Rulouri exterioare din aluminiu ori din PVC? [P]

Odata cu notorietatea avantajelo oferite de catre utilizarea de rulouri exterioare acestea au devenit un accesoriu din ce in ce mai prezent la ferestrele locuintelor. Acest lucru a contribuit la dezvoltarea pietei de rulouri exteioare din tara noastra motiv pentru care in momentul de fata avem de ales dintr-o varietate de modele. Dintre acestea rulourile exterioare din aluminiu precum si cele din pvc sunt cele mai utilizate motiv pentru care in momentul in care vrei sa achizitionezi un astfel de accesoriu esti pus intr-o oarecare dilema pentru ca nu stii ce sa alegi. Avand in vedere acest lucru in continuarea acestui articol voi prezenta motivele pentru care eu recomand achizitionarea de rulouri exterioare confectionate din aluminiu.rulouri
Deoarece principalul motiv pentru care rulourile exterioare sunt utilizate este reprezentat de faptul ca acestea izoleaza incaperea atat din punct de vedere fonic cat si termic acesta ar trebui sa fie principalul criteriu in functie de care se alege materialul din care sunt confectionate rulourile exterioare. Privind doar din acest punct de vedere castigator este ruloul exterior confectionat din aluminiu pentru ca interioul lamelelor este umplut cu poliuretan, un material ce izoleaza foarte bine atat din punct de vedere fonic dar mai ales termic.
Si din punct de vedere al duratei de utilizare castigator este ruloul exterior confectionat din aluminiu deoarece acesta este mult mai rezistent la factorii nocivi.
Rulourile exterioare confectionate din pvc puncteaza foarte bine acolo unde ii intereseaza cel mai mult pe oameni, si anume la costul de comercializare. Acesta este mai mic decat costul de comercializare al rulourilor din aluminiu deoarece rulourile din pvc se confectioneaza mai usor decat cele din aluminiu. Cu toate ca rulourile exterioare din aluminiu au un pret de comercializare mai mare decat cele confectionate din pvc, daca privesti pe termen lung tot cele din aluminiu reprezinta o solutie mai buna. De ce? Pentru ca asa cum am mentionat mai sus ruloul exterior confectionat din aluminiu are o durata de utilizare mult mai mare decat a celui confectionat din pvc. In unele situatii aceasta durata de utilizare poate fi chiar dubla ceea ce face din ruloul exterior confectionat din aluminiu o alegere mult mai buna din punct de vedere financiar chiar daca pretul de achizitie este mai ridicat decat cel al rulourilor exterioare confectionate din pvc.
Avansarea tehnologiei a facut ca rulourile exterioare sa nu fie utilizate doar pentru izolare termica ci si pentru a spori gradul de securitate al casei. Si din acest punct de vedere ruloul exterio confectionat din aluminiu castiga lupta cu cel confectionat din pvc deoarece este un material care opune o mai mare rezistenta. Acest lucru nu inseamna ca ruloul exterior din aluminiu trebuie sa fie singura masura de securitate din cadrul unei locuinte.
Ruloul exterior confectionat din aluminiu nu castiga doar lupta din punct de vedere al utilitatii ci si din punct de vedere estetic deoarece acesta poate fi achizitionat intr-o gama variata de culori spre deosebire de ruloul exterior confectionat din pvc care poate fi achizitionat doar intr-o gama redusa de culori.

2 comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?