Cel mai oropsit dintre accesorii: portofelul

Dintre toate accesoriile pe care o femeie le are cred ca cel mai important dar si cel mai “inghesuit” printre chei si alte SF-uri din gentile noastre si “hartuit” de multiplele manipulari in decursul unei zile este portofelul. In teorie el este o parte foarte importanta a existentei noastre, ne vegheaza zecile de carduri de fidelitate sau de credit, documentele personale, fituicile si hartiutele pe care tinem mortis sa nu le aruncam dar nici sa le gasim un loc intr-un spatiu de stocare mai mare, banii si cel putin doua poze si o iconita din aia care stim noi sigur ca e sfintita. In practica, saracul de el e ignorat si aruncat direct in geanta, asta pana cand ajungem in situatia in care portofelul ala frumos pe care l-am cumparat acum cateva saptamani ne face de rusine in public si nu il mai putem scoate deloc din geanta care intre timp devine o poarta catre o lume a haosului. Il mai lasam cateva zile sa se degradeze in voie printre rujuri, clame si alte porcarii din gentile noastre, pana cand, ca un strut la vederea unei margelute, ne aruncam asupra unui alt portofel la fel de frumos si la fel de ieftin. Cred ca de aici puteti ghici efectele acestui tip de alegeri in viata noastra: cheltuiala inutila si periodica, deranjul de a schimba toate documentele din vechiul in noul portofel, dificultatea unei alegeri si rusinea pe care ne-o tragem pana atunci cu un portofel care nu e sincronizat cu imaginea pe care vrem sa o afisam in public.

Varianta cea mai simpla si economica pe termen lung ar fi alegerea unor portofele dama din piele naturala. Pielea este cel mai antic material folosit de catre om in confectionarea propriilor haine si accesorii dar si a altor ustensile. E o dovada a chibzuintei si a fructificarii tuturor resurselor. E un material natural, viu, care reactioneaza la factorii externi de mediu aproape la fel ca pielea noastra. E un material ce vine in completarea noastra si ne insoteste in conditii bune o lunga perioada de timp. De ce ai vrea sa inlocuiesti sentimentul asta cu unul fals? De ce ai vrea sa asociezi persoanei tale altceva decat unicitatea unui produs calitativ, de ce ai vrea sa nu te rasfeti si sa te respecti cu altceva decat un produs din piele naturala?portofele

Niste portofele femei din piele nu sunt greu de gasit insa de multe ori nu rezoneaza cu bugetul pe care il avem la dispozitie in momentul respectiv dar o simpla operatie matematica ne poate da o alta perspectiva: un portofel din piele naturala costa aproximativ 50 de lei, iar unul din piele premium incepand cu 150 lei si au o durata de viata intre 3-4 ani in functie de cata grija avem de ele. Un portofel din piele sintetica are un pret de apx 30 de lei si rezista estetic pana la prima dezlipire sau zgarietura, asta fiind de regula 2-3 luni, ceea ce ar insemna ca in 3 ani folosesti cam 12 portofele si cheltui 360 de lei. Concluzia e ca pana la urma un portofel din piele e o investitie si portofelul din piele ecologica e doar o cheltuiala inutila. Iar daca e sa vorbim de domni, un portofel e cu atat mai important pentru ca nu are o geanta in care sa se ascunda. Daca doriti o idee de cadou de Paste niste portofele barbati ar merita sa fie in top 10 ca si sugestie de cumparare.

O seara frumoasa!

XOXO

One comment

Leave a Reply