Suntem dependenti de tehnologie

Chiar daca telefoanele, mai exact smartphone-urile, sunt indispensabile vietii noastre, laptopurile sunt elementul esential atunci cand vine vorba de a ne indeplini sarcinile, insa de cele mai multe ori acele baterii de laptop ne dezamagesc. Laptopurile sunt practice si principala lor caracteristica este mobilitatea. Faptul ca acestea pot fi luate peste tot reprezinta un avantaj care este exploatat la maxim. Azi, laptopurile nu mai reprezinta doar o tehnologie performanta care ne ajuta sa ne indeplinim sarcinile mult mai usor, azi face parte din viata noastra.captiv al tehnologiei

Tehnologia ne-a acaparat viata si nu mai putem trai fara o conexiune la internet, si asta nu e pentru ca am devenit atat de legati de acest aspect, ci pentru ca lumea din ziua de azi se invarte in jurul conexiunii la internet. Aproape orice activitate am dori sa incepem are nevoie de internet, de un laptop sau un telefon inteligent. Suntem legati de toate aceste tehnologii si suntem constienti ca fara ele nu am mai putea comunica si nu am mai putea duce la capat anumite activitati. Totusi, e important sa nu exageram si sa constientizam efectul acestora asupra noastra.

Si pentru ca mereu suntem conectati ne dorim ca gadgeturile noastre sa ne ofere cat mai multa libertate, si aici ma refer la faptul ca ne dorim ca autonomia bateriei sa fie cat mai mare. Fie ca vorbim de bateria telefonului sau ne referim la baterii pentru laptop, durata de viata a bateriei, durata in care aparatul va rula fara sa fie nevoie sa il reincarci, este principala caracteristica dupa care cei mai multi dintre noi de orientam cand alegem un telefon sau un laptop. Adevarul e ca de cele mai multe ori abuzam de ele si ne asteptam ca in acelasi timp bateria sa ne tina foarte mult. Nu trebuie sa uitam ca sunt niste tehnologii care nu pot dura la nesfarsit. Si totusi de aceea s-au inventat bateriile externe, si de aceea sunt reguli care trebuie respectate astfel incat bateria laptopului sa te tina cat mai mult.

Oricum ar fi, e clar. Fara un telefon, un laptop si o conexiune la internet am fi pierduti si foarte derutati. Toata viata noastra e stocata pe niste carduri de memorie, iar intr-o situatie in care am pierde toate aceste informatii, am avea mari dificultati in a o recupera si a trai fara ele cel putin o zi. Sa ne gandim la poze, sa ne gandim la toate informatiile pe care le-ai stocat pe telefon. Sa ne gandim la o situatie in care esti la o intalnire importanta si ai nevoie de laptop, insa acesta te lasa balta. Ce faci? Acea intalnire nu mai poate continua daca tu nu poti accesa informatiile de pe laptop. Si iata ca aceste situatii simple ne demonstreaza cat de legati suntem de tehnologie si cum avem nevoie de ea.

Tu cum esti? Crezi ca esti dependent de laptop sau telefon? Cum ar fi o zi fara telefon, laptop si internet?

3 comments

    • paola says:

      intr-adevar tragic! Oare si ele ne iubesc la fel cum le iubim noi sau … tind sa cred ca sunt egoiste? 🙂

Lasă un răspuns