Neale Donald Walsch autorul seriei „Conversații cu Dumnezeu” [P]

Cea mai mare problemă a zilelor noastre este Frica. Aceasta este o problemă manifestată de mult timp, iar acum a ajuns la apogeu. Motivul pentru care frica este o problemă, e că ea afectează totul, tot ce gândim, spunem și facem. Toate deciziile și alegerile pe care le facem. Toate reacțiile și răspunsurile noastre. Tot ceea ce trăim își are originea în iubire sau frică. Din păcate, majoritatea oamenilor au trăiri care vin din frică. Deci, trebuie să ne privim fricile și să ne întrebăm: ce este frica cu adevărat? De ce anume ne este frică? Ce impact are frica asupra deciziilor, alegerilor și creațiilor pentru care ne-am făcut responsabili?dumnezeu
Responsabilitatea este una dintre primele frici, aceea care ne pune într-o poziție de responsabilitate pentru tot ceea ce creăm. Frica este primul aspect al experienței umane asupra căreia trebuie lucrat mult. Scopul este de a ne vindeca de aceasta și de a o transforma. Transformi frica, transformi lumea în care trăiești.
Care sunt motivele pentru care simțim frica? În primul rând, frica de viață, frica de a trăi, frica de ceea ce aduce viața cu ea însăși. Ne este frică de viață, pentru că ne este frică de moarte.
În Conversații cu Dumnezeu se spune că toate spaimele, într-un final, sunt frica de moarte. Dacă nu îți este frică de moarte, înseamnă că nu îți este frică să trăiești. Dar cum să nu îți fie frică de moarte? Poți transcende această teamă dacă înțelegi cu adevărat ce înseamnă moartea. Dacă ai acest răspuns, atunci vei înțelege ce înseamnă viața.
Toate temerile sunt bazate pe ideea că avem nevoie de ceva, gândul că nu putem obține ceea ce credem că avem nevoie. Un om care nu are nevoie de nimic, nu are frică de nimic. Când nu ai nevoie de nimic de la cineva, nu îți este frică de acea persoană. Când nu ai nevoie nici de viața ta, într-un anumit sens, când crezi că nu ai nevoie de această versiune specifică a vieții, în această formă proprie a corpului, atunci nu îți va fi frică dacă urmează cineva să te omoare. În acest caz, nu ai nevoie de acea persoană nici măcar pentru a te omorî, nici măcar a se opri să te omoare. Aceasta este adevărata neînfricare. Majoritatea maeștrilor spirituali rămân în această stare de neînfricare totală.
Frica este o nevoie anunțată. Ea se manifestă în două moduri: ideea că nu vei obține ceea ce crezi că îți trebuie, că nu vei primi ceea ce crezi că ai nevoie sau că vei pierde ceea ce crezi că te completează. Această formă de teamă este cea mai des întâlnită în relațiile interumane, totodată, ne confruntăm cu teama de a nu ne pierde banii, puterea, sănătatea. Însă frica ce își lasă amprenta în cea mai mare măsură asupra oamenilor, este teama de despărțire într-o relație romantică. Prima dintre aceste frici este aceea de a nu fi iubit, apoi aceea de a nu pierde dragostea primită. Rezolvarea acestei frici este intrarea într-o stare de „sănătate spirituală”, când înțelegi cine ești cu adevărat. Când înțelegi de fapt că nu ai nevoie de dragostea altei persoane, pentru a trăi experiența a ceea ce ești cu adevărat: liniște, seninătate, pace, bucurie și fericire.
De fiecare dată când gândești că bucuria trebuie dobândită de undeva din exteriorul tău, intri în frică. De câte ori vei înțelege că sursa bucuriei tale nu există în afara ta, ci îți este oferită de tine, frica dispare. În aceste fel, viața ta decurge diferit. Oamenii te vor vedea mult mai atrăgător, iar frica de abandon pe care o aveai până atunci, dispare.
Oamenii nu sunt atrași de oameni aroganți, ci de oameni stabili, conștienți și puternici. Nimănui nu-i place când cineva depinde de el. Când simți că cineva are nevoie de tine atât de mult, intervine în subconștinetul tău frica că nu îi vei putea oferi ceea ce are nevoie și într-un final, vei pierde acea persoană de lângă tine.
Oamenii ce se prezintă lumii ca liniștiți, pașnici, veseli și cu o fericire înnăscută sunt oameni organizați psihic și mental. Ei sunt oamenii conștienți că fericirea, bucuria și liniștea vin din interiorul lor.
Acestea sunt cuvintele fiecărui maestru spiritual.
Aceasta este o experiență realizabilă, pe care o putem găsi oricând în interiorul nostru. Depinde doar ceea ce vrem să alegem!

Lasă un răspuns