile si eficiente. De ce? Pentru ca plec in vacanta si vreau sa imi stea gandul la relaxare, nu la intrebari de genul “Oare am inchis usa si jos si sus?”, “Oare am inchis apa?”, “Daca se sparge vreo teava si fac inundatie?”, “Daca incearca cineva sa imi sparga casa?”. Ca si anii trecuti, o modalitate de a evita ca cineva sa stie ca suntem plecati de acasa este sa nu “ma laud” cu excursia ce va urma pe retelele sociale si sa nu public poze din timpul calatoriei pana nu ajung inapoi acasa. Stiu, tentatia de a face un selfie pe malul oceanului e mare, insa rezist. Totodata, nu voi spune decat la anumite persoane de incredere ca vom pleca si voi ruga o vecina sa treaca uneori pe la mine ca sa nu dea senzatia de apartament nelocuit. Insa ce as putea face mai mult? Crizata cum sunt, pe langa faptul ca trebuie sa ma conving cu ochii mei ca e totul in ordine, o camera IP ar fi solutia ideala in materie de sisteme de alarma pentru ca am nevoie doar de conexiune la internet ca sa vad ce se intampla in timp real in casa mea. O camera mica, amplasata in orice parte strategica a locuintei imi va calma nervii si imi va stapani nesiguranta ca as putea cadea prada unor oameni cu intentii vatamatoare la adresa cuibusorului nostru.

Pericolele exista doar atunci cand esti destul de naiv incat sa crezi ca ele te vor ocoli sau ca tie nu ti se poate intampla. Vulnerabilitatea ta e ocazia lor, a hotilor, de a intra neinvitati in casa si in viata ta. Iti poti asigura locuinta dar asta nu inseamnca ca trebuie sa lasi usa deschisa hotilor, e mai bine sa ai mijloace de prevenire si de dezarmare a oricaror intentii periculoase ce doresc sa faca din casa ta subiectul urmatorului furt. Alege sa nu fii urmatoarea victima!

O zi frumoasa!

XOXO

Leave a Reply