Solutii pentru acoperisuri pentru case traditionale si moderne [Guest post]

Proiectarea acoperisului unei case reprezinta o etapa importanta in constructia locuintei tale de vis. In afara indeplinirii unei conditii primordiale, reflectand necesitatile de izolare impotriva intemperiilor, prin crearea unei structuri si configuratii adecvate planului casei per ansamblu, un acoperis modern trebuie sa raspunda si unor cerinte de ordin estetic. Compania noastra, specializata in gasirea unor solutii cat mai eficiente, pune la dispozitia tuturor clientilor interesati, accesorii pentru acoperisul casei de calitate superioara, pentru a asigura trainicia acoperisului tau.

Reprezentand limita dintre interior si exterior, acoperisul trebuie sa contina cateva elemente cu rol functional pentru orice locuinta tip casa. In aceasta arie, se inscriu elemente de maxima necessitate precum cosurile de fum si sisteme pluviale (sisteme de scurgere a apei). De asemenea, ele se pot referi si la alte aspecte, dumneavoastra putand, optional, sa organizati mini-gradini suspendate si sa construiti chiar pasarele de trecere. In plus, in functie de inaltimea pe care o are acoperisul, aveti la indemana cateva posibilitati de amenajare foarte utile si interesante, cum ar fi realizarea unor structuri de genul poduri circulabile. Daca iubiti mansardele, Civeflor  va ofera servicii acoperis de top care includ si consultanta gratuita.

In general, in relatie cu conformatia, putem imparti acoperisurile in doua tipuri: cu panta sau tip terasa. Din prima categorie fac parte acoperisurile pentru case traditionale, in timp ce o locuinta cu aspect modern, chiar futurist, se va axa mai degraba pe inserarea in ansamblu a unui acoperis tip terasa.

Pentru realizarea unui acoperis cu panta durabil, trebuie sa aveti in vedere cativa factori-cheie:

  • Sarpanta / structura de rezistenta – depinde de materialul ales (lemn, metal, beton), de prezenta unui spatiu care este destinat locuirii (acesta poate fi o mansard, de exemplu), dar si de tipul de invelitoare care urmeaza a fi utilizata.

  • Sistemul de termoizolatie adecvat

Daca intentionati sa folositi spatiul de sub acoperis, o termoizolatie buna este un “must”.

  • Folii de protectie

  • Invelitoarea, plus elementele de fixare si racordare ale acesteia si alte accesorii (exemplu-parazapezi)

  • Jgheaburi, guri de scurgere, burlane.

In functie de planul casei, design-ul acoperisurilor poate varia: cu o apa sau doua si atic, cu panta franta, inegala, forme speciale sau complexe. Adeseori, casele moderne pot avea un acoperis cu forma speciala, fiind usor de remarcat in peisajul autohton.

Spatiile de sub acoperis pot beneficia, la alegere, de multiple solutii de iluminare naturala. Acestea nu asigura numai patrunderea luminii in interior, dar intrunesc si necesitatile de ventilare si aerisire ale interiorului. Pentru o arhitectura in linii clasice, vom avea lucarne, in timp ce pentru un aspect modern, putem adauga ferestre de mansarda si luminatoare.

O zi frumoasa!

XOXO

Lasă un răspuns