Puterea sta in lucrurile mici

Ajungi in etapa aia a constructiei casei cand  poti lua o a doua gura de aer mare de cand a inceput migalosul proces al constructiei ei. Prima data cand ai respirat usurat era atunci cand ai vazut-o “la rosu”, te gandeai ca macar nu ploua inauntru si ca putin cate putin vei face tu ce mai trebuie. Ai ajuns si la partea in care ti-e permis sa respiri usurat deja a 2-a oara, dupa ce  ti-ai legat casa “in retea”  si ai facut din ea o casa cinstita, ai instalat toate sanitarele, ai zugravit-o frumos pe interior si pe exterior si te gandesti ca mai e un pic pana sa incepi sa cari mobila si sa iti incepi viata la alt nivel, unde cainele nu iti zgarie parchetul, unde vecinul nu iti bate in teava si unde nu esti obligat sa fii martorul certurilor vecinilor.

Insa nu e cazul sa te grabesti si, asa cum ai acordat atentie fiecarui detaliu si ai optat mereu pentru cele mai bune piese, fitinguri, materiale si cea mai buna manopera, asa e cazul sa faci si acum pentru ca, dupa cum stii, detaliile fac diferenta. Casa ta este frumoasa insa micile erori de la final ii pot leza aspectul final si astfel, munca ta asiduua nu ar fi pe deplin apreciata. Lucrurile nu trebuie facute pe jumatate, mai ales cand e vorba de un proiect care te va insoti toata viata. Plecand de la balustradele balcoanelor, la sistemul de copertina de pe terasa si chiar balustrada de pe casa scarii, toate reprezinta niste lucrari care trebuie tratate cu maxima seriozitate pentru ca ele reusesc sa puna in valoare imaginea de ansamblu, astfel incat orice vizitator cu ochi critic nu se va opri la defecte pentru ca acestea nu vor exista. Va exista doar frumosul in toata splendoarea lui. Chiar si banalele piese pentru balustrade pot face diferenta atunci cand vorbim de o scara mediocra sau o scara minunata, aceste mici detalii fac diferenta intre banal si extravagant, intre implicare si dezinteres. Iar daca e sa vorbim de balustradele balcoanelor, modelele lor sunt atat de diverse incat ma mira numarul de persoane care au ales aceleasi 20 de modele din fier forjat sau din inox.casa-particulara_2-187

Pentru ca o casa sa fie un acasa trebuie mai intai locuita de oameni dragi, iar pentru ei si siguranta lor trebuie ca aceasta sa fie sigura de trait. Putem alege materiale scumpe, rezistente insa in final tragem concluzia ca puterea e in lucruri mici, in fitinguri, in piese, in cleme si in capacele care pot face diferenta nu doar din punct de vedere estetic dar si din prisma duratei de viata a lucrarii executate.

O seara placuta!

XOXO

Leave a Reply