Fizicul, doar o alta variabila

Oamenii sunt de regula formati din “hard” si “soft”, ca sa facem analogie cu un pc, care, din cate se pare e facut dupa asemanarea noastra 🙂 . La partea de soft putem la fel de bine incadra sufletul, daca e sa crezi in asa ceva, sau daca vrei o abordare diferita putem incadra forta vitala, intangibila, invizibila si care nu are o sursa anume, in definitiv ambele au drept scop de a pune in miscare o structura formata din oase, muschi si creier care e “hard”-ul nostru de toate zilele.

Spre deosebire de soft, al carui volum nu se modifica, hardul sufera tot felul de modificari de-a lungul vremii: se ingrasa, slabeste, se ingrasa unde nu trebuie si slabeste in zone inadecvate, se umfla vreo 9 luni apoi constata ca nu mai poate reveni la forma initiala, se tonifica, se de-tonifica, isi modifica structura, elasticitatea, retine apa, apoi se deshidrateaza si cand crede ca a ajuns la un punct minim admis de satisfactie, anii schimba altceva si incepe un nou ciclu de modificari corporale.

In astfel de conditii, in care corpul iti e intr-o infinita schimbare, cum ai putea sa crezi ca tu o sa ramai constanta? Iti schimbi garderoba, incaltamintea, coafurile, culoarea parului, manichiura, toate in functie de dispozitie, ani, conjunctura, ocazie si de “materialul” pe care il oferi la modelat. Insa atunci cand degetele se umfla, se dezumfla, se ingrasa sau slabesc cum ai putea crede ca vei purta toata viata aceeasi verigheta? Oricat de intensa ar fi iubirea nu cred ca poate indoi metalul pretios 🙂 iar alternativa ar fi sa o dai jos sau sa risti sa ti se blocheze pe deget si sa arate ca un cremwursti sugrumat. Cu siguranta imaginea asta ati mai vazut-o la femeile alea incapatanate care cred ca daca incearca indeajuns de mult metalul o sa se intinda ca elasticul de la pantalonii de pijama, cand alternativa e una cat se poate de simpla: un inel din argint reglabil.inel argint reglabil

Da, e adevarat, nu e verigheta aia din aur cu care v-ati unit sufletele si bugetele si  pentru care ati platit vreo 6 rate egale fara dobanda, dar daca te incapatanezi sa iti pastrezi inelarul intreg si sanatos iti sugerez sa renunti la sentimentalisme si sa fii mai pragmatica: e mai economic sa iti iei un inel din argint reglabil si sa iti salvezi degetul decat sa iti pastrezi verigheta pe un deget care se “sugruma” la fiecare 2 kg acumulate pe ici colo sau la fiecare litru de apa retinuta in organism. Fiind si un material mai putin pretentios vine in mii si mii de modele, diversitate ce nu o vei regasi la aur, iar pretul platit pentru un inel din argint nu aduce cu sine rate sau imprumuri pe la prieteni, deci e si mai economic. In plus, e un item pe care il poti avea la propriu toata viata pentru ca e reglabil, deci nu trebuie sa te ingrijoreze schimbarile prin care corpul tau trece sau urmeaza sa treaca.

Acestea fiind zise, sa dam startul fara teama la shopping de inele 🙂 .

O seara frumoasa!

XOXO

3 comments

Lasă un răspuns