Proprietar de vila caut piscina

Cand renuntasem sa mai sper ca vreodata voi ajunge sa ma mut in casa noastra, iata ca parca anul asta am facut destule progrese incat sa imi alimentez in continuare visele. Etapele parcurse pana acum in ultimii ani si banii cheltuiti ma faceau sa cred ca ma afund din ce in ce mai tare in iluzii si ca ma voi bucura de rodul muncii noastre cand poate nu va mai conta la fel de mult insa, anul acesta am vazut pentru prima data luminita de la capatul tunelului. Proiectul 3D transmis de arhitect mi-a dat o gura de aer proaspat,  mi-a oferit o perspectiva a peretilor varuiti, a molozului si a tevilor si firelor trase intr-o logica neinteleasa de mine si pentru prima data simt ca nu lipseste nimic acolo unde lipsea totul. curte4

Acolo unde e vila trebuie sa fie si piscina, sau cel putin asta e etalonul prosperitatii, cele doua notiuni fiind indisolubil legate in opinia unora. Iata ca eu nu mi-am facut piscina, asta si pentru ca la nici 300m de mine s-a deschis de cateva luni o baza de agrement pe care abia asteptam sa o inaugurez pe o vreme calda cu pitica. Sortii insa au spus nu si de aceasta data: jobul cu orele prelungite, lipsa dadacei, incercarea de a mentine un echilibru intre extenuare si odihna, toate presate cu decizii legate de furnizori, culoare, textura au facut ca toata vara sa functionez la randament maxim la munca si randament scazut acasa. Cand ma gandeam ca imi pierdusem vara, am vazut ca pana la urma karma nu mi-e chiar potrivnica: cu cateva zile in urma citesem ca la aceeasi piscina la care tanjeam eu sa ajung e acum declarata focar de meningita. Uite nah balaceala! Laca ca pana la urma nici cada plina cu apa nu e asa de rea pentru pitica, cel putin acolo pot controla ambientul, caldura si chiar nivelul de distractie si de spuma.

Anul asta a fost un semnal de alarma in privinta piscinelor publice si m-a facut sa reevaluez necesitatea unei piscine acasa la mine. Planul arhitectural e deja facut, fiecare petic de pamant are propria intrebuintare iar gazonul e proaspat plantat, asa ca numai de excavari nu imi arde acum, la cat de scump e gazonul. In plus, pana la 90% din cazurile de deces la copii au ca si cauza innecul, un alt motiv care imi dicteaza sa spun nu atunci cand vine vorba de piscine. O piscina ingropata va fi mereu un pericol mai ales daca sunt copii sau varstnici prin preajma asa ca solutia am gasit-o tot pe internet: piscinele metalice. Avantajele acestora sunt:

  1. pretul mai accesibil decat al celor ingropate
  2. deranj mai putin, manopera redusa
  3. vin sub forma unui kit care este livrat oriunde in tara
  4. sunt cu structura metalica, iar pentru a evita accidentele produse prin supraincalzirea materailului sunt captusite cu polistiren. Acesta are rol termoizolant si mentine caldura apei, facand-o sa se incalzeasca usor si sa se raceasca mai greu
  5. se pot monta suprateran. Un avantaj extraordinar mai ales daca ai copii in familie: ei se pot juca in apa mereu sub supravegherea unui adult si nu pot urca singuri in apa daca iei scarita.
  6. Este o distractie sigura, sanatoasa si racoroasa care se poate desfasura in conditii de maxima igiena chiar la tine acasa.
  7. Se poate demonta si stoca in magazie la finalul sezonului cald, putand fi remontata anul viitor.

piscina

Piscinele cu structura metalica se comercializeaza sub forma unui kit complet, care include bazinul din otel galvanizat , liner prefabricat, sistem de filtrare optim dimensionat , skimmer , duze de refulare si de aspiratie, pasla antimicrobiana, scara din otel inoxidabil, racorduri si fitinguri PVC. Preturile difera in functie de dimensiuni si adancime si pot incepe de la 2500 Euro, pret deloc de neglijat, dar pana la urma pe sanatatea si viata familiei tale nu se poate pune pret.

Voi ce ati facut vara asta? Ati fost la piscina?

O seara frumoasa!

XOXO

 

 

One comment

Leave a Reply