Activitatea didactica dependenta de un ceas bun de mana [GP]

Cand privesti lucrurile din afara si nu esti suficient de matur, orice activitate, oricat ar fi de grea, ai impresia ca este usoara si o poti executa in doi timpi si trei miscari. Priveam fascinata exercitiile de gimnastica de la barna, cand eram mica si am inceput sa exersez pe un bustean, convinsa ca totul este asa de facil. Noroc ca nu era la inaltime si ca nu am cazut din cer…ceas

La fel este si cu invatamantul. Multi cred ca ar fi invatatori sau profesori foarte buni, iar cadrele didactice au cea mai frumoasa viata din lume: vacantele, timpul liber dupa orele de curs, mediu curat…
Ca sa intelegeti bine sarcina grea a unui educator, sa va vorbesc putin despre planurile de lectie care se fac cu ceasuri de mana  bune pe masa.
Totul este cronometrat judicios ca dascalul sa parcurga toate secventele lectiei: organizarea clasei, captarea atentiei, evaluarea temei pentru acasa, trecerea la noua lectie, fixarea noilor cunostinte si scrierea lor pe tabla si in caiete.
Pentru cadrele didactice ar trebui acordate subventii pentru ceasuri, acestea fiind necesare si pentru respectarea pauzelor elevilor si a duratei normale a orelor. Si la teze si lucrari de control, toti elevii trebuie sa beneficieze de timp egal de lucru, iar administratorul de test este cel care administreaza si timpul de rezolvare al elevilor.
Si pentru ca invatamantul este o activitate preponderant feminina, nevoia de ceasuri dama ar fi mai mare decat cea de produse pentru barbati.
Ceasmania este partener de nadejde in cronometrarea timpului activitatilor didactice.
Ceasurile foarte bune vandute aici elimina timpii morti si indica in mod precis ora. La fel de bine este si faptul ca preturile sunt mici, stiut fiind faptul ca a fi profesor in Romania inseamna mai mult indeplinirea unei vocatii, decat imbogatirea.

 

Leave a Reply