Team building pentru o echipa adevarata

Munca in echipa poate fi destul de dificila atunci cand trebuie sa lucrezi cu persoanele pe care abia le cunosti si cu care nu ai interactionat foarte mult. Cu siguranta iti aduci si tu aminte de zilele de la scoala cand aveai de facut un proiect in echipa. Stim bine cum functioneaza acest sistem, si de cele mai multe ori nu e o munca in echipa, ci mai mult munca unui singur om. Scoala nu ne-a invatat prea bine cum sa muncim cot la cot cu ceilalti, iar cand ajungem sa lucram in echipa la serviciu, nu reusim sa interactionam cum trebuie cu colegii. De aceea, o activitate de team building este o modalitate eficienta de a incuraja munca in echipa.team building

De multe ori ne formam o prima impresie gresita despre o persoana, iar in final cand ajungem sa o cunoastem mai bine, realizam ca este diferita de ceea ce am constatat la inceput. La birou nu avem timpul suficient de a ne cunoaste si a ne intelege mai bine. Din aceasta cauza, activitatile care nu au legatura cu munca de la serviciu te pot ajuta foarte mult sa iti cunosti colegii. Marile companii au inteles ca acest aspect este extrem de important si de aceea team building-urile sunt un element de care tin cont.

Stresul si agitatia de la serviciu te pot impiedica sa fii mai deschis fata de colegi sau sa empatizezi cu ei. Fiind intr-un alt mediu, mai relaxat si mai prietenos, vei fi mai deschis sa comunici si sa schimbi pareri cu ei. In plus, activitatile pe care cei ce organizeaza un team building le propun, te vor ajuta sa creezi o legatura cu colegii tai si sa va descoperiti pasiunile, calitatile, personalitatea si temperamentul. De obicei la serviciu nu putem sa fim foarte comunicativi. Acest lucru nu inseamna ca suntem persoane antisociale, insa ne concentram pe activitatile de la munca, ne concentram asupra lor pentru a le rezolva cat mai bine si intr-un timp cat mai scurt. Chiar si in mediile cele mai prietenoase, faptul ca te afli la serviciu va avea un impact mai mare sau mai mic asupra comunicarii membrilor echipei. De aceea, pentru o comunicare mai eficienta sunt recomandate activitatile din afara serviciului, pentru a imbunatati relatiile dintre colegi.

Pe langa faptul ca un team building va fi un moment plin de activitati, distractia e la ea acasa. Toata lumea va pleca acasa cu amintiri placute si cu zambetul pe buze. Chiar daca nu iti dai seama, acestea vor ajuta colegii sa fie mai comunicativi unii cu altii, iar proiectele in echipa sa fie intr-adevar o munca in echipa.

Cred ca in general ne-am dezvoltat acea dorinta pentru individualism, si tot ce facem trebuie sa fie doar pentru noi, sa ne fie doar noua bine. Cred ca am devenit invidiosi si egoisti iar atunci cand ajungem sa fim nevoiti sa lucram in echipa nu reusim sa ne implicam si sa lucram cot la cot cu colegii. De aceea, un team building nu strica nimanui, dimpotriva, va fi impulsul de care are nevoie echipa ta pentru a fi cat mai eficienta.

O zi frumoasa!

XOXO

Leave a Reply