La bloc sau la curte? Avantaje si dezavantaje pentru indecisi

Daca ai locuit, pana acum, la bloc, poate te-ai intrebat daca ar fi fost mai bine sa stai la curte. In mod contrar, daca ai o casa, probabil ai vrea sa stii daca viata in apartament ar fi potrivita pentru tine. In cazul in care esti in cautarea unei noi locuinte, noi iti prezentam o perspectiva impartiala, pentru a te putea decide.

Uite care sunt avantajele si dezavantajele fiecarei variante!

  • Viata la bloc

Avantaje

In primul rand, achizitionarea si amenajarea unei locuinte la bloc dureaza mult mai putin decat constructia integrala a unei case. Astfel, te poti muta in noua locuinta mult mai repede, daca vei opta pentru un apartament. In plus, efortul de intretinere al apartamentului este mai mic, acesta avand mai putine camere si, in general, mai putin spatiu ce necesita curatenie si ingrijire speciala.curte

Daca ai si un buget limitat, afla ca achizitionarea unui apartament ar putea fi mai convenabila. Desigur, exista multe aspecte de luat in calcul insa, per total, o locuinta la bloc te va costa mai putin decat o casa. Poti sa vezi oferta de apartamente cu 3 camere aici, pentru a putea sa iti faci o idee.Ai de ales dintre numeroase variante si locatii, in functie de ceea ce cauti.

Dezavantaje

Unul dintre dezavantajele principale este faptul ca nu poti sti niciodata ce fel de vecini locuiesc deasupra sau sub apartamentul tau. Asadar, poti avea parte de persoane care nu respecta orele de liniste si care iti creeaza probleme. De asemenea, viata la bloc vine cu riscuri precum posibilitatea de a fi inundat, in cazul in care vecinii au probleme de acest fel.

Daca apartamentul tau se afla pe un etaj superior, dezavantajele se vor resimti, cu siguranta, pe timpul verii.In interiorul locuintei tale va fi mai cald decat la etajele inferioare si mult mai cald decat daca ai fi stat la curte.

  • Viata la curte

Avantaje

Un avantaj esential este faptul ca poti face modificari ale spatiului. Poti sa spargi un perete, sa maresti sau sa micsorezi o camera dupa bunul tau plac pe cand, daca ai fi locuit intr-un bloc, acest proces ar fi putut fi unul extrem de dificil sau chiar imposibil.

Un alt avantaj este si faptul ca beneficiezi de intimitate si mai putin zgomot decat in cazul unui apartament. In plus, iti poti amenaja o curte superba, in care sa te poti relaxa oricand doresti. Pentru mentinerea acesteia, nu trebuie decat sa cauti sisteme de irigatii pentru gazon pe www.filgarden.ro si sa faci, din cand in cand, curatenie generala.curte

Dezavantaje

Printre dezavantaje se numara faptul ca, pentru a construi o casa, trebuie sa investesti mai intai, intr-un teren. Apoi, chiar daca nu platesti intretinerea, vei fi nevoit sa acoperi anumite taxe si impozite. De asemenea, daca te hotarasti sa incepi un proiect de constructie, procesul poate fi unul lung si dificil, asa ca nu te vei putea bucura de noua ta casa intr-un timp foarte scurt.

Asadar, acestea sunt doar cateva dintre punctele forte si punctele slabe ale fiecareia dintre cele doua variante. Dupa ce iti planifici bugetul si iei in calcul toate aspectele, decizia iti apartine in totalitate!

 

Leave a Reply