Empties #13

Buna dragii mei, uite ca iar va intampin cu o postare de tip empties, adica niste produse terminate, folosite si ras-testate despre care imi prezint in cateva cuvinte parerea. La cele care au fost mai deosebite sau care care m-au surprins intr-un fel anume am incercat sa le fac si un review complet, insa avand in vedere ca sunt foarte multe produse as deveni plictisitoare numai cu articole de gen review, nu? πŸ™‚ Iata “empties”-urile de luna trecuta, promit ca nu va plictisesc prea mult πŸ˜‰

Produse pentru copii

13318620_1110449072351874_2037011011_nDa, stiu, ar trebui sa fie doar produsele mele, dar pe Bibi cui o lasam? pana invata si ea sa scrie pe blog haideti sa o includem si pe ea aici, sunteti de acord? Daca da, iata ce a consumat pitica in ultima luna:

*** Servetele pentru copii marca Mappy cumparate de pe Emag la un pret foarte bun: 4 pachete la 12 lei. Cum suntem deja fetite mari si facem la wc nu mai avem nevoie de pampersi decat noaptea ca sa nu neΒ  trezim si sa ne stricam somnul πŸ™‚ Asadar, adio iritatii la fundulet pentru ca de-acum suntem cu chilotei!! A folosit 2 pachete pe luna insistand sa se stearga singurica dupa ce face la wc (va dati seama cat de bine se stergea ca interveneam si eu apoi cu inca vreo 2 :D) le-am mai folosit si pe-afara sa ii sterg manutele dupa ce se juca cu creta sau punea mana pe te miri ce. Mamicile sau dadacele stiu cat de des e nevoie sa stergi copilul pe maini mai ales cand iesi afara si orice ciudatenie reprezinta o curiozitate pentru ei.

*** Gel de dinti Kids Spry, cu xilitol, fara fluor, destul de natural incat sa fie folosit si de copiii foarte mici, neafactanu-i in vreun fel daca este inghitit. Pe Iherb il gasiti la pretul de 20 de lei, noi suntem deja la al doilea astfel de gel, primul l-am folosit in apx 6 luni cand inca ne obisnuiam cu periuta de dinti sub forma de banana πŸ˜‰ A durat ceva pana Bibi a acceptat si altfel de gel/pasta de dinti fara sa o catalogheze ca fiind “caca” dar cand am terminat asta si am ramas descoperita cateva saptamani a trebuit sa accepte si alte gusturi, mai ales ca acum stie sa clateasca gurita.

*** Pasta cu apa facuta in farmacie. In caz ca nu stiati, fiica-mea e un magnet de purici si tot felul de insecte. Daca e vreun puric last prin iarba sau pe strada de vreun caine acum 3 zile ea il gaseste si ii ofera refugiu πŸ˜€ Asa a ajuns sa faca niste bubite cu apa pe aproape tot spatele, pe la axila, pe brate, pe bulanase. Dureaza cam 2 saptamani pana ii trec, daca rezista sa nu se scarpine, ceea ce e un scenariu imposibil la un copil de 2 ani, Pasta cu apa se aplica direct pe bubite si calmeaza locul, este un pic mentolata si dimineaza tendinta de a le scarpina. Costa destul de putin dar fac o gramada de mizerie, ca s anu mai zic ca la final arata ca un dalmatian.

***Gelul Arnikids de la TIS este un produs care costa foarte putin (apx 4 lei) si are foarte putine ingrediente, ceea ce e perfect pentru pielea sensibila a bebelusilor. Este indicat pentru intepaturile de insecte, edeme, lovituri, contuzii si dureri musculare insa noi l-am testat doar pentru intepaturi. Reduce inflamatia, are consistenta unui gel care, spre deosebire de altele, nu se topeste imediat ce intra in contact cu pielea insa pateaza hainele.

*** Vitamina C de la Child Life, vanduta in farmacii la apx 50 de lei in timp ce de pe Iherb o luati cu 25 de lei. Are un gust natural de portocale si lui Bibi i-a placut foarte mult, chiar cerea singura sa ii dau. Pe perioada iernii am inclus vit C in alimentatia ei si se pare ca o buna perioada a tinut racelile la distanta si fetita a inceput s anu mai faca mofturi la mancare.

*** Spray pentru descalcirea parului de laΒ  Avon cu miros de mango. Daca luati in vedere ca fiica-mea are parul cret, voluminos si fin si are stare exact 2 secunde pe ceas atunci va dati seama ca e reteta pentru dezastrul ce urmeaza la pieptanat daca nu am avea spray-ul asta sa n ajute. Suntem deja la 3-lea spray si probabil ca relatia noatra va fi de lunga durata.

Produse pentru igiena intima si dus

13282092_1110449055685209_1590425466_n*** Gel pentru igiena intima de la Bella. Nu m-am impacta bine nici cu celalalte produse de la Bella, asa ca nu imi dau seama de ce am ales un alt produs de la ei pentru igiena intima. E un gel industrial, cu foarte multe ingrediente din care nu poate rezulta un produs dedicat unei ingrijiri “delicate si sensibile”. Nu il voi cumpara din nou cu siguranta tocmai din cauza etichetei cu ingrediente, chiar daca pompita era un atuu.

*** Lotiunea pentru igiena intima de la Nivea m-a tiinut exact 3 folosiri, pana a ajuns fiica-mea in baie si a golit-o in cada. Dupa 2 minute de liniste mi-am dat seama ca ceva e in neregula si cand am ajuns in baie ea era deja in culmea fericirii ca a facut ceva nepermis. Promit sa il recumpar si sa va spun o parere fondata pe mai mult de 3 folosiri.

*** Gel de dus exfoliant cu miros demential de lamaie si lapte batut de la Balea πŸ™‚ Eu doar traduc ce scrie acolo πŸ™‚ L-am primit cadou intr-un set de “goodie bag” de la prietena mea si nu am rezistat prea mult sa ma uit la el fara sa il folosesc. Asa ca am pus interdictie de a-l folosi si altcineva sub dus ca sa ma bucur eu pe deplin de aromaterapia dusului cu acest gel de dus. Abia astept sa il cumpar si eu πŸ™‚

Produse de ingrijire a pielii

13318758_1110449022351879_1149799957_n*** Crema anticelulita cu extract de galbenele de la Cosmetic Plant este o mare pacaleala. Ma regasesc mereu in cercul asta vicios in care sunt constienta ca celulita nu are dusmani naturali decat prin photoshop sau o terapie soc de masaj si sport ins anu ma invat niciodata minte cand ajung la fundul borcanului de crema care promite ca ma lasa fara celulita si sunt dezamagita ca e tot acolo. Ca si concluzie, intra foarte greu in piele, e nevoie de muuuult masaj ca sa fie absorbita, ceea ce timpul nu imi permite mai ales cand am o mogaldeata care trage de crema ca vrea si ea. NU o mai cumpar mai ales ca se termina foarte greu, mirosul nu e cu nimic special si lasa urma albe pe haine daca nu e masata pana la absorbtia in piele.

*** Spuma pentru picioare crapate sau uscate de la Cien, marca proprie Lidl, este o alta dezamagire: nu are niciun efect decat daca te exfoliezi zilnic si o aplici de cateva ori pe zi. Se absoarbe foarte greu si deseori nivelul de hidratare esteΒ  cu mult inferior unui produs care pretinde ca are uree si unt de shea. Nu il mai cumpar desi e interesant faptul ca e spuma.

Produse de igiena13288932_1110449012351880_1710219066_n*** Sapun lichid cu lapte si miere de la On Line. L-am cumparat din Kaufland pentru ca avea pret bun si combinatie placuta de mirosuri insa cu timpul am observat ca nivelul de hidratare al mainilor mele scade de fiecare data cand ma spalam cu el, lucru care nu mi s-a intamplat cu sapunul solid sau cel lichid de la Dove. E un sapun bun dar folosito perioada mai lunga de timp are tendinta de a usca mainile.

***Pasta de dinti Parodontax nu mai e de mult o noutate la sectiunea asta si are abonament pe termen lung dat fiind mica mea problema cu sangerarea gingiilor.

Produse diverse

13293371_1110448989018549_2123600620_n*** Peeling cuticular de la Farmec. E primul astfel de tratament pe care il folosesc si pot zice ca e ok ca si raport calitate/pret. Ajuta la indepartarea cuticulelor si nu e indicat sa il folosesti mult timp dupa ce il deschideti pentru ca se transforma intr-un gel apos si nu mai are niciun efect. As vrea totusi sa incerc si un altfel de peeling, de la alta firma ca sa pot face o comparatie obiectiva.

*** Parfum Rare Amethyst de la Avon. Nu mai retin daca l-am cumparat sau l-am primit cadou insa imi aduc aminte ca m-a innebunit mirosul lui. Intre timp insa s-au mai estompat din senzatii asa ca o pauza e bine primita pana la urmatoarea achizitie deoarece momentan ma alint cu Tomorow tot de la Avon.

Asta e contributia mea la consumerism si la poluare, va rog nu dati cu pietre in mine sau in Bibi, promitem sa ne reducem amprenta poluanta asupra mediului prin plantarea de copaci cand ne mutam la casa πŸ˜‰

Va regasiti produsele preferate printre cele de mai sus?

O zi frumoasa!

XOXO

Leave a Reply