Istoria inelelor de logodna

E clar, bijuteriile fac parte din viata femeilor si sunt un element esential care nu poate lipsi din colectia de accesorii. Fie ca vorbim de un inel de argint cu ametist, sau un inel simplu de logodna, inelele sunt acele bijuterii cu o simbolistica si semnificatie aparte. Pentru unele femei, este una din cele mai frumoase si importante bijuterii pe care o vor primi la un moment dat in viata lor. Desi sunt atat de ravnite, ar trebui sa stim care este istoria inelelor si de unde provin ele, sa intelegem simbolismul din spatele traditiei de a purta un inel de logodna si cum a evoluat.inel argint cu piatra rosie

Inelele de nunta sunt azi o modalitate de a exprima ceea ce simtim pentru celalalt, reprezinta o proiectie a iubirii intr-un lucru material, e un simbol al promisiunii de a ramane langa acea persoana, insa nimeni nu stie sigur cand acesta traditie veche a inceput de fapt. Unii cred ca cel mai vechi obicei de a schimba inele de nunta provine din Egiptul Antic. Se pare ca la acea vreme, aceste elemente decorative erau purtate de femei si erau confectionate din papura, stuf si papirus.

Cercul reprezenta simbolul eternitatii, inceput fara sfarsit, nu numai pentru egipteni, dar si pentru multe alte culturi antice. Gaura din centrul inelului are si ea o semnificatie, nu este doar un spatiu gol. Acesta reprezenta o poarta, sau o usa ce duce spre lucruri si evenimente atat cunoscute, cat si necunoscute. A oferi uni inel unei femei semifica iubire fara sfarsit, nemuritoare. Nu a trecut mult si inelele din papirus si stuf au fost inlocuite cu alte materiale, urmand ca acestea sa fie confectionate din piele, os sau fildes. Cu cat materialul este mai scump, cu atat dragostea este mai mare. De asemenea acest lucru, de a oferi bijuterii din materiale mai speciale, scotea in evidenta si bogatia celui care daruia inelul.

Romanii au adoptat acesta traditie, dar cu o alta semnificatie. Acestia acordau inele, nu ca simbol al iubirii, ci pentru a arata ca femeia le apartine. Ei il acordau ca simbol al proprietatii. Apoi inelele au fost facute din fier, care simboliza forta si permanenta. Se spune ca romanii au fost primii care au inceput sa graveze inelele.

Nu trebuie sa uitam faptul ca inelul a fost folosit de catre crestini in ceremonii de casatorie, insa nu au fost asa cum sunt acum. Inainte erau decorate, erau incarcate cu o multime de simboluri, iar mai apoi Biserica a simplicat aceste ”imbunatatatiri” care erau considerate elemente pangane, si asa inelele de logodna au fost simplificate. Li s-a acordat un aspect mai spiritual care a devenit un simbol al unirii inimilor. Acum inelele sunt simbol al unirii a doua persoane si reprezinta iubirea si devotamentul unuia fata de celalalt.

O zi frumoasa!

XOXO

One comment

  1. Lamiita D says:

    Cand o femeie primeste un inel de la persoana iubita, crede ca e al ei pe veci ( persoana ) .De multe ori persoana pleaca dar inelul ramane. E destul de dificil. Inima nu te lasa sa te desparti macar de inel. Daca primesti doua, e si mai complicat. :))

Leave a Reply