Despre produsele de lux. Studiu de caz – Masca de par Hairganic Morrocan Argan Oil

Despre produsele de lux de ingrijire a parului parerile mele sunt impartite, asa cum ati citit in articolele anterioare ( Samponul Just Blond de la Luiza EssenceSamponul Hairganic Morrocan Argan OilSamponul Kashmir KeratinMasca Tratament Kashmir Ceramic ), ele pot fi cel mai bun lucru care se intampla parului vostru sau se pot dovedi o adevarata risipa de bani daca nu sunt alese astfel incat sa intampine nevoile podoabei capilare.

12596188_1062608723802576_980605291_nAstazi va voi impartasi parerile mele despre un alt produs din gama Hairganic, o gama de produse care parca a fost facuta special pentru parul meu vopsit si usor uscat. Mi-a placut foarte mult samponul din aceeasi categorie, mi-a placut nivelul lui de hidratare, ingredientele si, de ce sa nu recunosc, si pretul redus cu care era pus la vanzare luna trecuta pe Emag 🙂 , asadar nici masca de par nu iese din tiparul produselor de lux care au fost conforme cu ceritele parului meu la acest moment. Asa cum ati aflat din articolele anterioare, produsele din gama Hairganic sunt israeliene si au ca unic importator in tara noastra pe cei de la Luiza Essence, care la randul lor le redistribuie in piata.

Calitatea acestui produs vine la pachet cu efecte vizibile, miros placut, ingrediente bune si durata lunga de viata. Cantitatea de 500ml s-a dovedit a fi mai spornica decat ma asteptam tocmai datorita densitatii pe care masca o are si care face ca sa ai nevoie de putin produs pentru un efect naucitor. Eu am folosit masca intermitent, uneori in completarea samponului Hairganic, alteori in completarea altui sampon, insa de fiecare data efectele erau cele la care speram: par fin, ingrijit, descurcare usoara, varfuri netezite si hidratare exact cat trebuie astfel incat sa nu incarc parul  dar sa aiba si rezultate vizibile.hairganic

In ceea ce priveste ingredientele nu pot decat sa ma minunez. Un mix generos de uleiuri si agenti de ingrijire a pielii pe care nu l-am gasit in proportie atat de mare in niciun produs pana acum. Acestea sunt: isopropyl myristate (permis si in mancare), aloe barbadensis leaf juice (extract de aloe vera), jojoba seed oil (ulei de jojoba),  dead sea water (apa din Marea Moarta, considerata a fi plina de minerale benefice ingrijirii parului si pielii), dimethicone, grape seed oil (ulei din seminte de struguri), argania spinosa kernel oil (ulei de argan), almond oil (ulei de migdale), evening primrose oil (Ulei din floarea de Primula de seara), chamomile flower extract (extract din floarea de musetel), borage seed oil (extract din planta numita limba mielului (Borago officinalis), vitamina A.

Dintre acestea am remarcat prezenta uleiului din Floarea de Primula de seara (Luminita Noptii, Luminita Serii), pe care nu l-am mai intalnit pana acum in produsele de par testate de mine, o planta originara din America de Nord cu puternice proprietati de ingrijire a pielii si uleiul extras din planta numita romaneste limba mielului.

In mod frecvent, uleiul limba mielului este utilizat pentru cantitatea de acid gamma-linolenic (GLA) pe care o contine, un important acid gras Omega-6 care este necesar pentru intretinerea membranelor celulare ale pielii. Contine mai mult acid gama-linoleic decat semintele de coacaza neagra si uleiul de ciubotica-cucului. Uleiul din seminte de limba-mielului poate ajuta la vindecarea pielii uscate si crapate, eczemelor si psoriazisului

Dupa ce in proportie de 80% avem uleiuri, ramane putin loc pentru altfel de ingrediente care sa ii scada din calitate, insa, ca orice produs cosmetic de lux, acesta nu ar putea sa reziste mult timp fara un pic de conservanti (phenoxyethanol, benzoic acid, dehydroacetic acid, methylisothiazolinone), nu ar putea sa complementeze curatarea efectuata de sampon fara vreo 2 agenti de curatare ce au rol antistatic (cetrimonium chloride (previne electrizarea parului), cetyl alcohol (nerecomandat pt pielea sensibila)) si nici nu ar putea fi considerat de lux daca ar avea un miros care ti-ar intoarce nasul la spate, asa ca prezenta unor mici inhibitori de miros si a unui procent mic de parfum nu putea fi exclusa (fragrance, cetyl alcohol, isopropyl myristate, phenoxyethanol, almond oil, citric acid). Culmea e ca aceasta masca face ca si parfumul sa fie bun si sa aiba un potential scazut de a crea iritatii, astfel incat mare parte din astfel de ingrediente sunt si ele naturale sau de provenienta vegetala: uleiul de migdale, cetyl alcohol si acidul citric.

In schimb, nu mi-a placut prezenta a doua ingrediente comedogenice: cetyl alcohol si isopropyl myristate. Prin ingredient comedogenic se intelege acea substanta care, aplicata pe piele, tinde sa blocheze porii si sa determine formarea de puncte negre, eruptii accneice si comedoane. Tocmai din motivul asta multe cosmetice se promoveaza ca fiind non-comedogenice. NU stiu insa daca proportia lor le face sa prezinte un adevarat risc, eu nu am avut vreo reactie adversa pe scalp, dar se stie ca un produs comedogenic pentru un tip de piele poate sa fie necomedogenic pentru un alt tip, asa ca probabil parerile vor fi impartite.

In ceea ce priveste aspectul comercial, pe mine m-a atras recipientul mare, maro, cu etichete atractive vizual si cromatic. Combinatia de culori e aleasa cu grija astfel incat sa nu tinda catre un produs kitch dar nici un produs ieftin, tradand un pic din compozitia naturala pe care o are produsul. Vascozitatea si densitatea sunt echilibrate pentru un produs din categoria masca de par, asa ca un pic de produs acopera complet parul, sau cel putin parul meu pana la umeri. Mirosul este discret, placut, ramane in par ca o atingere fugara a unui parfum si nu persista. Pentru mine asta nu e un inconvenient, mai ales ca nu as vrea sa mi se amestece mirosurile in cap dupa ca folosesc produse de styling sau vreun sampon uscat intre spalari.

Cantitatea de 500ml costa acum apx 129 lei, depinde de unde il cumparati, iar daca vi se pare mult, va garantez ca pentru un par pana la umeri cu aplicari saptamanale e o cantitate suficienta pentru cel putin 6 luni. Din pacate produsul nu mai este acum la reducere pe Emag, insa il puteti gasi la pret intreg si adauga in lista de dorinte in asteptarea reducerilor, care, din experienta mea, sunt destul de dese 🙂

O zi frumoasa!

XOXO

 

3 comments

    • paola says:

      Experta e mult spus, nu cred ca e foarte potrivita parului gras, e facuta sa vina in ajutorul parului vopsit si usor uscat 🙂 Dar sunt alte game d eproduse care ti s-ar potrivi mai bine 🙂

Leave a Reply