Probleme cu functionarea aerului conditionat? Afla care sunt motivele [Guest post]

Daca observati ca functionarea aparatului de climatizare nu corespunde parametrilor normali, este necesar intai sa descoperiti carui fapt se datoreaza aceasta, in urma unei examinari atente. Cele mai frecvente cauze care produc inconveniente sunt fie provocate de un montaj necorespunzator, fie unei intretineri deficiente, dar si unor defectiuni din fabrica.

Montajul gresit constituie adesea sursa unei functionari precare a aparatului de conditionat. Chiar daca tocmai ai achizitionat un sistem modern HVAC, nimic nu poate substitui un montaj profesionist. Asadar, unitatile interioare si cele exterioare trebuie amplasate tinandu-se cont de distanta dintre ele si de nivelul sugerat de fabricant. Si lungimea traseului frigorific este un aspect la fel de semnificativ, alaturi de alegerea unor tevi cu dimensiunile corecte. O instalatie de aer conditionat sub/supra dimensionata nu aduce niciun beneficiu pentru bugetul sau confortul dumneavoastra. La finalul montajului, trebuie asigurata etanseitatea prin procedura de vacuumare cu ajutorul unei pompe vacuum. In contact cu umezeala, agentul frigorific poate da nastere unor acizi care pot coroda elementele sistemului. Condensul trebuie, de asemenea, drenat adecvat.

Nerespectarea minimelor masuri de mentenanta poate duce la reducerea puterii livrate. Pentru a preveni un randament scazut, va recomandam sa curatati filtrele care doteaza unitatea interioara, cat si condensatorul din structura unitatii exterioare in mod periodic. Unele aparate AC performante, din ultimele generatie lansate pe piata, contin functii inteligente care te avertizeaza cand aceste filtre trebuie curatate.gree aer conditionat

Pentru a evita pierderile termice, este necesar sa mentineti o buna izolatie a traseului frigorific. In prezent, multe din noile split-uri, de exemplu, sunt echipate cu functia Auto-Restart, care asigura pornirea automata a functionarii, dupa ce anterior a avut loc o pana de curent. Astfel, socurile de tensiune in reteaua electrica nu mai reprezinta o grava problema, placa interna si motorul compresorului de la unitatea exterioara fiind protejate. Specialistii va mai sfatuiesc sa evitati introducerea de corpuri straine in aparate!

In plus, daca aveti montat un duct si acesta nu functioneaza cu adevarata sa eficienta, problemele pot fi datorate obturarii traseului frigorific. Asadar, este esential ca nimic sa nu intervina sau sa devieze lungimea traseului frigorific prin bucle inutile.

Compania noastra va pune la dispozitie cele mai avansate aparate de aer conditionat tip split aer conditionat Gree provenind de la producatorul numarul 1 in lume de sisteme complete, Gree.

This entry was posted in diverse.

Lasă un răspuns