Despre produsele de lux. Studiu de caz: Ser Luiza Essence pentru toate tipurile de par

Va e cunoscut termenul ala de “bad hair day?” adica ziua aia in care te trezesti, te duci in baie si cand incepi sa iti domesticesti parul constati ca e o cauza pierduta? Mai toti am avut o “bad hair day”, “bad hair week” sau “bad hair year”, e ca si cum parul ar refuza orice colaborare cu produsele de styling, cu tine, cu dorinta ta de a-l incadra armonios intr-un look pe care il gandesti din timp.bad hair day

De regula se decide sa devina necooperant chiar atunci cand ai mare nevoie de supunerea lui si atunci nu ramane ca alternativa decat o tentativa masochista de a-l intinde la placa si de a-l arde complet crezand ca astfel ne razbunam pe el. De fapt, nu facem decat sa ne razbunam pe noi insine, platind pentru prostia de moment mult timp dupa, mai exact pana se regenereaza si il taiem. Ce? Stiti voi alt truc pentru varfurile arse/despicate? Singura solutie e taierea, nu va amagiti cu reclamele care promit “lipirea firului de par” ca sunt la fel ca cele care promit ca te scapa de celulita daca folosesti o anumita crema, cand de fapt stim cu totii ca singura cale sa scapi de ea definitiv e photoshop 😉12782105_1045293508867431_2131094453_n

Azi insa nu va vorbesc de celulita ci despre un alt produs de la Luiza Essence, din gama Repair si anume serul de par. E de altfel si primul produs caruia ii fac review din aceasta gama dupa cateva luni de folosire. Produsul ca atare nu e bazat pe ingrediente naturale dar are la baza un alt principiu ce contine multe componente cu rol hidrofug. Ce inseamna asta? Odata aplicat pe par el etanseaza impotriva umezelii firul de par si il protejeaza impotriva factorilor de mediu. Adica practic, e un fel de pelicula invizibila ce are la baza derivate din silicon ce acopera firul de par, il aranjeaza si ii mentine nivelul de hidratare. Tocmai de asta el se foloseste cu preponderenta pe varfuri. Nu-mi imaginez pe cineva care ar vrea sa isi inhibe volumul de la radacina prin aplicarea serului, pentru asa ceva sunt alte tratamente, care se aplica direct pe scalp, insa nu e cazul acestuia.

Iata ce zic producatorii despre gama Repair Luiza Essence:

Produsele profesionale premium de ingrijire a parului LUIZA ESSENCE sunt realizate cu mare grija din cele mai bune ingrediente, imbogatite cu extracte de uleiuri naturale: argan, avocado si cocos – extract din bambus, vitaminele B si E, Omega 3, 6 si 9. Produsele Luiza Essence sunt special create pentru a oferi rezultate impresionante dupa numai o utilizare, astfel, pana si cel mai uscat si afectat par se va transforma intr-un par fin ca matasea. Gama Repair este un tratament intensiv creat special pentru a repara parul uscat, degradat, actionand de la interiorul firului de par. Imbogatita cu ingrediente naturale produsele asigura procesul de reparare a firului de par si ajuta la prevenirea altor afectiuni generate de uzul echipamentelor de styling, sau de factorii de mediu.

12769648_1045293445534104_1015344414_nSerul Luiza Essence Repair, in speta, pentru ca despre el vorbim in acest articol, este un produs nu atat de natural fata de alte produse din aceeasi gama in privinta ingredientelor, insa e un produs profesional care are efecte de la prima utilizare. E destinat tuturor tipurilor de par, asa ca daca voua nu va place (ceea ce ma indoiesc) il puteti plasa usor altei persoane care il va aprecia cu siguranta. Serul de par Repair, dupa parerea mea, e un mix bine gandit si echilibrat dintre uleiurile naturale, derivatele din silicon si inhibitoarele de miros, toate presarate cu vreo 3 feluri de colorant care a avut ca rezultat un produs transparent 🙂 Banuiesc ca va asteptati sa fie tot o culoare violet cum a fost cel din gama Just Blond, nu? Iata ca nu e asa, ca de altfel nu ar putea sa fie aplicat pe toate culorile de par fara sa-i deformeze nuanta in vreun fel.12782143_1045293422200773_965394893_n

Defalcat, ingredientele sunt acestea:

  1. coloranti: CI 47005, CI 73360, CI42090
  2. parfumuri: butylene glycol (rol de mascare a mirosului), malaleuca alternifolia oil (ulei din arborele de ceai sau cunoscut ca si Tea Tree oil), lipia citriodora (extractul din florile de verbina este folosit de aceasta data ca si parfum, are un grad ridicat de toxicitate si trebuie folosit numai in concentratii mici), linalool si butyiphenyl methylpropional (nu sunt cele mai bune varianea pentru aceasta categorie), hydroxycitronellal (pentru mascarea mirosului), hydroxyisohexyl, 3- cyclohexene carboxaldehyde, hexyl cinnamal
  3. ingrijirea parului: cyclopentasiloxane (derivat din silicon – avand si rol de hidrofug, nu permite patrunderea apei), dimethicone, fragrance dimethiconol (derivat din silicon, tot hidrofug), hippophae rhamnoides oil (sea buckthorn oil sau denumirea mioritica de ulei de catina), argania spinosa kernel oil (ulei de argan), triticum vulgare (wheat) germ oil (ulei din germeni de grau), linseed oil (extract din seminte de in), water (unde altundeva sa incadrezi apa dintr-un produs cosmetic daca nu in categoria de ingrijire a parului)

ser luiza essence repairNu sunt ele cele mai bune, asa cum a fost cazul celor din gama Hairganic, dar e o combinatie echilibrata care da roade pe termen scurt si lung. Produsul in sine vine intr-un flacon cu pompita intr-o cantitate de 100ml, mirosul e unul elegant si persista pe varfuri daca nu e amestecat cu alte mirosuri din alte surse, iar doua apasari mie imi ajung ca sa imi aplic serul pe toate varfurile pe care vreau sa le “domesticesc” sau vreau sa le protejez de foehn si placa. Exista doua variante in care il puteti aplica, niciuna din ele nu necesita clatire: varianta unu e aplicarea lui pe parul umed (umed se intelege dupa ce prosopul absoarbe o buna parte din apa), iar a doua varianta e aplicarea lui pe parul uscat ca si produs de styling, avand un usor finish ca si cel de ceara dar mult mai discret.  In ambele cazuri rezultatul e acelasi: varfuri domesticite (ca la mine asta era problema avand parul pana la umeri), iar daca il aplici pe o portiune mai mare ce depaseste varfurile iti creaza senzatia aia de par ultra-fin si matasos datorita siliconului din compozitie.

Il puteti gasi online si, avand in vedere ca e un produs profesional, il puteti gasi si in saloanele care folosesc produse din gama Luiza Essence la un pret estimativ de 95 de lei. Daca se merita sau nu sa dai atatia bani pe produsele de ingrijire a parului va invit sa cititi si celelalte review-uri ale unor produse de lux : Masca de par Hairganic Morrocan Oil, Samponul Hairganic Morrocan Oil, Samponul Just Blond Luiza Essence, Samponul Kashmir Keratin si masca de par Ceramic Kashmir Keratin.

O zi frumoasa!

XOXO

 

 

12 comments

    • paola says:

      Merge merge..e foarte ok, cel putin efectele se vad de la prima utilizare si rezista si a doua zi. :*

  1. Raluca Brezniceanu says:

    Eu folosesc mult astfel de seruri deoarece avand parul foarte lung nu este de ajuns doar aplicarea unei masti sau a unui balsam. Parul datorita trecerii prin atatea anotimpuri a avut de suferit mecanic, fizic sau chimic, asa ca are nevoie de sprijin.

Leave a Reply