Alege un apartament in Greenfield, padurea te poate face mai fericit [Guest Post]

In ultima vreme am citit numeroase articole despre beneficiile vietii langa padure, despre influenta pozitiva pe care o are natura asupra sanatatii. De asemenea am reflectat asupra vietii mele si m-am gandit ca toata viata am locuit intr-un bloc inconjurat de betoane si natura mi-a lipsit mereu, iar viata intr-un apartament cu 3 camere in agitatia capitalei nu mi se mai potriveste.
Desi stiam ca viata aproape de natura este mai buna, niciodata nu am considerat ca un lucru foarte important, niciodata nu m-am gandit cu adevarat la beneficiile pe care le-ar putea avea asupra calitatii vietii. Cum acest lucru ma framanta de ceva vreme, m-am interesat si am gasit un loc surprinzator de frumos, chiar in sectorul 1 al capitalei, un cartier inconjurat de padure: Greenfield. Fiind aproape de padurea Baneasa, Grenefield pare o optiune potrivita atunci cand te gandesti sa scapi de agitatia si aglomeratia orasului, sa te refugiezi intr-un loc unde padurea si natura sunt mai aproape de tine.greenfield
Si pentru ca o schimbare atat de majora, de a cumpara un apartament intr-o alta locatie presupune multa informare, am decis sa aflu mai multe despre beneficiile traiului intr-un mediu unde esti inconjurat de copaci. Am gasit o multime de motive, acum iti prezint doar cateva. Studii recente au descoperit o legatura stransa intre timpul petrecut in mijlocul naturii si reducerea nivelului de stres, a zaharului din sange, o concentrare mai buna si imbunatatirea imunitatiii. De asemenea, se pare ca plimbarile prin natura reduc nivelului cortisolului, hormonului stresului, pana la aproximativ 13.4%. Un alt studiu a aratat ca o simpla plimbare in padure are efecte benefice asupra inimii. Un beneficiu major pe care padurea il are asupra calitatii vietii noastre este aerul curat pe care il respiram. Unele statistici demonstreaza ca se inregistreaza mai multe decese in zonele in care copacii au disparut, decat in zonele in care padurile sunt prezente. Nu degeaba copacii sunt numiti plamanii planetei; ei sunt cei care ne dau oxigenul de care avem atat de mare nevoie.
Surprinzator, dar se pare ca oamenii care aleg sa locuiasca in zone inconjurate de padure sunt mai sociabili, rata incidentelor neplacute este mai mica. Cercetatorii argumenteaza acest aspect cu faptul ca spatiile verzi au un efect de calmare si ii incurajeaza pe oameni sa petreaca mai mult timp in aer liber, alaturi de ceilati vecini, acest lucru apropiindu-i mai mult. De multe ori viata agitata si grijile cresc nivelul de stres si anxietate. Atunci cand simtim ca suntem presati si nelinistiti, cea mai buna metoda de a ne linisti este o plimbare prin natura, cu beneficii majore asupra psihicului nostru.

A venit timpul se ne reintoarcem la natura, sa imbratisam lucrurile simple, iar pentru acest lucru, un apartament cu 3 camere in Greenfield, cartierul imbratisat de padurea Baneasa, este alegerea perfecta.
Greenfield Strada Drumul Padurea Neagra, nr 56, Bloc BL04, Parter Bucuresti, Romania 014044 Phone: +40 21.230.75.70/71/72

Lasă un răspuns