Asigurarea de viață – investiție utilă sau nu?

Performanțele companiilor sunt rodul activității angajaților acestora. Pentru ca o companie să aibă performanță, are nevoie de angajați motivați și mulțumiți de locul lor de muncă. Motivarea și fidelizarea angajaților ar trebui să fie una dintre cele mai importante preocupări ale tuturor angajatorilor.asigurari

Este asigurarea de viață o necesitate costisitoare pentru persoanele cu venituri medii sau sub medie?

Oamenii care lucrează în industria asigurărilor de viață au auzit, probabil, la tot pasul lucruri precum: “Nu îmi permit o asigurare de viață”, “nu are cum să mi se întâmple mie ceva, sunt foarte grijuliu în ceea ce privește sănătatea mea” sau “este o cheltuială suplimentară destul de costisitoare”. Aici, paradoxal este faptul că asigurările de viață au cea mai mare utilitate pentru cei care nu au foarte mulți bani. Cu alte cuvinte, cu cât un individ are o situație materială mai precară, cu atât nevoia lui de a fi protejat financiar printr-o asigurare în cazul unui eveniment nefericit, este mai mare. Se aplică același principiu și în cazul asigurărilor de viață realizate prin intermediul locului de muncă.

Rolul asigurării de viață este acela de a proteja angajații de anumite riscuri financiare in cazul producerii unui eveniment acoperit de asigurare. Asigurarile de viață de la Signal Iduna, asemenea asigurarilor de sanatate, pot fi modelate în funcție de diverse criterii, iar la nivel de grup, acestea pot cuprinde toți angajații sau o parte dintre ei, în funcție de criteriile stabilite de companie.

Angajatorul are și posibilitatea de a oferi angajaților un beneficiu extra-salarial, pentru protecția membrilor familiei angajaților săi.Asigurarea de viață de la Signal Iduna acoperă decesul și supraviețuirea, iar riscurile care pot fi atașate acestei asigurări de viață sunt:

Deces în urma unui accident
Invaliditate permanentă ca urmare a unui accident
Repatriere în cazul decesului accidental al persoanei asigurate
Intervenții chirurgicale în urma unui accident
Fracturi sau alte leziuni fizice în urma accidentului
Arsuri ca urmare a unui accident
Spitalizare ca urmare a unui accident
Scutire de la plata primelor în cazul invalidității de gradul I și II a Contractantului.

Este important ca fiecare dintre noi să ne informăm în legătură cu tipurile de asigurari, pentru a alege ceea ce ni s-ar potrivi cel mai bine, în funcție de nevoile individuale.

Cele mai importante avantaje pe care le oferă o asigurare de viață sunt:

Controlul financiar în viitor: Evenimentele neprevăzute nu pot fi controlate, însă cu Signal Iduna acestea pot fi estompate, prin intermediul avantajelor asigurării de viață
Protecția financiară pentru apropiați: Pierderea unei persoane dragi este un eveniment deosebit de dificil și imposibil de răscumpărat. Signal Iduna se ocupă însă de cei care rămân în urmă, ajutându-i să-și ducă la bun sfârșit proiectele inițiale, făcându-i să treacă mai ușor peste evenimentele tragice.
Flexibilitatea planului de asigurare: Asigurarea de viață este una complexă într-un mod pozitiv, deoarece aceasta poate fi personalizată în funcție de mai multe criterii, astfel încât să satisfacă nevoile fiecăruit tip de asigurat.

Voi …. v-ati asigurat?

O seara frumoasa!

XOXO

One comment

Lasă un răspuns