Povestea ceasului [GP]

Nu o sa intru foarte mult in istoria acestor aparate de masurare a timpului, cum sunt aceste ceasuri deoarece cu siguranta in cazul in care ne dorim sa stim cat mai multe detalii putem sa ne documentam direct de pe internet, ci vreau sa punctez cateva aspecte foarte importante despre ele, sa vorbim despre cat de mult au evoluat si cum au ajuns in zilele noastre sa fie printre cele mai cautate accesorii atat pentru barbati si in special pentru femei.ceas

Primul ceas inventat a fost obeliscul, un ceas solar inventat de egipteni care folosea lumina soarelui si umbra pentru a putea indica corect momentul zilei. Primul ceas public a fost construit la Milano in anul 1335 si a fost asezat in piata orasului. Acestea au fost urmate de clepsidra, un alt instrument de masurare a timpului, iar pana in secolul al XIV se stie ca nu existau ceasuri in casele oamenilor. Ceasul de buzunar a fost inventat in anul 1510 de un neamt, iar mult iubitele noastre ceasuri de mana au fost inventate in timpul primul Razboi Mondial.

Azi, dupa ani si ani de evolutie, putem gasi nenumarate modele de ceasuri dama si ceasuri pentru barbati, putem gasi foarte multe modele de ceasuri pentru casele noastre, putem sa alegem un ceas solar, sau o clepsidra de masurare a timpului, sau ceasuri mecanice, ceasuri electromecanice, de buzunar, desteptatoare, pentru scufundatori, pentru piloti chiar si ceasuri astronomice.

Putem observa cat de mult s-au dezvoltat, si ce amploare au luat, cat de cautate sunt aceste accesorii pe care le purtam cu noi zi de zi, sau pe care le asezam frumos ca pe niste bibelouri in casele noastre pentru a le infrumuseta.

Pe scurt aceste lucruri sunt mici detalii legate de istoria acestui aparat de masurat timpul, sau a acestui accesoriu care ne insoteste in fiecare zi, lucruri importante care se merita sa le cunoastem in cazul in care iubim sa purtam un ceas de mana.

Leave a Reply