Inovatii in domeniul anvelopelor

Industria anvelopelor a cunoscut o ascensiune rapida, in ultimele decade ale secolului nostru, producatorii de top din intreaga lume, creand diverse modele de cauciucuri, pentru a intalni necesitatile clientilor. Astfel, la ora actuala se diferentiaza trei tipuri: anvelope vara si anvelope iarna, alaturi de recent aparutele anvelope all-season Kleber.anvelope

Inovatiile in materie de anvelope nu inceteaza sa apara. Recent, o companie americana cu sediul central in Ohio, producatoare de cauciucuri, a pus la punct un proiect indraznet de constructia a unui nou tip de anvelope. Acestea au fost construite in totalitate din cauciuc natural, folosind ca materie prima substante extrase dintr-o planta numita guayule, originara din nordul Mexicului. In urma testarilor efectuate in spatii speciale, dar si pe drumuri publice, s-a ajuns la concluzia ca ele pot atinge eficienta cauciucurilor alcatuite dintr-o alta planta, hevea, din care la ora actuala se fabrica cauciucul natural utilizat in industrie in proportie de 90.

MICHELIN CrossClimate este denumirea primei anvelope de vara omologate pentru a fi folosita si in lunile de iarna, impacand in mod armonios avantajele oferite de clasicele anvelope de vara, cu cele de iarna, demonstrand capacitate de franare in conditiile unor suprafete uscate, pe distante reduse si inscriindu-se in clasa A la franare pe suprafete ude. Tehnologia Noise Shield, promovata de Dunlop, asa cum o recomanda si titulatura, poate reduce cu 4 dBA zgomotul perceput la interior, urmand a fi integrata pentru Audi 8, Audi RS6 şi RS7. Daca nu stiati, singurul distribuitor de anvelope pentru masinile de curse care se intrec in Campionatul Mondial de Formula 1 este Pirelli.

Am pastrat pentru sfarsit, pe departe cea mai interesanta inovatie in domeniul anvelopelor, inventie inaugurata de francezii de la Michelin. Acestia sustin ca au descoperit secretul unor cauciucuri care prezinta proprietati ce le permit sa se regenereze, laudandu-se cu o durabilitate garantata de 100 000 km. De fapt, in urma uzurii, la suprafata ies treptat mai multe canale suplimentare, la care se adauga si ingrediente precum cantitatea mare de siliciu, substanta cunoscuta ca avand performante deosebite la franare, plus floarea-soarelui- ofera aderenta sporita in orice anotimp.

Dar, pana la extinderea acestor inovatii uimitoare pe piata din intreaga lume, soferii auto se pot bucura de acces la anvelope iarna Michelin extreme de fiabile si durabile, pe care recomandam sa le achizitionati numai de la furnizori autorizati, precum SC HILSERV SRL.

Leave a Reply