Cele mai consumate bauturi din intreaga lume [P]

Corpul uman poate trai fara diverse alimente, insa, fara apa nu poate trai mai mult de 10 zile. In mod normal, organismul incepe sa simta lipsa de apa cam dupa 3 zile. Apa este vitala pentru organism, 65% din corpul nostru fiind compus din apa. Apa este cu siguranta cea mai consumata bautura din lume.ceai
Insa, mai sunt si altele. Pe locul doi batalia se da intre ceai si cafea. Sunt tari in care se consuma mai mult ceai si tari in care se consuma mai multa cafea.
Cei mai mari bautori de ceai sunt turcii, cu un consum de aproximativ 3 kg pe cap de locuitor. In privinta cantitatii, cel mai mult ceai il consuma oamenii din China, insa, pe cap de locuitor numarul de kg este mai mic fata de Turcia. Totodata, mult ceai consuma si cetatenii din Irlanda si Marea Britanie. Romania se situeaza undeva pe locul 45 in privinta consumului de ceai. Eu personal beau destul de mult ceai, insa in perioada iernii. Cel mai mult imi place sa comand ceaiuri fine livrate acasa de la SweetMary.ro. Aici gasesc ceaiuri de cea mai buna calitate, dar si cafea si dulciuri de casa livrate acasa.
O alta bautura foarte consumata este cafeaua. Si apropo de Sweet Mary, aici gasesti o cafea proaspat rasnita absolut delicioasa. Revenind la consumul de cafea, in topul listei este Finlanda. Anual, locuitorii acestei tari consuma aproximativ 12 kg de cafea pe cap de locuitor. Clasamentul continua cu Norvegia, Islanda, Danemarca si Olanda. Romania nu se afla in top 20 in privinta consumului de cafea. Romanii nu sunt mari bautori de cafea. Anual se consuma 2,3 kilograme de cafea pe cap de locuitor.
O alta bautura destul de consumata in intreaga lume este berea. Cei mai mari bautori de bere din lume sunt cehii. Acestia consuma anual aproximativ 148 de litri de bere pe cap de locuitor. Pe locul doi e Austria, cu un consum de 108 litri pe cap de locuitor si Germania cu 106 litri. Nici romanii nu se dau inapoi de la consumul de bere. Aici suntem in top 10. Romanii consuma anual aproximativ 83 de litri de bere pe cap de locuitor.
Acestea sunt unele dintre cele mai consumate bauturi din intreaga lume. Tu in ce cantitati le consumi?

Lasă un răspuns