Exemple de aplicatii ale motoarelor electrice pentru gospodarie

Cand ai o casa la tara, ai nevoie si de tot felul de utilaje care sa te ajute la treburile din gospodarie. Daca ai vie si vrei sa faci must sau vin, cel mai important utilaj este cel folosit la zdrobirea si desciorchinarea strugurilor. In urma cu ceva timp, foloseam un astfel de utilaj, insa era unul manual, pe care l-am folosit cativa ani. Un utilaj manual este greu de utilizat si iti ia mult timp sa zdrobesti strugurii dintr-o vie. La un moment dat, m-am saturat sa depun eu tot efortul necesar si am cautat alternative. Am vazut ca exista utilaje care folosesc motoare electrice. De fapt, motoarele electrice se folosesc pentru multe aplicatii intr-o gospodarie, un bun exemplu fiind utilajele folosite la taierea bustenilor. Mai ai nevoie de un motor si in cazul in care folosesti un polizor.motor-electric-bun-ieftin-monofazat-3-kw-micul-gospodar-700x700_0

Pentru a obtine mustul din boabele de struguri, trebuie intai indepartate pielita de pe boabe, semintele si alte parti solide ale boabelor de struguri. Dar, ca sa reusim sa zdrobim un volum cat mai mare de struguri intr-un timp cat mai scurt, avem nevoie de o forta destul de mare, iar aceasta forta este data de folosirea motoarelor electrice impreuna cu un utilaj de zdrobire.

Ceea ce reusesc motoarele electrice sa faca este sa transforme energia electrica in energie mecanica, pentru a actiona un ax, adica a-l face sa se roteasca la o anumita viteza. Simplu si convenabil, pentru ca nu trebuie sa depui efort ca si in cazul folosirii unor utilaje manuale. Printr-o simpla apasare de buton, pornesti motorul, care apoi se ocupa de furnizarea energiei mecanice de care ai nevoie pentru zdrobirea fructelor, taierea lemnelor sau folosirea polizorului. Acestea sunt doar trei exemple ale utilizarii motoarelor electrice pentru gospodarie, caci posibilitatile sunt multe.

Un motor electric monofazat este intotdeauna util intr-o gospodarie, pentru ca poate fi folosit cu un circular cand vrei sa tai lemne sau scanduri, cu un zdrobitor pentru struguri sau pentru multe alte aplicatii. Un mare mester are cel putin un motor electric pe care il foloseste oriunde se poate in treburile gospodaresti. Motoarele electrice monofazate pentru gospodarie au diverse turatii si nivele de putere, pentru a putea servi oricaror cerinte.

O zi frumoasa!

XOXO

This entry was posted in diverse.

Leave a Reply